Gerarul aduce Semimaratonul și Sky Run

Pe Adi îl știu de ceva ani de zile. E tipul care își caută adidași noi când toată lumea aleargă după cadouri de Crăciun sau îi scrie Moșului că anul ăsta vrea un cadru nou la bicicletă (pentru că n-a fost cuminte…dacă era, cerea o altă bicicletă!!!). Când toată lumea vine la mare să se bălăcească și să stea cu burta la soare, Adi vine la Fără asfalt, competiție sportivă la care participă an de an.

12045555_1650594645183760_7626981302384623962_o

Adi îmblânzind bicla la o cursă de offroad

Nici acum nu se dezice. Când românilor le fuge gândul la pregătirile de sărbători, la meniul indigesto-festiv, la podoabe pentru pom și planuri de Revelion, Adi răsfoiește pagină după pagină virtuală, cu sfaturi pentru pregătirea fizică optimă pentru efort. Adi s-a înscris la două super concursuri sportive, Semimaraton Gerar și Sky Run și deja se antrenează pentru amândouă. Ca el sunt alte câteva mii de persoane, majoritatea bucureșteni, dar și români din alte colțuri ale țării. Toți numără zilele pînă la începutul celor două curse.

Toma Coconea, imaginea Gerarului 2015

Semimaraton Gerar este un eveniment care se întâmplă de cinci ani de zile. Competiția adună zeci de sportivi, care vor să își testeze pregătirea fizică pe traseul din Campus Politehnică (București), pe o buclă de 3.6 km, ce trebuie parcursă de mai multe ori. Semimaratonul din 2016 va avea loc pe 31 Ianuarie, posibil în condiții grele de iarnă. Sau la cât de capricioasă și schimbătoare e vremea, ar putea la fel de bine să fie 20 de grade afară, iar iarna să se simtă doar în denumirea oficială a evenimentului.

Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind pentru mult timp prima competiţie de alergare a anului. Unul din scopurile declarate ale competiției, încă de la prima ediție, în ciuda tuturor contestațiilor și vocilor dezaprobatoare, este promovarea ideii de echipă și mai ales a faptului că, deși alergarea este în principal un sport individual, ea poate fi practicată cu succes și în echipă.

via gerar.ro

facebook-page-gerar

Afișul evenimentului din 2016

Anul trecut, imaginea Semimaratonului Gerar a fost Toma Coconea, singurul român care a participat și a terminat competiția Red Bull X-Alps, una dintre cele mai grele competiții de aventură din lume. Cine a vrut, a putut să îl cunoască personal pe Toma și să schimbe câteva cuvinte cu el. Pentru anul acesta nu se știe încă cine va fi imaginea competiției, dar se știu alte amănunte, poate chiar ceva mai interesante pentru participanți. Printre ele, ar fi faptul că la Semimaratonul din 2016 vor fi mai multe locuri disponibile. Asta înseamnă că la cursa de la anu’ vor avea ocazia să participe mai mulți sportivi.

Pentru a mări numărul de echipe de la eveniment, evitând totuși aglomerația de pe traseu, am decis să organizăm două starturi, fiecare de 100 de locuri. Vor fi astfel 200 de locuri la proba de semimaraton (două sute de echipe).

via gerar.ro

DSC_0280

Câștigătorii Gerarului din 2015

Schimbări au apărut și pentru cursa de 10 km care va primi numele de Crosul ELTH 10k, în timp ce proba de Cros 3.6 km a fost desființată, locurile rămase fiind alocate către Semimaraton. Înghesuiala la înscriere e mare, ca în fiecare an. Pe Facebook

Semimaratonul Gerar se desfășoară indiferent de condițiile meteo, zăpadă, gheață, ger. Este o competiție în care spiritul de echipă câștigă, mai puțin orgoliile. Nu e o cursă unde să faci PB (Personal Best), dar te poți distra alergând alături de 2 prieteni.

Adrian Bobocea, participant la Semimaraton și Sky Run

DSC_0307

Medalia oferită la Semimaratonul 2015

Un Gerar verde

Organizatorii Semimaratonului Gerar au anunțat pe pagina oficială de Facebook că ediția din 2016 va fi una mai „verde”.

Începând cu această ediție, Semimaraton Gerar își dorește să devină un eveniment mai responsabil și sustenabil în același timp, reducând pe cât posibil deșeurile.

via Facebook

Ca să respecte acest lucru, organizatorii au cerut celor înscriși în competiție să găsească soluții „verzi”. Singura propunere primită până acum este de înlocuire a paharelor de plastic cu cele din hârtie reciclată și de semnalizare a zonelor de „lithering” mult mai bine și apoi penalizarea celor ce depășesc aceste zone (sportivii se pot hidrata chiar în timpul alergării și pot arunca paharele sau sticlele doar în anumite zone, fără a întrerupe alergarea pentru asta).

DSC_0181

Participanți la Semimaraton 2015

Sky Run – 34 de etaje în mai puțin de 3 minute

Sky Run este al doilea eveniment sportiv important ce are loc în luna ianuarie, tot în capitală. O competiție uphill, exact opusul Gerarului, o luptă contra cronometru până la etajul 34 a celei mai înalte clădiri de birouri din București, Bucharest Sky Tower.

Alergi singur pe holurile goale ale clădirii sperând să nu ai crampe musculare. Aici doar cei cu antrenament specific (pante, scări, dealuri) vor reuși să treacă cu bine linia de finish.

Adrian Bobocea, participant la Semimaraton și Sky Run

 

12274290_1215906531758462_7010965744058458525_n

Pe pagina de Facebook a evenimentului deocamdată e liniște și pace. Organizatorii au spus că vor da startul înscrierilor curând și că pregătesc și niscaiva surprize. Până la detalii suplimentare se fac pariuri cine va scoate cel mai bun timp în 2016. Anul trecut, cel mai rapid sportiv a urcat cele 34 de etaje în mai puțin de 3 minute. Să urci 680 de trepte în timpul care îți ia să scrii un post deștept pe Facebook? That’s just madness!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?