5 umblători de Revelion

Imediat după ce ne ridicăm de la masa de Crăciun (uneori însă chiar în fața farfuriilor aburinde cu sarmale și friptură) primim întrebarea: dar ce facem de Revelion? Întrebarea asta o auzi pe nenumărate voci, rostite în cercuri diferite, primind răspunsuri felurite. În toate găștile, cumetriile, familiile etc etc, există însă niște tipuri specifice de umblători, de la care te poți aștepta an de an, invariabil, la aceleași reacții față de New Year’s Eve.

  1. Dl Canapeluță

În ruptul capului, nu s-ar dezlipi de confortabila canapea, pe care a petrecut Revelion după Revelion! De acolo i-a urmărit an de an, cu același entuziasm, pe Țociu și Palade, făcând turul televiziunilor. Noaptea dintre ani este un du-te vino între programele televiziunilor, programe la fel de răsuflate ca șampania pe care Dl Canapeluță o toarnă la 12 noaptea în pahare și pe care o uită acolo, până la terminarea showurilor de Revelion.

  1. Clubberul

Cum unde face Revelionul? În club! Preferabil în cel mai scump club, iar dacă bugetul nu o permite, acolo unde s-o nimeri! Club să fie, băutura să curgă, noile ținute să fie etalate! Pentru seara în club, nu-ți trebuie mari pregătiri (o rochiță frumoasă, o cămașă nouă), rezervarea pentru o masă (doar nu stai să te zbânțui toată noaptea, în picioare?!) și ceva lichide pe acea masă(rezultat al fermentării unor cereale…), asta ca să nu intri în Noul An deshidratat!

  1. Schiorul

Pentru el, noaptea dintre ani nu are niciun haz dacă nu e petrecută pe pârtie, alunecând cu schiurile, fie pe niște zăpadă artificială, fie pe the real thing, niște omăt picat din cer. Aici planurile se fac din timp sau nu se fac deloc, adică ori ești schiorul care pleacă cu geanta așezată la linie ori pleci când ți se năzare și improvizezi programul și bagajul din mers!

  1. Pretențiosul

Nu merge la Revelion, ci la nuntă... la cât costă meniul și la câte pregătiri face înainte! Aici nu e loc de improvizații! Rezervările și le face din timp (pentru că vrea să prindă loc) și apoi, timpul rămas până la Revelion înseamnă efort depus în a convinge și restul prietenilor să îl însoțească.

  1. Economul

Are o grijă sănătoasă de bugetul pentru început de an. Și cum altfel să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar, decât păstrându-i frumușel acolo, fără să îi cheltuiești pe meniuri provocatoare de colecistite sau insuficiențe hepatice?Economul petrece revelionul în piețe sau în centrele unde se organizează concerte gratuite. De vreo doi ani încoace, detractorii revelionului său au pierdut și ultimul argument: frigul, pe care la final de decembrie ar trebui să îl simți binișor, după câteva ore petrecute în aer liber. Noroc cu încălzirea globală, zău dacă nu, că evenimentele moca din piețele mari sună din ce în ce mai bine!

Acum lăsând gluma deoparte, e greu să găsești cea mai bună variantă pentru un revelion memorabil! Dacă faci parte din ultima categorie, Indecisul și nici până acum nu te-ai hotărât unde să mergi, te invit să îți arunci ochii pe platforma umblat.ro, unde vei găsi o grămadă de evenimente, ce au loc în noaptea asta! Selecția o poți face ușor, chiar din pagina principală!

Spor la umblat! De citit, ne citești din nou, la anu’…(și la cât mai mulți ani!)

 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?