#decitit: o nouă serie semnată de Regina Crimei

Cea mai bine vândută scriitoare a tuturor timpurilor, Agatha Christie, poate fi citită acum într-o nouă serie de autor, marca Litera. “A treia fată”, „Cei patru mari” și „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple” sunt primele trei titluri disponibile acum, pentru cititori. Volumele te învăluie în misterul investigațiilor detectivilor Miss Marple și Hercule Poirot, ținându-te prizonier între pagini, de la primele paragrafe până la final.

A treia fată – un roman despre inocență, nebunie, crimă

Volumul prezintă povestea unor fete, ce trăiesc în Londra, împărțind un apartament. Una dintre acestea, îi mărturisește lui Hercule Poirot că a comis o crimă, dispărând apoi fără urmă. Cade pe umerii detectivului să descopere dacă fata este inocentă, vinovată ori și-a pierdut mințile.

Ultimele cazuri ale lui Miss Marple, o poveste cu ițe încâlcite, istorii putrede și taine bine ascunse

Un necunoscut moare, împușcat într-o biserică. Un bătrân face o glumă în testament. Un fost bijutier este acuzat de uciderea soției sale, iar singurul lui alibi este Miss Marple. O îngrijitoare nebună aruncă un blestem asupra unei tinere care moare într-un accident de călărie. O menajeră este pe nedrept bănuită de furt. Un bărbat e învinuit că și-ar fi înjunghiat soția. Miss Marple s-a întors și are nevoie de toate abilitățile sale de deducție pentru a soluționa ultimele cazuri.

Editura Litera

Cei patru mari – povestea cartelului criminal cu puteri imense

În acest nou volum, Hercule Poirot pare că și-a găsit în sfârșit un adversar pe măsură: un cartel criminal cu puteri nelimitate, decis să cucerească întreaga lume. Atunci când un musafir neașteptat îi vorbește, înainte de a muri, despre „cei patru mari“, Poirot nici nu bănuiește că acesta este începutul unei lupte ce îl va pune în pericol  și se va putea termina cu moartea prietenului său.

15170876_1141231179245364_1848944699054973578_n

Regina Crimei – fan club în România

Supranumită Regina Crimei, Agatha Mary Clarissa Christie, este scriitoare britanică etalon a celor care pornesc sinuosul drum pentru publicarea operelor proprii. Cele  80 de romane polițiste și volume de povestiri ale sale s-au vândut în peste 2 miliarde de exemplare în toată lumea! Un record greu de egalat!

Aventurile detectivilor Hercule Poirot și Miss Marple, au fost traduse în peste 100 de limbi (un alt record în sine, conform wikipedia), făcând ca volumele semnate de autoarea britanică să fie pe locul trei în topul celor mai tipărite cărți din lume, după Biblie și scrierile lui Shakespeare (sursa). Regina Crimei a scris și 19 piese de teatru, dar și 6 romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Poirot și un alt detectiv imaginat de scriitoare, Miss Marple, au devenit faimoși la nivel mondial și au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele și micul ecran. Agatha Christie a mai scris nonficţiune, o autobiografie, dar și povestiri amuzante despre numeroasele expediţii la care a participat alături de soţul ei, arheologul sir Max Mallowan. Scriitoarea a murit în 1976.

Editura Litera

agatha

Scriitoarea Agatha Christie

Lansarea noilor volume a marcat și inaugurarea primei pagini de Facebook din România, dedicată fanilor Agathei Christie. Cititorii găsesc aici cele mai noi informații despre lansări editoriale, fragmente în avanpremieră, citate și fotografii interesante, recenzii de carte, evenimente dedicate.

“A treia fată”,„Cei patru mari”și „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple” sunt disponibile pe litera.ro, elefant.ro și în librăriile din toată țara.

Alte 16 titluri reprezentative ale autoarei se regăsesc individual sau la pachet în oferta editurii. Printre acestea se numără: O supradoză de moarte, Crima din Orient Express, Tragedie în trei acte și Trenul din Paddington. Titlurilor publicate de editura Litera în această serie de autor li se vor mai adăuga altele noi, pâna la finalul anului.

Umblat.ro sărbătorește lansarea noilor romane cu un super concurs! Detalii pe site. 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?