Cum a fost la Asia Fest și ce vezi duminica aceasta

Ready or not, e de ieșit din casă. Știm, știm…e frig, mai se scutură și norii pe ici pe colo, newsfeedul e plin de bocitoare post-Trump și cam totul duce a somn. Dar motive sunt să ieși din casă!

Asia Fest se întâmplă o dată (anul acesta:) și ar fi păcat să ratezi evenimentul. Primele zile de festival au adus demonstrații culinare, dansuri de la Bollywood, tatuaje cu henna, filme asiatice și un concert Gemini.

Cea mai mare zonă de food asiatic și un concurs Cosplay

Și-am spus trei trei motive pentru care am ales să umblăm pe la Asia Fest!

Evenimentul este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au lipici pentru români. Din ce în ce mai mulți conaționali participă la ore de japoneză, sunt interesați de cosplay, manga sau au început să folosească sosul de soia pe post de muștar (kiddin’, deși mititeii cu sos de soia sună a chestie de încercat).

Anul acesta, de la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi țările care au făcut mereu, la Asia Fest, paradă cu porturile, demonstrațiile de artă culinară, muzica și dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud va fi, însă, invitata de onoare, întreaga ediție de anul acesta fiindu-i dedicată.

via comunicatul de presă Media Events

Cea de-a doua surpriză vine de la organizatorii Otaku Festival, care susțin, de foarte mult timp, pasiunea românilor pentru costumele și personajele din filmele și desenele animate asiatice. Pentru prima dată, Asia Fest a premiat cele mai frumoase costume, cele mai credibile performance-uri de Cosplay și pe cei mai animați fani ai… anime-urilor.

foto via Asia Fest

Concert Gemini și cel mai mare concurs de cover-uri 

Vizita rapperului coreano-american Gemini a fost programată pentru a doua zi de festival. Artistul a susținut un concert și a participat la jurizarea celui mai mare concurs de cover-uri K-Pop, desfășurat vreodată între iubitorii acestui stil de muzică.

Gemini, pe numele său Paul Jeong, este un cântăreț american de origine asiatică, devenit cunoscut pentru interpretările foarte reușite ale unor piese aparținând unor artiști celebri precum Tupac Shakur, Notorious B.I.G, Nas și Wu Tan Clan.

Mâncăruri asiatice și demo-uri culinare

Zona de food și restaurante organizată la această ediție a fost considerabil mai mare, față de anii anteriori. Chefi cunoscuți – pe mulți dintre ei, i-am urmărit la cooking showurile difuzate de posturile noastre de televiziune – vor dezvălui celor prezenți, secretele bucătăriei asiatice. Dacă i-ai ratat pe Mehrzad Mogazehi și Alex Cîrțu, poți recupera d, la duminică la ora de gastronomie programată de la 11.30. Gazda va fi: John Menumorut (Executive Chef si Managing Partner la Aida Bistro si Executive Chef la Palatul Bragadiru).

La festival găsești și zone special amenajate în stilul unora dintre țările asiatice care participă la eveniment, dar și expoziția de haine și bijuterii (unul dintre cele mai „umblate” locuri ale evenimentului).

foto via Asia Fest

Tatuaje cu henna și ceremonii ale ceaiului

Tatuaje temporale, realizate cu henna, mai poți să îți faci și azi, până la ora 20.00. Până te hotărăști ce model alegi pentru tatuare, poți arunca un ochi către demonstrațiile de ceremonia ceaiului coreean ori poți urmări cum se pictează evantaie și lampioane sau te delectezi cu un film coreean (18.30- 20.00).

Duminică, de la 14:00-18:00, Institutul Confucius ne aduce la Asia Fest, un atelier de caligrafie chineză. (insitutul are ca obiectiv promovarea culturii chineze prin variate activităţi culturale, cu scopul de a stârni interesul pentru cunoaşterea acestei civilizaţii). De asemenea, puteți admira în același interval orar, și expoziția de obiecte tradiționale chinezești.

Calligraphy-brushes

Festivalul Asia Fest a început vineri, 11 noiembrie și se va încheia astăzi, 13 noiembrie, ora 20. Evenimentul are loc la Romexpo (pavilionul E2- Sala Sadoveanu și Sala Eminescu).

Expozanții din cadrul celei de-a patra ediții Asia Fest sunt: Asia’n Bucate, Blue Dragon, Tan Viet, Rețete de Top, Takumi by Humanitas, Handmade Asiatic, Sokoni, Exotique, Li Wu- restaurant vietnamez, Rolls- înghețată thailandeză, Agra Palace- restaurant indian, Delicii Tradiționale, My Sushi, Komislandia, Toxic Bubbles, Carmita Classic, Butoiul cu înghețată, Fagurele cu miere, Darks și Blue Dragon (brand “ Pan – Asian”  care acoperă  bucătăria chinezească, japoneză și thailandeză).

Mulțumiri speciale TAO-TAO, alături de care Umblat.ro a acordat un coș cu o grămadă de bunătăți la concursul de aici. 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?