Asiatic Restaurant: China ne cheamă la ea!

„Cel mai bun peşte e porcul”, spune o vorbă românească. La Asiatic Restaurant & Bufet, te iei la trântă cu zicătoarea şi mănânci… porc cu aromă de peşte! Locul cu pricina este la doi paşi de Piaţa Unirii (a se citi „câteva minute cu maşina” sau „5 staţii RATB”). Eu mai fusesem la un „all you can eat” chinezesc, la Londra – un locşor înghesuit între două clădiri, care nu excela prin curăţenie ori varietate de produse, dar unde cu vreo 7 lire mâncai un porc dulce-acrişor de să-nnebuneşti!

Ei bine, Asiatic Restaurant & Bufet e altă mâncare de peşte… Şi de porc. Şi de vită. Şi de pui. Deschis în februarie 2016, este cel mai mare restaurant chinezesc din România: are 3 etaje şi o capacitate de 600 de persoane (şi, garantat, niciuna nu va pleca flămândă!).

De luni până vineri, de la 11:00 la 15:00, vii frumuşel la prânz, plăteşti numai 29 de lei şi ai la dispoziţie peste 40 de feluri asiatice gătite (stânga bufetului imens): supe, salate, legume, orez, noodles, carne de tot felul, crab, pacheţele de primăvară…. mai spun? A, da! Există şi un colţ cu dulciuri. De la 17:00 la 23:00, dai 69 de lei şi ai acces la tot bufetul, adică vreo 70 de feluri, alimente gătite şi crude, care îţi pot fi preparate pe loc de unul dintre bucătari. Când am ajuns eu la faţa locului, acesta pregătea minuţios sushi-ul pentru cină.

În total, sunt 5 bucătari chinezi (cu studii şi experienţă acumulate la mama lor, în partea cealaltă a lumii, şi care nu vorbesc nici română, nici engleză – de asta există un translator la faţa locului) şi 3 ajutoare de bucătari de pe plaiurile mioritice.

DS

De ce merită să vii la Asiatic? Managerul Mihai Adam spune că secretul locului sunt cei 5 meşteri care încing wok-urile: „Avem bucătari chinezi, abia veniţi în România, deci încă păstrează gustul tradiţional chinezesc. Sunt 3 restaurante chinezeşti în tot Bucureştiul în care se duc chinezii, pentru că doar acolo pot găsi gustul tradiţional. Restul e totul europenizat sau americanizat. Românii vin aici pentru că este un concept nou, este mâncare bună şi ieftină”. Cei 3 patroni chinezi sunt cunoscuţi în diaspora, aşa că în jur de 40% dintre clienţi sunt conaţionali.

Eu mai completez lista cu niscaiva aspecte. Meniul este dinamic, se schimbă la 2-3 zile (iar lumea se înghesuie cel mai mult la vită cu legume, pui dulce-acrişor şi urechi de lemn). Pe lângă bufet, poţi comanda şi din meniul à la carte, care conţine zeci de opţiuni interesante (ca porc cu aromă de peşte, bambus cu ciuperci şi raţă în sos de bere) şi primeşti un desert din partea casei dacă a ta comandă depăşeşte 100 RON.

În plus, locul se remarcă prin spaţiu (care e larg), linişte (din televizoarele discrete din locaţie nu duduie muzică pop, ci melodii asiatice lente, perfect încadrate în peisaj), decor (care te introduce în atmosfera chinezească fără a te agasa cu tone de lampioane roşii, vaze ori dragoni), scaune şi canapele comode (ah, cât de importante sunt şi cât de puţine localuri le au!).

Nici dacă eşti cu piciul după tine, nu-i bai: Asiatic Restaurant & Bufet are meniu special pentru copii (35 de lei), scaune de bebeluşi şi un loc de joacă cu de toate (palmieri, castel gonflabil cu bile, trambulină şi un mini-iaz cu peşti koi, care îi va captiva clar pe cei mici!). Livrează şi la domiciliu (prin Food Panda şi Oliviera) şi apoi mai sunt ofertele speciale: luni şi marţi, adulţii au reducere 20% la cină; joia, doamnele au aceeaşi reducere; fă-ţi ziua de naştere aici (ai de ales între 6 separeuri şi un salon VIP) alături de cel puţin 11 invitaţi şi Asiatic îţi face tortul cadou (ciocolată sau vanilie, tu alegi!).

Concluzia mea e simplă: săptămâna viitoare e Paştele şi pe 7-8 mai am deja planuri, dar pe 14 ştiu exact unde mănânc la prânz!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?