Blue Fig-mâncare de VIP, prețuri corecte

Smochinele albastre sunt ingrediente destul de greu de găsit în România. Lucrul acesta nu îi impiedică însă pe bucătarii nou deschisului Blue Fig să le folosească în câteva dintre preparatele proprii restaurantului, unul dintre ele o salată cu blue cheese și smochine albastre și doar un pic de bacon.

7M2A2697

Nu știu dacă pentru salata asta au venit atât de multe vedete la grand openingul restaurantului, cert este că de foame nu au suferit. Și nici de sete, clar. Cocktailuri care mai de care mai colorate și gustoase, dar și mâncăruri delicioase au fost pregătite de echipa Blue Fig pe 17 martie, ziua marii deschideri.

Antonia a fost invitatul special al serii, susţinând un concert acustic, iar atmosfera a fost animată de magicianul Verdini şi DJ Dragoş Vulgaris. La eveniment au fost prezente VIP-uri precum Andreea Mantea, Cătălin Botezatu, Mihai Albu, Valentina Pelinel, Alexandra Ușurelu, Zoli Toth, Mario Fresh, Lino etc.

via HTag PR

Pentru atâtea vedete a gătit un star al bucătăriei, chef Alhamoui Moumen sau Rafa, după cum îi spun cei apropiaţi, unul dintre bucătarii deloc străini de camerele de filmat (Rafa a participat la câteva cooking showuri, difuzate de televiziunile noastre).

Și dacă vorbim de vedete, în restaurantul ce se desfăşoară pe două niveluri şi oferă un ambient confortabil şi prietenos, singurul VIP adevărat este trecut în meniu și este cocktailul special cu smochine, emblema Blue Fig.

Acum, cu sau fără smochine, mâncarea servită la Blue Fig sună și arată apetisant. Iar lista de prețuri este unul dintre lucrurile asupra cărora managerii au zăbovit ceva, reușind să găsească în cele din urmă calea de mijloc: mâncare pe care o vedetă ar servi-o, într-un loc high class, cu ambient plăcut, dar pentru care plătești un preț normal, nu de VIP.

12916812_238039026542902_8457703416277576529_o

Mic dejun la Blue Fig

Exemplele încep de la micul dejun pentru care în restaurantul amplasat pe Știrbei Vodă, (între Ateneu și Biserica luterană) plătești aproape 15 lei, servind la alegere ouă benedict, mic dejun englezesc sau un mic dejun dulce (cu croissant şi gemuri delicate – printre care și unul creat din smochine albastre). Cafeaua este preparată perfect, grație și cursurilor pe care personalul le-a urmat chiar înainte de grand opening. Și servirea este impecabilă. Băutura este însoțită de un biscuite aromat de vanilie, un Bonito, pe care numele îl recomandă perfect.

_PHT6811

După ce ne face diminețile mai bune cu ofertele de mic dejun, Blue Fig ne invită la prânz. Cu 24,9 lei servești o supă (cremă de broccoli sau de legume) și un fel principal (calamari umpluți cu orez sălbatic) și te îndulcești la final cu o brownie. Nici cea de-a doua variantă, prezentată de manageri nu e rea deloc: o ciorbă de pui a la grec, urmată de o porție de paste arrabiata și un tiramisu. Apropo de paste, ele sunt mereu proaspete, făcute de un chef italian, cu care managerii de la Blue Fig se consultă pentru preparatele ce aduc la Bella Italia în localul central. 

_PHT6880

Proprietarul Eddie Hussein, un chirurg australian, nu e la primul restaurant deschis, așa că știe exact ce așteptări au clienții care îi trec pragul. Sub același nume există alte zece localuri în lume, (în Australia, Statele Unite și Iordania) unele dintre ele proprietatea sa, altele deschise în sistem franciză.

Este primul restaurant deschis în Europa. Am ales România pentru că managerul meu, Cristi, alături de care am lucrat în Statele Unite, este român. România este o țară frumoasă, cu oameni frumoși. Am ales să deschid aici restaurantul în defavoarea altor țări europene. Vreau să aduc aici bucătăria internațională și atmosfera din cât mai multe țări.

Eddie Hussein, proprietarul Blue Fig

Eddie_Hussein_Catalin Botezatu

Eddie Hussein alături de Cătălin Botezatu

Așa că pentru seri, managerii au planuri nemaipomenite. Nopţi tematice (turcești, grecești sau rusești), petreceri cu muzică, dans și decor special. Un argument în plus să trecem Blue Fig pe lista locurilor prietenoase, unde găsești mereu ceva #de încercat sau #de gustat și de unde mai pleci și cu niște bani în buzunar, chiar după ce ai servit o masă gustoasă. E clar un loc #deumblat!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?