Brunch La Scenă deschisă

După aproape 3 luni de pauză, La Scena (teatru, club si restaurant) şi-a deschis bucătăria şi porţile cu „La Scena Social Brunch”, eveniment delicios. Un fel de open kitchen unde bucureştenii au fost aşteptaţi să încerce noile preparate incluse în meniu. Plata: feedbackul lor, o părere sinceră despre preparatele încercate.

La faţa locului (Calea Călărașilor nr. 55, la o aruncătură de băţ de Piaţa Unirii), prima impresie este una pozitivă – mai ales, dacă eşti iubitor al Bucureştiului de altădată. Casa unde este La Scena are mai bine de 100 de ani şi se remarcă prin decorul antic, care îţi face cu ochiul (o aglomerare de oglinzi la intrare, sobe de teracotă albe, o maşină de cusut încastrată într-o masă-birou, camere decorate diferit).

Asta înseamnă şi că acum e friguţ înăuntru, dar la vară când vor arde betoanele bucureştene, La Scena va fi locul perfect pentru răcorire.

Odată aşezată la masă, m-a captivat lista de băuturi, pe care am descoperit cocktail-uri ca Sex on the Beach (redenumit Tamara Buciuceanu) ori Blow-job (a.k.a. Patraulea, gestionarul locului), „împuşcături”/shot-uri diverse, vin şi alte spirtoase. După ce bei un Laura Cosoi (adicătelea Cuba, fără alcool, roz intens şi bun tare), altfel răsfoieşti oferta culinară…

BDasO69gt6k

Noul meniu e dinamic şi fluid: bucătarii vor folosi ingrediente locale şi de sezon – combinaţia câştigătoare, spunem noi! Cu 26 de opţiuni, are câte puţin din toate. Şi pentru toţi (supe, salate, peşte, burgeri, carne, paste şi desert).

DSCN1839

Noi am încercat salata cu fructe de mare calde (de-li-cioa-să!), paella cu calamar şi caracatiță (care, sperăm, va intra la dietă sau va fi gătită mai pentru domnii şi domnişoarele prietene ale cântarului) şi, la desert, crema de vanilie cu biscuiți şi mentă (foarte dulce, perfectă pentru dependenţii de vanilie).

Mai e un pic de tot de lucru ca totul să fie zeiss, dar chiar şi aşa echipa restrânsă de bucătari (deocamdată, compusă din 2 persoane, va creşte de vreo trei ori în viitor) are şanse să primească aplauze La scenă deschisă.

BDaiNuTgt0l

Programul Teatrului În Culise se lasă descoperit şi cercetat la faţa locului, (piesele se joacă în mansarda aceleaşi clădiri). Seara, de când încep spectacolele şi până la 21:00, spectatorii sunt momiţi cu finger-food la mansardă, iar partea inferioară a clădirii se eliberează treptat.

După brunch, eu am fost momită cu o invitaţie la teatru, weekend-ul viitor. Mâncare pe alese şi teatru imediat după, plus început de primăvară...un ménage à trois nemaipomenit de potrivit! #deumblat şi #depovestit!

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?