Ia bicla și hai la Bucharest Bike Break!

Weekendul trecut am alergat cu privirea alături de participanţii de la Campionatul Naţional de Duathlon (desfăşurat în capitală) ş-apoi, abia trăgându-mi sufletul, m-am afundat ca tenișii  alergătorilor înscrişi la Maratonul Nisipului, în fotografiile făcute la competiţia de la malul mării. 

Cu încălzirea făcută la cele două competiţii, simt că muşchii degeţelelor îmi sunt pregătiţi pentru încă un eveniment sportiv: Bucharest Bike Break, pe 9 aprilie, motiv de scos bicla din garaj/balcon/alt cotlon folosit la depozitare.

Bucharest Bike Break a venit ca răspuns la dorinţa tot mai multor oameni de a participa la activităţi de grup, în aer liber şi mai ales de a participa la activităţi sportive. Sănătatea este un lucru de care trebuie să avem grijă şi necesită efort. Noi ne-am propus să ajutăm, oferind motivaţia şi introducând un concept nou: Mai mult efort, mai multe premii.

din comunicatul oficial

fb_cover

Asta sună cam aşa: cine trage la Bucharest Bike Break e şi răsplătit. O readaptare a expresiei cine munceşte, are la bătrâneţe. Ar merge tradusă: cine se dă cu bicla la Bucharest Bike Break are şanse să prindă bătrâneţea. Dacă ideea transformării în octagenari nu vă surâde, poate vă motivează câştigul imediat, material:

Fiecare participant la Bucharest Bike Break primeşte din oficiu un pachet de participare constând într-un tricou, o medalie şi un bidon special de apă. După începerea cursei şi parcurgerea a 3 ture, fiecare tură în plus aduce de la sine adăugarea a încă unui produs promoţional în pachetul de participare. În acest fel, participanţii sunt stimulaţi să facă mai multă mişcare.

din comunicatul oficial

Acum să vorbim un pic şi despre cât de mult te poţi mişca la Bucharest Bike Break. Cele două curse organizate în cadrul evenimentului, se adresează fiecare unor tipuri diferite de biciclişti: Road Bike Special este dedicată mândrilor posesori ai biclelor de stradă – cursiere, semicursiere si ciclocross, în timp ce cursa MTB on the road este creată special pentru bicicliştii hard core, proprietari ai biclelor de teren 2×2 (cum ar fi) hard tail, full suspension (cauciucuri de 2 – 50mm grosime).

Startul fiecarei curse Bucharest Bike Break se va da din faţa alveolei de intrare în parcul Izvor, din Bulevardul Naţiunile Unite. Cursa continuă cu o urcare pe Strada Izvor, spre Piaţa Arsenalului, urmând coborarea pe Calea 13 Septembrie. Cursa este circuit – participanţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture în timpul stabilit. O tură întreagă de circuit are 4.30km, iar fiecare participant primeşte câte un premiu în plus per tură, începând cu a patra tură de traseu.  Câştigătorul fiecarei curse va fi desemnat cel care va parcurge mai multe tururi de circuit şi va trece primul linia de sosire.

Yucks! Dacă e și el înscris, adio premii!

Treburile sunt cât se poate de clare. După 16 km parcurşi, mai strângi din dinţi, mai dai la pedale şi mai adaugi un premiu. Cât de tare şi de mult îţi doreşti să pleci doldora de premii, atât de tare și de mult trebuie să dai şi la pedale.

Acum, până plec la adevărata încălzire pentru cursă, mă simt datoare să te anunţ că înscrieri pentru Bucharest Bike Break se fac până pe 6 aprilie (taxa de participare este de 80 de lei). Paşii pentru înscriere sunt uşor de urmărit aici. Şi-acum am fugit la joc de glezne, că doar degeţelele le-am super antrenat! 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?