Bucharest, not Budapest!

De-a lungul vremii au fost momente care mi-au demonstrat că mare parte dintre artiștii ce ajung prin România nu prea le au cu geografia. Într-o perioadă de timp, aveam impresia că vecinii noștri maghiari cotizează serios la bugetele artiștilor ce ne calcă pragul, plătindu-i ca să ne pocească intenționat numele capitalei. Exemple sunt la tot clickul.

michael

Lenny Krevitz a fost unul dintre cei care s-a emoționat atât de tare de prima lui aventură pe teritoriu românesc, încât mesajul său din deschiderea concertului a fost pentru locuitorii ..Budapestei.

Au mai fost apoi cei de la Whitesnake, care au spus să le predea bucureștenilor primele lecții de maghiară, așa că le-au vorbit în timpul concertului în limba vecinilor noștri. Apoi clasica gafă a membrilor Metallica, care s-au trezit că salută Budapesta și nu Bucureștiul. Greșeli intrate deja în folclor și speculate chiar la un moment dat de ROM, într-o campanie de marketing.

budaptest

Panou publicitar, postat lângă hotelul unde era cazat solistul trupei Iron Maiden, când a concertat în România

Între timp, cumva România a dat din coate și în pur stil neaoș, și-a făcut din nou loc pe harta concertelor mari. Sunt artiști care au început să vadă în concertele susținute la noi în țară ceva mai mult decât simplul paycheck de la final. Cei care au de câștigat sunt mereu fanii, pentru că una e să te duci la un spectacol unde simți că artistul abia așteaptă să coboare de pe scenă, să se urce în private jet și să fie long gone, dar long gone cu ceva mai mulți bani în cont, și alta e să participi la o experiență muzicală completă, unde soliștii să se simtă la fel de bine pe scenă, ca oamenii din fața ei. Și dacă aceiași soliști mai știu și că sunt în Bucharest, not Budapest, atunci putem să credem cu toții că unicornii chiar există. Doar orice e posibil din acel punct.

10250123_911265352284466_4278802645862535913_n

S-a întâmplat chiar vara asta ca spectacolele din România să iasă atât de bine, încât rezultatul final să îi suprindă și pe artiști. Robbie Williams a fost unul dintre cei care s-a simțit bine de tot pe scena din România, așa că s-a dat mare și pe Facebook cu treaba asta.

atb

ATB și-a arătat încântarea de a pune piciorul pentru prima dată pe pământ românesc, în văzul întregului Facebook. DJ-ul originar din Germania, a văzut vara aceasta, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României: Clujul. Aici a participat la Untold, super festivalul de muzică la care au mers peste 100 de mii de persoane.

fedde

La Untold a fost și Fedde Le Grand și mult i-a plăcut după mesajele postate after festival. Dacă stai să îi urmărești DJ-ului pagina oficială de Facebook, îți dai seama că expresia a urcat pe scenele din toate colțurile lumii, a fost făcută pentru el. De curând a pierdut ceva timp prin Asia spre exemplu, la unele dintre cele mai tari evenimente ce au loc aici. Că a ținut să menționeze participarea la Untold, ba mai mult să ne spună că a fost atât de bine încât și a doua zi a purtat cu el energia spectacolului…e unul dintre cele mai sincere mesaje de love către fani.

fedde2

Ce te faci însă cu artiștii care numai bine nu s-au simțit pe teritoriul țării noastre și postează și ei impresiile negative și niște hatereală pe social media? Exemplul de vara aceasta a fost Xzibit. N-am înțeles nici până acum de ce omul ăsta a fost cazat într-o cameră cu pat roz, pe care un Botticelli al bulendrelor a și aruncat niște prosoape…dar poate că undeva, ceva… îmi scapă.

xzibit-romania-2

Cu siguranță nu cazezi un om care cântă rap într-o cameră cu mărgele pe post de draperie la duș, pentru că te-ai gândit că așa îl dai pe spate. Deci, cum spuneam îmi scapă ceva…și asta nu ar fi o problemă, dar i-a scăpat și lui Xzibit, care ne-a făcut de ocară pe Facebook.

xzibit-romania-1

 

Acum era momentul ca geografia să se pună de-a curmezișul între relațiile noastre cu artiștii. Pai cum ar fi fost dacă Xzibit credea că a ajuns în Budapesta?! Scăpam basma curată, îl invitam din nou la anu’ și ne asiguram că îl ducem totuși la un hotel unde managerii știu că thug life nu e despre lebede pe pat și nici despre perdele cu mărgele.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?