Ce înveți la un atelier de stil vestimentar?

Îmbracă-te neglijent, iar ei își vor aminti rochia! Îmbracă-te impecabil și își vor aminti femeia!

Vorbe înțelepte spuse acum ceva ani de Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel, creatoarea de modă care a reușit să le elibereze pe femei de constrângerile purtării ținutelor încorsetate, revoluționând astfel moda și societatea.
STIL-496x500

Importanța unei ținute îngrijite este indiscutabilă, dar cum ajungi să poți compune cu ușurință lookuri potrivite pentru orice ocazie, fără vreun faux pas?

Fiecare detaliu al imaginii noastre spune ceva despre noi. Cei din jur își pot forma o impresie despre stilul nostru de viață, preferințe, statut social, putere financiară, mediul din care provenim, educație și starea de sănătate, pornind numai de la imaginea și ținuta noastră. Preferăm să fim o apariție sau doar o prezență?

Fundația Calea Victoriei

lady1-1-502x500

La Atelierul de stil vestimentar, propus de Fundația Calea Victoriei am mers convinși de actualitatea informațiilor primite și de corectitudinea lor. Experiența inițială (trăită în cadrul Atelierul despre Istoria parfumului și relatată aici) era suficientă recomandare pentru a accepta fără ezitare invitația la lecțiile de stil.

Suntem umblători sociabili și cocheți, asta înseamnă și că ne aruncăm ochii frecvent pe blogurile de fashion, dar tocmai aici e partea din problemă. Divele fashioniste nu exprimă nicicum reguli clare, ci opțiuni personale. Iar un stil propriu nu poate fi construit pe gusturile altcuiva.

fifi

Ilustrație de Fifi Lapin, unul dintre cei mai apreciați fashion bloggeri internaționali

Lucrurile se prezintă altfel la Fundația Calea Victoriei. La Atelierul de stil discuția pornește de la formă (conformațiile și tipologiile de siluete) și apoi ajunge la ambalaj (ce ținute avantajează anumite tipuri de siluetă, ce ar trebui să purtăm în funcție de culoarea părului și a ochilor).

Există, într-adevăr, câteva articole vestimentare ce nu trebuie să lipsească din garderoba nimănui. Vom afla care sunt acelea și cum le putem alege astfel încât să ni se potrivească, în funcție de siluetă, preferințe personale și stil de viață. Discutăm despre cum putem să ne îmbunătățim imaginea pas cu pas și învățăm cum să ne îmbogățim garderoba cu haine care să ni se potrivescă.

din prezentarea oficială a cursului

Body-Shapes-and-Dress-Silhouette-Guide

Tipuri de siluete și croiuri adecvate

Cele patru întâlniri interactive ne-au ajutat să descoperim normele și regulile care ne țin departe de gafele vestimentare, dar ne-au deschis și ochii asupra greșelilor cel mai des comise, tocmai ca să nu ne regăsim și noi pe lista de AȘA NU!

bra_2397264b

Gafe la case mai mari…regale chiar!

Apoi, am aflat cum construim garderoba de bază și am discutat despre cumpărăturile făcute din impuls (Guilty!) versus cumpărăturile planificate. Nu am ratat nici discuția despre stilurile vestimentare și tendințele modei actuale.

03 WE- The Black Turtleneck

Compunerea garderobei de bază

Atelierul a fost susținut de Valentina Bălașa, consultant beauty și persoană care alege multe dintre ținutele de gală purtate de artiști și personalități din lumea teatrului, show-businessului și a muzicii. O prezență plăcută, un almanah de cunoaștere, în domeniul stilului, mereu zâmbitoare și gata să răspundă celor mai sâcâitoare întrebări. De la Valentina  am aflat  și de Fabulous Fashionistas (6 femei, 6 voci puternice, deloc răgușite chiar la respectabila vârstă de 80 de ani; o parte din povestea lor e de urmărit în filmulețul de mai jos).

Valentina Bălașa susține de peste 3 ani cursuri, la Fundația Calea Victoriei, de stil vestimentar și imagine atât pentru adolescenți, cât și pentru doamne. Atelierele Valentinei se concentrează asupra valorificării frumuseții naturale, a specificului fiecărei fizionomii și siluete, evitând exagerările, copierea “vedetelor” și stridențele.

Mode-Julianne-Moore-prend-a-la-rigolade-son-fashion-faux-pas-a-Cannes-!_portrait_w674

Tot din seria AȘA NUNUNU!

Întâlnirile cu Valentina ne-au făcut, printre altele, să răvășim dulapul, eliminând din garderobă articolele care nu ne fac cinste și notând cu încântare că nu am făcut numai cumpărături dubioase.

Stilul personal ar trebui să vorbească despre tine, despre ceea ce îți place, ceea ce te preocupă, despre statutul tău social și despre munca pe care o faci, mai mult decât despre ce se poartă în fiecare sezon. Este un spectacol fascinant să privesc oamenii cum se descoperă. Cu asta mă ocup. Ajut oamenii să își vadă frumusețea.

 Valentina Bălașa, lector Fundația Calea Victoriei

western_fashion_timeline_by_terrizae-d3ee2us

Evoluție sau involuție fashion?

O poți cunoaște și tu pe Valentina la noul Atelier de stil ce începe pe 25 Iulie la Fundația Calea Victoriei. Și pentru că tot vorbim de minunatele ateliere ce se țin aici, n-am cum să nu îți pomenesc și de cursurile de desen, cele de scenaristică, animație japoneză sau scriere creativă. Găsești programul complet pe umblat.ro. Spor la umblat!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?