Ce să ai la tine și cum să te comporți…la un concert

Cu toții mergem la concerte foarte des, însă nu mulți înțeleg cu ce au voie să vină la un concert sau cum să se comporte ca să facă o imagine cât mai bună. Evident, depinde dacă este în aer liber sau într-un local, dacă este concert rock sau concert simfonic. O să luăm tipurile de evenimente pe rând și o să vă prezentăm câteva lucruri de bun simț pe care trebuie să le știți de fiecare dată când mergeți la un eveniment.

Concert în aer liber

Concert în aer liber

Concertele în aer liber, de obicei sunt acele evenimente unde vin foarte mulți oameni. Și când spun mulți oameni se poate ajunge la o cifră de ordinul miilor.

CU CE NU AI VOIE LA UN CONCERT ÎN AER LIBER

 •  Sticle, inclusiv cele de parfum. Așa că fetelor, parfumați-vă bine de acasă.
 • Căști de motociclist – mulți veniți cu motorul la evenimente, dar la puține concerte vi se va permite să intrați cu căștile.
 • Bidoane de plastic, băuturi sau mâncare. Majoritatea evenimentelor în aer liber preferă să comercializeze propria băutură și mâncare, iar din respect pentru organizatori, vă recomandăm să consumați produsele din cadrul concertului. Uneori sunt delicioase.
 •  Cutii de băutură, conserve – din același motiv de mai sus, plus că sunt destul de periculoase.
 •  Artificii, spray-uri, lasere – cred că se înțelege destul de clar de ce nu ai voie ce ele.
 • Scaune, bannere susținute de bețe – ai voie să faci bannere, atâta timp cât nu sunt rasiste, xenofobe, jignitoare, dar nu ai voie să intri cu ele, dacă au un suport. Iar scaune? De ce ar veni careva la un concert cu scaune? Luați-vă o păturică și vă puteți așeza pe jos.
 •  Arme, obiecte contondente, lanțuri – știm că la unele evenimente, oamenii pot deveni violenți în urma consumului excesiv de alcool și pentru a evita orice fel de violență care să ducă la rănirea unei părți, accesul cu obiectele menționate este strict interzis.
 •  Animale de companie – aglomerația de la eveniment pot speria sau răni animalele, așa că mai bine le lăsați acasă, în deplină siguranță!
 • Bagaje voluminoase – sunt sanșe să veniți din capătul celălalt al țării pentru a participa la concertul trupei preferate, deci veniți cu un oarecare bagaj. Încercați să îl lăsați la hotel sau unde ați decis să înoptați după concert.
 •  Aparate foto profesionale (cu obiectiv detașabil) sau aparate de înregistrare audio-video – dacă li s-ar permite tuturor să intre cu astfel de aparate, de ce s-ar mai acorda acreditare foto-video? Respectați meseria altora, iar dacă vreți să aveți o amintire plăcută de la concert, telefonul mobil este destul de performant să memoreze amintirile de la eveniment.
 • Accesul cu umbrele este interzis – pot fi obiecte destul de periculoase dacă sunt folosite de cine nu trebuie, deci în caz de ploaie vă recomandăm pelerina!
  Cam acestea sunt obiectele care sunt interzise la orice tip de concert. Mai sunt evenimente unde nu vi se permite accesul cu brățări sau bijuterii periculoase – cu ținte sau cu margini foarte ascuțite. De asemenea, la multe evenimente nu vi se permite accesul cu brichete! Deci, dragi fumători, să aveți, totuși, și chibrituri la voi.

Distracție la concert

CE SĂ AVEȚI LA VOI LA UN CONCERT

Sunt anumite obiecte care nu trebuie să lipsească la un concert, dar poate puțini știu asta. Chiar dacă mulți vă recomandă să veniți cu cât mai puține obiecte la un eveniment, noi vă recomandăm ca să aveți o gentuță/rucsac la voi care să conțină următoarele:

 • Dacă este seara evenimentul, vă recomandam să mai aveți o haină în caz că se face răcoare
 • Actele – poate cei de la acces nu își dau seama dacă ai vârsta necesară să participi la un eveniment, așa că ar trebui să existe o dovadă prin care să arătați adevărata vârstă. Aceeași problemă se pune și la servirea alcoolului.
 • Fumătorii trebuie să își facă rezerve de țigări – asta pentru că la multe evenimente nu mai puteți părăsi locația, iar în zona concertului sunt șanse mari să nu aveți de unde achiziționa țigări.
 •  Pansament, plasture sau ceva care ar putea să ajute pe cineva la nevoie! Chiar dacă este vorba de o bătătura de la prea mult dans sau o rană superficială, este bine să aveți ceva protecție pentru a evita contactul cu praful sau bacteriile ce pot cauza o mică infecție. Știm că există mereu o ambulanță, dar dacă e vorba de o zgârietură mică, nu ar trebui să ocupăm ambulanța cu cazuri minore, care pot fi tratate singure.
 • Căști antifonice pentru cei mici, ca să îi protejeze de decibelii ridicați.
 •  Vă recomandăm să aveți șervețele umede, șervețele nazale, pungi de gunoi, ca să strângeți gunoaiele, nu să le aruncați pe jos, dar și alte obiecte care pot menține curățenia mediului.

Concert în aer liber

La CONCERTELE DIN LOCALURI putem spune că se respectă majoritatea lucrurilor menționate mai sus, doar că nu trebuie să vă cărați cu prea multe la voi, căci spațiul închis vă oferă destul comfort. Numărul de persoane va fi mult mai mic, deci șansele ca lucrurile să degenereze sunt foarte mici.

Concert în local

CUM SĂ VĂ COMPORTAȚI LA UN CONCERT?

Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că un concert este precum orice alt eveniment, ca o expoziție sau o lansare de carte. Trebuie respectați oamenii care au organizat, publicul, dar și cei care lucrează pentru satisfacția dumneavoastră – fie că sunt oamenii de la pază, acces sau comercianții de acolo. Toți au muncit pentru eveniment, iar efortul lor trebuie răsplătit cu cel puțin un zâmbet și un mulțumesc.

Mai mult, dacă știi că nu ești un consumator de alcool bun, încearcă alte alternative: berea cu arome sau fără alcool. Asta e pentru binele fiecărui participant la eveniment. Și vrem ca să te bucuri de momentul trupei, nu să stai prin baie și să aștepți să pleci acasă.

În rest, comportați-vă cu mult bun simț cu cei din jur și trebuie să aveți multă răbdare, mai ales dacă există coadă la fiecare lucru: casă de jetoane, bere, mâncare, baie, etc. Este un eveniment unde mulți oameni fac același lucru: se simt bine, mănâncă, consumă bere și fac loc pentru mai multă bere.

Concert și iubire
Abia așteptăm să ne vedem la un concert și să ne distrăm împreună!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?