Cele mai amuzante reacții de la expoziția OUR BODY

Când unii încă vorbesc dacă ar trebui să avem manual pentru educație fizică, nevoia pentru nițel mai multă educație apare din nou în discuție. Românii au, se pare, mai multa nevoie ca niciodată de cunoștinte elementare, precum cele legate de sănătate, fiziologe și propriul corp.

O demonstreaza și întrebările adresate de vizitatori la expozitia Our Body: Universul Interior, care se desfășoară la Constanța, în City Park Mall, până pe 15 octombrie.

Expoziția prezintă, într-o manieră educativă, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale și secțiuni.

Țesuturile sunt conservate la nivel microscopic, printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid) și permit vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcționează organismul uman, și felul în care maladiile și obiceiurile nesănătoase solicită funcțiile corpului. 

Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților.

Cele mai amuzante reacții ale adulților la vizitarea expoziției Our Body:

  • Unde se afla prostata la femei?
  • Unde sunt oasele inimii, puteți să mi le arătați?
  • Prin vezicula biliară facem pipi?
  • Toate stomacurile expuse provin de la un singur om? (în expoziție sunt prezentate 4 stomacuri)
  • Unde se afla punctul G?

Dar și ale copiilor:

  •  Sunt foarte supărat ca nu am placentă și nu pot sa nasc (6 ani)
  •  Inima asta albastră este inimă de ștrumf? (4 ani)

OUR BODY

Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene.

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” poate fi o experiență valoroasă personală și de familie, o ocazie unică pentru părinți de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, precum și impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Expoziția este deschisă zilnic între orele 10.00-22.00 și oferă variante avantajoase de abonamente pentru familii.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?