Cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an

Pentru unii vremea mohorâtă e semn de niscaiva somn sau mă rog, ceva hârjoneală prin cearșafuri, ce se lasă uneori cu multiplicare de ADN. Pentru alții însă, norii bacovieni sunt semn de mers la cinema. Ceva filme bune rulează acum prin sălile din țară, daaaar trailerele care anunță premierele pentru lunile următoare sună și mai bine.

Cum mare lucru din anul ăsta nu prea mai e (mâine-poimâine Fuego se pune pe treabă și împodobește bradul), am aruncat un ochi pe IMDB, pe lista filmelor îndelung așteptate de fanii din întreaga lume, cu care vom încheia anul 2015. Așa s-a născut un nou clasament. Așadar, citiți mai jos Top 5 cele mai așteptate filme ale sfârșitului  de an.

Locul 5- The Peanuts Movie

Premieră internațională: 6 Noiembrie 2015

Copiii mici și mari, sunt așteptați la cinema pentru prima întâlnire 3 D cu Snoopy și Charlie Brown. The Peanuts Movie marchează 65 de ani de la prima apariție a comicurilor cu simpaticul cățel. În producția ce va fi lansată în luna Noiembrie îl vom vedea pe Charlie (prietenul uman al lui Snoopy) pornind într-o nouă călătorie, ce îi va schimba cu totul viața. Descris ca tipul acela, care dat afară pe ușă, intră din nou, pe fereastră, Charlie reprezintă tabloul ideal al perseverenței. Creatorii filmului au vrut ca mesajul să fie tocmai ăsta: în viață, de multe ori, nu câștigă cel mai talentat sau cel mai bine pregătit, ci cel mai perseverent. O lecție veche, minunată, transpusă pe marile ecrane, cu ajutorul tehnicii moderne. Dacă mergeți la cinema îl veți vedea pe Snoopy reconstruit cu ajutorul tehnicii CGI. Un facelift care a fost supravegheat îndeaproape de fiul celui care a desenat comicurile originale (Charles Schultz-mort în 2006), asigurându-se astfel că personajul animat nu își pierde niciunul dintre atributele sale, în călătoria spre sălile de cinema.

Locul 4 –Sisters

Premieră internațională: 18 Decembrie 2015

Le iubești pe actrițele Tina Fey și Amy Poehler separat? Sunt șanse mari să le iubești și mai tare după ce le vezi jucând într-un film împreună! Ai ocazia să faci asta chiar la finalul anului 2015, când are premiera Sisters (botezat inițial The Nest). Sinopsisul filmului este simplu: două surori, cu personalități diferite, una foarte copilăroasă (Tina Fey) și o alta trecută deja prin greutățile vieții (Amy Poehler) plănuiesc o ultimă petrecere în casa unde au crescut, înainte ca părinții lor să vândă proprietatea. O comedie așteptată de toți cei obișnuiți cu umorul SNL (Saturday Night Live, emisiune unde ambele actrițe au apărut), dar și de fanii care iubesc mai ales comedia de limbaj.

Locul 3- The Hunger Games: Mockinjay, Part 2

Premieră internațională: 20 Noiembrie 2015

Dacă nu ai niciun prieten enervant prin apropierea ta, care să fi citit The Hunger Games Series, atunci probabil ai scăpat de spoilere și aștepți partea a patra a filmului, mai ceva ca soarele după o săptămână de nori. În a patra parte și ultima a seriei, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) tocmai a avut o revelație: realizează că lupta sa nu mai este pentru supraviețuire. Miza acum este salvarea, eliberarea de sub teroarea și controlul impus de Capitoliu. Împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, Katniss pornește la luptă, încercând să îl demascheze pe președintele Snow și implicit să îl înlăture de la conducere. Chiar și pentru cei care au citit cărțile, finalul filmului tot suscită interes, măcar pentru a spune la sfârșitul vizionării eternul: cărțile s-au terminat mai mișto.

Locul 2-Spectre

Premieră internațională: 6 Noiembrie 2015

James Bond revine pe marile ecrane! Iuhu! În noul episod, cel cu numărul 24, spionul Bond primește un mesaj din trecut și pornește într-o misiune, pe care o ține secretă chiar și superiorilor săi. Spectre este a patra producție din seria James Bond, în care celebrul spion este jucat de Daniel Craig și una dintre cele mai costisitoare. Filmul a fost în centrul atenției în 2014, atunci când au fost date publicității o parte a mailurilor dintre mai marii Sony. Printre mesaje se aflau și câteva atenționări cu privire la depășirile de buget pentru producția Spectre, dar și dezvăluiri legate de scenariu. Cum necum, Sony a spart pușculița și a terminat noul film din seria James Bond. Norocoșii de londonezi vor putea vedea Spectre începând cu luna Octombrie, în timp ce restul lumii se întâlnește din nou cu Bond din 6 Noiembrie 2015.

Locul 1 – Star Wars: The Force Awakens

Premieră internațională: 18 Decembrie 2015

Toate pollurile spun același lucru: Star Wars: The Force Awakens este cel mai așteptat film al finalului de an. Producția este prima dintr-o nouă trilogie, în care joacă atât actori pe care i-am mai văzut în alte episoade Star Wars, dar și nume noi. Noua serie este produs de Disney. Studioul a folosit la maximum experiența lui George Lucas (care s-a retras din activitatea cinematografică), consultându-l pentru dezvoltarea întregii serii. Așteptarea noului episod a fost ceva cam lungă, așa că era un must lansarea unor materiale promoționale. Fanii hardcore Star Wars și-au ocupat timpul jucându-se Star Wars Battlefront sau cumpărând niște super mergători, de care v-am spus și noi aici. Dar tot mai cool sunt mergătorii pe care îi poți câștiga la concursul nostru, despre care afli totul pe pagina oficială de Facebook, Umblat.ro!

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?