Cele mai dubioase evenimente din 2016

Ei, da! 2016 a adus cu el o multitudine de evenimente pe unde a fost #deumblat, dar la pachet au venit și altele, din categoria „scuipă de trei ori în sân și bate în lemn”. Organizarea evenimentelor e un fel de reuniune familială unde avem rudele apretate, alea nonconformiste, dar și pe acelea dubioase, de a șaptea spiță, care cred că miezul de pâine e cel mai bun șervețel inventat vreodată.

***

În 2016, unele evenimente ne-au promis unicorni pe curcubee infinite, dar au fost la fel de utile ca o balegă fierbinte în miez de vară (ceea ce nu putem spune că nu au fost utile chiar deloc).

Ce mai tura-vura, iată lista cu evenimentele dubioase din 2016, evenimente de la care fie am făcut icter de la atâta râs, fie ne facem cruci și acum.

Olimpiadele de dat găina cu ruj, de mințit, de băut borș

Suntem buni la ceva sau mă rog, 2016 ne-a transformat în buni organizatori de olimpiade, de toate felurile, pentru toate neamurile.

Începem cu prima olimpiadă, cea dedicată mințitului. Pe la mare, trebuie că se minte cam mult, așa mult încât anul trecut a fost nevoie de organizarea unei olimpiade pentru a găsi cel mai mare Pinocchio. Evenimentul a fost programat pentru ultima zi din 2016, ca mincinoșii doritori de titlu olimpic să poată încheia anul în forță.

Apoi, tot în ultima zi de an, cineva s-a gândit că e nevoie de o repriză de rehidratare, făcută românește, cu mult borș. Olimpiada de băut borș cu sticla a fost unul dintre evenimentele prost gestionate, altminteri ar fi avut cu siguranță mii de oameni înscriși. Așa, doar doi participanți s-au luptat din greu pentru titlul olimpic de cel mai mare băutor de borș. 

Despre Olimpiada de vânat mititei cu scobitoarea, putem spune că a fost într-adevăr un eveniment popular. Peste 3 mii de persoane s-au arătat doritoare de alergat mititeii prin farfurii, iar disputele organizatorice au fost savuroase.

mici

Când a fost vorba să se treacă la fapte, doar o mie și ceva de „vânători” au bifat eventul. Mă gândesc că restul se păstrează pentru Olimpiada de învârtit mici pe grătar, programată pentru ianuarie 2017.

Cum altcumva să începem Anul Nou decât printr-o competiție acerbă în care milioane de români de pretutindeni își vor testa dexteritatea în arta învârtirii micilor pe grătar? Veniți cu voie bună, chemați-vă toți prietenii și hai să îi dăm bice sezonului micifer!

de aici

Olimpiade pentru cei mai spirituali dintre noi

Ne-a sărit în ochi, (n-ai cum să ratezi așa ceva, n-ai cum!) și-un eveniment destinat numa’ inițiaților: Olimpiada de blestemat ezoteric, un fel de yoga a minții încrâncenate, eveniment organizat de Partidul Combatantilor Ezoterici.

Eu, combatant ezoteric complex si corect definit din punct de vedere ezoteric prin rangul ezoteric precum și prin distinctii ezoterice care mi-au fost oferite de către conducători supremi abilitati , blestem fără sfârșit temporar, în mod direct civilizația arahnoida talantulară. Alcătuită din Ființă SATANOS, Fiinta GEEA.

de aici

Despre Olimpiada de dat găinile cu ruj, pot spune că e un eveniment cu un slogan de o poezie rară:  „Ai găina stricată? Este timpul s-o faci tunată. „ Spicuim din comentarii:

gaini

Festivalul sarmalelor și un eveniment dedicat mămăligii

Că suntem un popor de mămăligari nu trebuie să ne-o mai spună nimeni, mai ales acum, când avem și o Olimpiadă de mâncat mămăligă, eveniment distribuit pe Facebook de peste 70 de ori.

Și pentru că am deschis capitolul culinar, trebuie să bifăm aici și Festivalul sarmalelor și (al) plăcintelor, eveniment cu un super potențial, ajuns la ediția cu numărul VI, organizat în Chișcăreni,  Sîngerei. Galeria foto a ediției de anul trecut ne arată însă cum o idee mișto sfârșește ca o sarma prost impăturită.

Nu știu ce am lăsat în  2016, dar cu noi am luat simțul umorului, altminteri nu am avea pregătit pentru anul acesta o olimpiadă de prins muște cu Saibashi sau o Tabără de pregătire pentru Olimpiada de religie (!!!).

Dacă vrei să te minunezi cât de creativi au fost românii în urmă cu doi ani, te invit să citești și topul celor mai trăznite evenimente din 2015. #lasavorbasaumble

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?