Cele mai interesante Târguri de Crăciun 2016

Târgurile de Crăciun din România sunt evenimente care au crescut an de an, devenind, pe măsură ce timpul a trecut, evenimente cu ștaif, pe unde e #deumblat. Care sunt însă cele mai interesante târguri de la noi, din țară, și ce vei găsi la evenimente? Ne-am luat taskul de a ne lămuri ce și unde se întâmplă și-acum a venit momentul să dăm veștile mai departe!

  • Târgul de Crăciun din Oradea

Perioada: 30 noiembrie-31 decembrie 2016

Oradea are anul acesta o campanie chic pentru comunicarea târgului de iarnă. Evenimentul din 2016 se desfășoară simultan în Piața Unirii și la Cetatea Oradea și va găzdui Atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar și carusel, dar și o scenă pe care vor concerta mai mulți interpreți.

Programul târgului va include colinde, ateliere pentru copii, căsuțele cu daruri pentru cei dragi. Vizitatorii vor vedea și bradul de Crăciun de 12 metri, ridicat în mijlocul celor 40 de căsuțe din lemn.

De la colinde și bucate tradiționale, la povești citite copiilor într-o clădire veche de peste 900 de ani, evenimentele din Cetate se vor desfășura în perioada 2-24 decembrie și vor aduce în fața oamenilor tradiții de sezon: ignat, decorațiuni naturale, ateliere pentru meșteri. În această perioadă, spațiile Cetății vor adăposti căsuța dulciurilor, unde se vor putea achiziționa produse de patiserie, brutăria de Crăciun  – produse de pâine, făbricuța spiridușilor, odaia cu povești unde se vor citi povești de iarnă pentru copii, casa cu bunătăți etc. Totodată, vor fi proiecții de filme de Crăciun/desene animate pentru copii, concurs de copt prăjituri sau concert de muzică sacră.

via infooradea.ro

oradea6

  • Târgul de Crăciun din Cluj

Perioada: 1 – 26 decembrie 2016

Un atelier al spiridușilor unde cei mai mici vizitatori vor coace turtă dulce, biscuiți sau brioșe sau vor învăța trucuri de magie, povești la gura sobei, jocuri de altădată (Toți în cerc, Să vină la minge), sunt lucruri care se întâmplă în cadrul evenimentului din Cluj.

bucatarie-atelier-lolllyboom-fantasmagia

Foto: lollyboomfestival.com

Piața Unirii va avea și ea căsuțele ei cu decorațiuni și alte minunății, dar pe lângă plimbarea, degustarea și consumul de dulciuri (sperăm, cu moderație), Târgul de Crăciun de la Cluj oferă și alternative. La Cluj, Moș Crăciun are propriul tramvai și chiar și un cros dedicat.

În Tramvaiul lui Moș Crăciun, copiii își vor putea lăsa listele imense de cumpărături scrisorile de bună purtare. Tramvaiul va circula în perioada 5-24 decembrie, între orele 17:00 – 20:00 pe linia 101, Bucium-Gară. Căsuța lui Moș Crăciun va fi și ea deschisă zilnic pentru copii, în caz că se rătăcește vreo epistolă prin tramvai și trebuie transmisă prin viu grai.

Târgul de Crăciun înseamnă căsuțe pline de cadouri și bunătăți, lumini care transformă orașul și înveselesc iarna, distracție pe patinoar, colinde și spectacole. Programul târgului mai cuprinde reprezentații ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, „Alice în Țara Minunilor” musical pe gheață, dar și concerte ale trupei Holograf, DJ Project și Nicole Cherry. 

via primariaclujnapoca.ro

Detalii aici.

  • Târgul de Crăciun din Timișoara

Perioada: 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017

Ajuns la ediția zece, Târgul de Crăciun din Timișoara, are un program încărcat. Orașul, desemnat Capitala Europeană a Culturii 2021, de către un juriu internațional delegat al Uniunii Europene, va fi animat de la începutul lunii decembrie și până în ianuarie, de spectacole variate.

Seară de seară, vor veni pe scena amplasată în fața Parcului Copiilor colindători, actori ce vor pune în scenă piese de teatru pentru copii, soliști îndrăgiți. Lista completă cu evenimentele, aici. 

Vă invităm să vă bucurați de căldura sărbătorilor de iarnă și la Târgul de Crăciun din Timișoara! Din 1 Decembrie 2016 și până în 8 ianuarie, ne vom bucura de spectacole, tradiții și obiceiuri românești, mâncare bună, decorațiuni specifice și multe altele! Căsuţele vor fi amplasate în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Parcului Copiilor “Ion Creangă” şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr. 30, în zona Soarelui.

via comunicatul de presă al organizatorilor

  • Bucharest Christmas Market

Perioada: 1 – 31 decembrie 2016

Unul dintre cele două târguri românești, înscrise în rețeaua celor mai importante Christmas Markets din Europa. Casa lui Moș Crăciun, patinoarul și caruselul sunt trei dintre motivele pentru care am vrea să bifăm târgul de anul acesta, deschis în Piața Constituției. Fotografiile promovate înainte de începerea evenimentului promit un eveniment deloc diet friendly (asta dacă nu cumva, de Crăciun, trecem la dieta bazată exclusiv pe salam de biscuiți și eclere).

targb

Timp de o lună, Târgul de Crăciun București transformă centrul orașului într-un loc de poveste al sărbătorilor de iarnă, unde vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole de Crăciun, un târg tradițional cu produse de sezon, obiecte realizate manual, decorațiuni și o zonă gastronomică unde oamenii pot gusta preparate cu specific românesc. Casa lui Moș Crăciun este atracția preferată a copiilor, un loc magic, unde Moșul sosește alături de spiridușii săi, așteptându-i pe cei mici să își lase scrisorile cu dorințe.

via Creart, organizatorul Târgului de Crăciun din București

  • Târgul de Crăciun de la Sibiu

Perioada: 18 noiembrie 2016 – 3 ianuarie 2017

Fără doar și poate, unul dintre cele mai cochete evenimente din România, desfășurate în timpul sărbătorilor de iarnă. Povestea târgului de la Sibiu a început în 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană.

Atunci târgul a fost un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către Barbara Schöfnagel, Atașat Social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 80 căsuțe 10 ani mai târziu, amenajate în Piața Mare.

via targuldecraciun.ro

Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism, fiind cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Este târgul care durează cel mai mult, dintre toate târgurile deschise în țară, iar evenimentul este și el înscris în rețeaua celor mai importante Christmas Markets din Europa.

sibiu2

Ediția 2016 a început pe 18 noiembrie cu un program special de inaugurare, în Piața Mare din Sibiu.

Această ediție reunește peste 80 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și activități pentru copii, desfășurate în Atelierul lui Moș Crăciun. Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit anul acesta – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

via targuldecraciun.ro

Copiii sunt așteptați și anul acesta la Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor putea crea biscuiți sau lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art.

Foto: Târgul de Crăciun din Sibiu, via Facebook

  • Târgul de Crăciun de la Brașov

Perioada: 6 – 31 decembrie 2016

Despre târgul de la Brașov am scris o cronică anul trecut, după ce l-am vizitat. Amplasat la poalele Tâmpei, într-unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Christkindlesmarkt – Târgul de Crăciun aduce anul acesta, ca premieră, un mega show culinar.

Susținut de Jacob Hausmann, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari europeni, showul va fi locul unde vom găsi inspirație pentru a pregăti o masa spectaculoasă. Anul acesta, vrem ca majoritatea comercianților și a producătorilor care vor veni în Piața Sfatului să fie din această zonă, astfel încât brașovenii și turiștii să se poată bucura de tradițiile culinare și meșteșugărești ale Brașovului.

via targuldecraciunbrasov.ro

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?