CinEd – Înscrieri pentru sesiunea 2017

Profesorii de gimnaziu pot participa, în luna ianuarie, la cursuri de formare pentru educație cinematografică, putând apoi lucra cu elevii pentru ca aceștia să devină spectatori capabili de analiză critică și estetică a mesajelor audiovizuale, interesați de cinematografie ca artă şi industrie. Acțiunea este parte a CinEd, o inițiativa europeană de educație cinematografică pentru tineri, ce începe anul doi de activitate în România.

***

Pe 21 ianuarie, de la 13:00 la 16:00, la cinema Elvira Popescu are loc prima sesiune de formare din acest an. Participarea este gratuită, iar training-ul va fi condus de criticul de film Gabriela Filippi. Cadrele didactice care vor să participe trebuie să trimită un mail către cined@nextproject.ro

Activităţile educaţionale pe care le propune programul CinEd ajută în mod activ la dezvoltarea abilităților elevilor de a analiza, înțelege și interpreta un mesaj audio-vizual, contribuind la formarea unui public activ, precum și la apropierea de cinematografie ca artă și industrie.

via Societatea Culturală NexT

Până acum, Societatea Culturală NexT a organizat, în cadrul programului CinEd, traininguri pentru peste 200 de cadre didactice și bibliotecari publici, din 6 orașe, dar și proiecții gratuite pentru tineri, în 14 localități din țară.

La orele de formare de anul trecut au participat criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Bîrsan și Gabriela Filippi. Aceștia au analizat filmele propuse, alături de elevi și profesori/bibliotecari și au discutat despre importanța educației cinematografice.

La activități au participat peste 1300 de elevi, din clasele V – XII, care au descoperit diversitatea cinemaului european și s-au familiarizat cu filmul de artă și limbajul cinematografic.

via Societatea Culturală NexT

CinEd 2016_1

Filmele din catalogul CinEd sunt disponibile într-o varietate de formate, ce vor putea fi proiectate în spaţii diverse, inclusiv în săli de clasă sau biblioteci. Platforma online este ușor de folosit de către cei care vor să organizeze proiecții pentru elevi. Accesul este gratuit atât pentru descărcarea filmelor, cât și pentru accesarea materialelor pedagogice.

CinEd – European Cinema Education for Youth este o inițiativă ambițioasă de cooperare europeană, care a debutat anul trecut prin efortul comun al mai multor organizații culturale din 7 state – Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Începând cu 2017, Finlanda s-a alăturat efortului pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice în rândul tinerilor.

CinEd_logo

În România proiectul este coordonat de Societatea Culturală NexT pentru nivelul gimnazial și liceal şi Asociaţia Culturală Macondo pentru nivelul primar.

Printre orașele în care programul CinEd va ajunge anul acesta se numără București, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea, AlexandriașiTârgoviște.

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?