Comedy Cluj – filme de comedie din 9 țări

Era o poveste cum că râsul îngrașă. Dacă e chiar așa, atunci am încurcat-o! Ni se pregătesc porții calorice de râs, la a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, ce va avea loc între 21 și 30 octombrie. 

Comedy Cluj aduce pe marile ecrane din oraș, filme din țări „exotice”, pe care nu le vedem de obicei în cinematografe. Continuând direcția de anul trecut, festivalul prezintă publicului cât mai multe forme ale comediei, atât pe marile ecrane, cât și pe scenă, în cadrul unor spectacole de teatru în premieră la Cluj.

comedy

Cum filmele de Hollywood sunt cele la care ne hăhăim de obicei în cinematografe, festivalul de comedie de la Cluj, e fix sarea și piperul de care viața unui cinefil are nevoie. Varietatea la Comedy Cluj va fi asigurată prin proiecția unor filme realizate în Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

Comedy Exotic este o experiență cinematografică nouă pe care o oferim publicului începând cu această ediție. E o provocare de a descoperi filme la care nu am avea acces în mod normal, din țări pe care cu greu am putea ajunge să le vizităm! Cu siguranță ne vom distra văzând cum subiecte comune ale filmelor de comedie sunt tratate în mod surprinzător atunci când filmul este din Asia sau America de Sud. Avem și ocazia să descoperim tradiții complet noi, dar și sisteme închise cum este cel al Coreei de Nord.

Bogdan Beșliu, directorul artistic al festivalului

Programul festivalului

Comedy Cluj ne va provoca să râdem cu gura până la urechi cu filmul „16KYZ”: o aventură romantică pornită de la promisiunea unei nunți, prin care vom descoperi și una din cele mai vechi tradiții ale Kazakhstanului.

Relațiile interumane dintr-un mic grup de prieteni sunt atent analizate și stârnesc hohote de râs în „¡Asu Mare 2!”, un film peruan.

Oficial ASUMARE2 1 70x100 c

Cash Flow 2”, un film din Liban, urmărește un personaj cu poziție socială excelentă, luptându-se cu un inamic, ce râvnește să îi ia locul în societate și să ajungă la același stil de viață.

O poveste de dragoste din Taiwan nu este niciodată simplă, mai ales când personajele principale sunt atât de complexe pe cât le prezintă producția „Întâlnire dublă”. Nici măcar atunci când povestea e plină de acțiune și umor ca în „Ură, crimă și iubire”, lucrurile nu sunt mai clare în mica insulă din estul Chinei.

afis-iarta-ma-Laura

Iartă-mă, Laura –  o poveste de dragoste din Chile

În „Cecul”, vom fi invitați în casa unei familii din Panama pentru o porție sănătoasă de râs, provocată de o menajeră care intră, încet-încet, în cele mai aprinse probleme ale familiei! Guatemala, cu exotismul ei sud-american, este un teren perfect de distracție în „Partida de vânătoare”, iar Paraguayul oferă publicului o viziune intimă, dar cu o doză sănătoasă de umor în „La Chiperita”.

Noi metode de supraviețuire în „Insula” pot să ducă la izbucnirea unei conflagrații de mare anvergură în Maroc, iar în „Iartă-mă, Laura!” și „Suflet”, poveștile de dragoste din Chile, se împletesc cu aventuri ce stârnesc zâmbete.

Dintr-o țară care ne-a obișnuit doar să apară în cele mai serioase știri de la TV, Coreea de Nord, vine comedia „Kim vrea să zboare”. Nu este vorba însă despre liderul suprem, ci despre visul unei simple muncitoare din sistemul închis al țării, care are succes într-un domeniu neașteptat: acrobații la trapez!

Edițiile anterioare

“Comedy Cluj” a adus în fața publicului peste 800 de filme de comedie de-a lungul edițiilor desfășurate anterior. Regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici au participat la evenimentele conexe din cadrul festivalului.

Un loc aparte, printre multiplele secțiuni și evenimente care se desfășoară în cadrul festivalului, este ocupat de secțiunea specială adresată filmelor produse în academiile de profil din întreaga lume. Devenită deja traditională, pe lângă faptul că oferă studenților, români și străini, prilejul să își proiecteze filmele, secțiunea reprezintă și un punct de întâlnire între aceștia și profesioniști din industrie, oferindu-le ocazia să interacționeze.

via comedycluj.ro

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?