Cronica unui eveniment anunțat: Zucchero

Trei mii de oameni au ales să încheie ziua de 14 noiembrie,  alături de Zucchero, bucurându-se de muzica solistului considerat cel mai bine vândut artist al Italiei. Concertul de la Sala Palatului a fost al 39-lea susținut în cadrul turneului „Black Cat”, penultimul dintr-un turneu de care Zucchero s-a bucurat fără niciun incident.

După prestaţii spectaculoase pe scenele din Paris, Londra, Praga, Varşovia, Frankfurt, Munchen sau Geneva, Zucchero a cântat şi la Bucureşti. A fost un concert cu piese de pe noul album, dar şi cu hituri internaționale, Zucchero onorându-și astfel promisiunea făcută fanilor, îmbinând, timp de 3 ore, noul sound, rough și dark, cu vechile melodii, pe care unii dintre noi și-au dansat primele banchete.

Artistul a fost acompaniat de o „armată” de instrumentiști pe scena Sălii Palatului, lucru care a făcut ca muzica și energia spectacolului să fie memorabile.

Zucchero_Luciano Pavarotti

Foto: Vlad Ciubotariu

Zucchero și accesoriile de care nu se desparte

Chiar dacă ai fi fost undeva prin colțul sălii, era ușor să îl intuiești pe Zucchero pe scenă (deși nu prea a stat locului, la cei peste 61 de ani ai săi) urmărindu-i pălăria trademark. His cylinder hat, glasses and jackets are cult objects, zicea Vogue aici. Chiar Zucchero spunea într-un interviu că nu iese din casă fără pălărie și ar deține peste 350 de modele.

Pentru turneul său din 2016, artistul a ales aceeași pălărie cilindrică cu o combinație între pene colorate, scoici și un cap de schelet miniatural. Cumva pălăria lui Zucchero, (accesoriu ce variază de la turneu la turneu sau de la album la album) a devenit parte a imaginii solistului și nu m-am mirat că exista siteuri care vând pălării similare cu sume nici mari, nici mici – 140 de euro aici. (deși marketingul suprem ar fi fost dacă aș fi putut găsi o replică a fiecărei pălării purtate de artist și mai ales a celei dedicate acestui turneu).

zucchero_sugar_fornaciari-black_cat_a

Andreea Esca în sală, alături de soțul ei

La București, artistul şi-a făcut apariția pe scenă într-o ţinută lejeră, care i-a permis să danseze pe întreg show-ul, plimbându-şi fanii prin toate genurile muzicale cântate, de la pop şi blues, la rock, funk, soul şi gospel.

Împreună cu muzicieni valoroşi, Zucchero a creat pe scena Sălii Palatului, momente emoţionante, invitând publicul să se bucure din plin de muzică şi să se manifeste liber: „Haideţi să dansăm! Exprimaţi-vă liber, dragii mei!”. Duetul cu Luciano Pavarotti pe piesa „Miserere”, cu imagini din videoclip, a fost aplaudat frenetic.

Bisul, îndelung cerut de public, a adus piesele „Wonderful Life”, „Senza una donna”, „Guantanamera” şi a lăsat în urmă o amintire de neuitat a concertului lui Zucchero la Bucureşti.

În sala, apreciind muzica italianului, s-au aflat Andreea Esca, alături de soţul ei, actriţa Cristina Cioran, Keo şi Mihai Pocorschi de la Vh2.

Foto: Vlad Ciubotariu

Despre turneul Black Cat, încheiat la Sofia

Lansat în aprilie 2016, discul cu același nume ca și turneul, vine la șase ani distanță de la apariția ultimului material semnat de „băiatul de zahăr” al Italiei, Adelmo ‘Zucchero’ Fornaciari. Cu un sound ce reamintește de rădăcinile soul&blues, materialul audio este unul dintre cele mai „dark” dintre toate semnate de Zucchero, după cum însuși solistul a declarat.

Zucchero Black Cat World Tour 2016 România a fost produs de Diesel Events şi promovat de HTag PR. Umblat.ro a fost partenerul media al evenimentului de la Sala Palatului.

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?