Culinary Cinema, un motiv în plus să fii la TIFF!

Aveam 100 de motive să merg la TIFF. Uite însă că acum s-au făcut 101. 

Festivalul de Film Transilvania, ce începe pe 27 mai, la Cluj este un eveniment musai #deumblat și pentru că reinventează roata, aducând laolaltă mâncarea bună, muzica fină și filme de vizionat în cele mai neconvenționale locuri.  

Noma My Perfect Storm

Noma, My Perfect Storm, unul dintre filmele proiectate la TIFF

Primul argument de azi, pentru care trebuie să fii la TIFF, sună delicios de apetisant: Culinary Cinema, o proiecție urmată de o petrecere cu gust, pentru gust, prilej de desfătare gastronomică, dar și de socializare în jurul unor bucate felurite.

Culinary Cinema, un nou concept, va fi inaugurat anul acesta la TIFF cu o proiecție urmată de o petrecere gastronomică. Evenimentul este gândit în jurul unui film dedicat unui chef de geniu, celebrul René Redzepi, și a restaurantului său, votat de patru ori cel mai bun din lume. Noma, My Perfect Storm va fi proiectat la Cercul Militar marți, 31 mai, de la 18.30, și va fi urmat de o petrecere gastronomică întreținută de chef D’Artagnan, la Colin’s Gastro Pub. Biletul de intrare costă 50 de lei și include cina de după film.

via comunicatul de presă

Afis_Castelul Gilau_Ziua Maghiara

De la mâncare și film, ajungem apoi la muzică și …film. Cele două concerte organizate la Castelul de la Gilău, (monument înconjurat de 11 hectare de spațiu verde) dar și tradiționalalele zile HBO și EcoTIFF sunt alte câteva motive pentru care festivalul de film de la Cluj rămâne unul dintre cele mai importante evenimente desfășurate la noi în țară.

Pe harta TIFF 2016 intră un nou loc: Castelul de la Gilău, unde se va sărbători Ziua Maghiară cu două concerte – renumita trupă maghiară de rock Republic și Bagossy Brothers Company în deschidere, și proiecția filmului Fever at Dawn, miercuri, 1 iunie, începând cu ora 19.00. Tot anul acesta, la TIFF va fi inaugurat și Someș Open Air (Parcul „La Butuci”), un nou spațiu destinat proiecțiilor în aer liber, cu intrare liberă, unde va rula câte un film în fiecare seară de festival, de la ora 22.00.

via comunicatul de presă

Afis_Patimile Ioane d'Arc

Și fiindcă tot vorbim de spații neconvenționale, trecem pe listă și Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime”, unde Patimile Ioanei d’Arc, peliculă lansată în 1928, va fi acompaniată la orga bisericii de Touve R. Ratovondrahety, pianist apreciat de la Opera din Paris.

Becoming Zlatan_Somes Open Air

Ascensiunea lui Zlatan (2015), spune povestea fotbalistului Zlatan Ibrahimović

Fotbal și film?! Ei uite că se poate și asta la TIFF. Pentru cei pasionați de lumea fotbalului, TIFF a pregătit proiecția specială Ascensiunea lui Zlatan (2015), documentarul care urmărește evoluția lui Zlatan Ibrahimović, faimosul fotbalist suedez, desemnat în 2016 cel mai bun jucător din Liga 1. Distincția i-a fost oferită lui Zlatan timp de trei ani consecutiv, un record pentru Liga 1.

Din programul festivalului de anul acesta face parte și un tribut în memoria cineastului Ovidiu Bose Paștina, marcându-se astfel 10 ani de la moartea sa.

Actori, cineaști și apropiați vor participa la proiecția câtorva dintre filmele sale scurte: Atelier cu călăuza, Iar ca sentiment un cristal, Oameni care povestesc, Arta apărării individuale. De asemenea, în parteneriat cu Discovery România, TIFF îi va dedica o proiecție specială primului cosmonaut român care a zburat în spațiu, Dumitru Prunariu, care va fi prezent la proiecția filmului Operation Avalanche. În plus, la 10 ani de la lansare, echipa filmului Legături bolnăvicioase se va reuni la TIFF. Filmul va fi proiectat și pentru persoanele cu deficiențe de vedere, pe 1 iunie, de la 19.30, la Cinema Mărăști.

via comunicatul de presă

Operation_Avalanche_

Operation Avalanche va fi proiectată special, în cadrul întâlnirii cu Dumitru Prunariu

În cadrul EcoTIFF, secțiunea filmelor pe temă ecologică, publicul se va întâlni pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, cu filmul Human, un documentar realizat în 3 ani, ce adună interviuri cu 2000 de oameni din 60 de țări, dar și cu producția The Olive Tree, ce va emoționa spunând povestea unui copac care poate salva viața bătrânului ce l-a plantat și îngrijit.

Cain's Children_ Ziua HBO

Stop cadru al peliculei Cain’s Children, ce va fi difuzată la TIFF în cadrul Zilei HBO

Dacă vrei să mergi la TIFF îți va fi util să știi și că:

-părinți și copii laolaltă sunt aștepați la Weekend la Castel, unde vor putea participa la ateliere de improvizație, vor face poze la minut în cabina TIFF, vor confecționa zmee, vor învăța despre olărit, fierărie, pâslărit și vor putea urma cursuri de prim ajutor (28, 29 mai, Castelul Banffy, Bonțida)

-spectatorii peste 60 de ani vor putea urmări gratuit filmul Remember, o dramă plină de suspans, cu Christopher Plummer senzațional în rolul unui văduv care a supraviețuit Holocaustului și caută răzbunare (30 mai, Cinema Florin Piersic)

-vor fi proiecții gratuite asigurate de către Depozitul de filme (1 iunie, ora 21.45), urmate de o petrecere cu temă horror (2 iunie)

-la proiecția comediei Truman, o odă adusă prieteniei dintre animale și oameni, spectatorii pot veni însoțiti de animalele de companie (2 iunie)

13243752_1631621280494718_1091115115416043821_o

Și cum concursul nostru e în plină desfășurare (oferim două invitații la TIFF) te invit, umblătorule, pe Facebook! Una dintre cele două invitații poate fi a ta cu un simplu LIKE & SHARE la postul de aici. #lasăvorbasăumble


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania. Umblat.ro este unul dintre partenerii media ai evenimentului. 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?