Cum a fost la brunch – Le-Premier

În ultima zi de Ianuarie, când soarele strălucea semeț pe cer, gândul nu-mi fugea la promenadă, ci la brunchul de la Le-Premier, unde eram așteptată, alături de alți câțiva constănțeni, să mă alint cu arome noi, delicioase.

Brunchul a fost primul de acest tip organizat de noua echipă a localului, ce privește către toată plaja Modern.

De cum am intrat, am zărit semnul ce amintește de interminabilele dezbateri din ultima perioadă. No smoking la Le-Premier nu înseamnă însă mese goale și clienți nemulțumiți. Din contră, înăuntru, e flux și reflux. Bufetul care își prezintă dichisitele arome, îmbie pe toată lumea. Oamenii întreabă, admiră, se lasă seduși de culori și forme și apoi aleg. Toți se întorc după câteva momente, pradă gustului captivant.

2

”Brunch is breakfast and lunch”, îmi spune bucătarul chef de la Le-Premier, Cesar Velasquez, chilian la origini, dar român la cât de bine ne vorbește limba. Începem coversația în engleză, dar continuăm în română. Suntem în fața bufetului unde sunt peste 20 de feluri de mâncare, toate dedicate brunchului de azi.

“Meniul e compus din preparate reci și calde. Avem friptură de vită și cârnați de cerb, dar și ouă benedict sau frittata, o omletă țărănească.”, îmi spune Cesar.

WP_20160131_12_54_07_Pro

Friptura de vită și guacamole

Aranjate pe farfurii dantelate, sunt sendvișurile cu somon, cremă de brânză cu ierburi aromate și spanac. Ceva mai încolo, descopăr mini bruschetele cu hribi și parmesan și puiul marinat cu miere și muștar, cu un pic de ceapă caramelizată, atât de fragedă că se topește în gură.

Cesar îmi povestește apoi de supa de roșii pe care a pregătit-o astăzi. Cum roșiile din piață nu sunt cele mai dulci acum, secretul pentru o supă reușită stă într-un detaliu, ignorat de multe ori.

“Am copt roșiile în cuptor, câteva minute ca supa să aibă savoare”. Și are! Este dulce-acrișoară, cremoasă și consistentă. O variantă perfectă pentru un brunch, deschizătoarea de drum a ceea ce va să vină.

1

Câteva dintre preparatele servite la brunch

Celor care nu le place supa defel, Cesar le-a pregătit o ciorbă de văcuță, respectând de data aceasta rețeta tradițională cap-coadă.

Pentru cei care iubesc mâncărurile light, salad bar-ul cere atenție cu trei preparate apetisante: o salată de varză cu pui și maioneză pregătită din muștar, curry și miere, apoi un guacamole, cu gustul său fresh și o altă salată de sfeclă roșie coaptă. Un trio pe care îl mănânci mai întai din ochi, la cât de bine arată! Asta dacă nu cumva, privirea îți fuge de la preparatele calde, direct în vitrina cu deserturi, făcând saltul către colțul dedicat hiperglicemiei.

Granola din iaurt grecesc cremos, miere și fructe confiate, un cheescake de nucă de cocos, cu blat de alune de pădure și marmeladă de trandafiri și o tartă de vanilie cu zmeură și căpșuni, toate cheamă la desfrâu glucidic.

3

Granola și tortul de vanilie și o selecție de fursecuri

Deși e o încântare să îl aud pe Cesar povestindu-mi de fiecare preparat, nu știu cât mai rezistă papilele mele gustative paradei de gusturi. Așa că mă retrag politicos spre masă, să testez dovada acestei signature kitchen, mâncăruri cunoscute, pregătite de Cesar într-o manieră aparte, distinctă pentru Le-Premier.

WP_20160131_13_07_11_Pro

Simplu, dar gustos!

Cei care au venit la brunchul de duminică și-au ales felurile favorite: frittata, dar și bruschetele, pe care bucătarii le-au gătit cel mai mult duminică. Eu însă am ales ouăle benedict, ce mi-au fost aduse gătite perfect.

„Noi nu vrem să te întrebi vreodată dacă la noi, mâncarea e proaspătă sau nu. Vrem ca lucrul acesta să se subînțeleagă  când spui că mănânci la Le-Premier. Tocmai de aceea suntem selectivi cu furnizorii și căutăm mereu ingrediente proaspete.”

Dragoș Ștefănescu, Manager Le-Premier

WP_20160131_14_10_02_Pro

Brunchul Le Premier – dovada că masa delicioasă nu se mănâncă mereu pe banii părinților!

Calitatea mâncării la Le-Premier nu a fost însă niciodată subiect de discuții, prețurile da, lucru pe care noua echipă managerială vrea să îl schimbe. Mai puțin de 70 de lei de persoană ca să te bucuri de brunchul gustos de duminică, e o dovadă că se lucrează la asta.

Le-Premier este un restaurant accesibil. Ținem să promovăm produsele românești și tocmai de aceea avem o brânză de capră, foarte bună, produsă în România; tot de aceea mușchiul de vită servit la noi este românesc sau chiar gama de cosmetice, ce se regăsesc în hotel, este furnizată de Techir, companie românească ce utilizează nămolul din lacul Techirghiol pentru a realiza niște produse unice.”

Oana Cuturicu, PR Le-Premier

Planurile pentru următoarea perioadă sună nemaipomenit. Un colț special dedicat viciilor fine, unde se vor putea fuma trabucuri, țigarete și țigări de foi, cu tutun aromat, dar și un loc de joacă dedicat celor mici, amândouă sunt pe lista lui Dragoș și a echipei sale de la Le-Premier.

Până atunci, trebuie să îi mulțumesc lui Guy Beringer, un scriitor englez care a inventat brunchul, dorind să găsească modul perfect pentru tratarea mahmurelii. Soluția sa: mâncare gustoasă, nici prea grea, nici prea light, împărtășită cu prietenii, alături de poveștile nopții de dinainte.

Beringer, prietene, brunchul la Le-Premier ar fi fost pe gustul tău!

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?