Cum a fost la East European Comic Con, 2016

S-a dus și ediția 2016 a East European Comic Con, Romexpo. Au fost trei zile pline, de care echipa umblat.ro s-a bucurat mai ceva ca un copil care descoperă cizmele pline cu ciocolată de Moș Nicolae.

Cum am fost mulți umblători la eveniment, ne-am gândit că varianta cea mai bună, ar fi să vă spunem fiecare câte un pic din ce ne-a plăcut/surprins/adus fluturi în stomac.

Aceeași fluturași i-au simțit cu siguranță și restul vizitatorilor (organizatorii au anunțat că se așteaptă ca 40 de mii de omuleți să calce pragul Romexpo, între 27 și 29 Mai).

Flori, Gatekeeper Umblat.ro

Despre conferința de presă, vineri, 27 mai

Conferința Comic Con a fost scurtă, dar așteptată de toată suflarea nerdinească.

Actorii Davin Portman, Sylvester McCoy, Marc Pellegrino și Davin Anders au ajuns în sală la ora 15.  Gemma Welhem și Charles Daniells au sosit prea târziu în țară, așa că nu au fost și la conferință. I-am văzut în schimb sâmbătă, alături de fanii care semănau fix cu niște albine, ce roiau în jurul stupului.

După încheierea conferinței am avut la dispoziție o oră ca să dăm roată prin tot pavilionul Romexpo si să vedem toate shoppurile (evident că am și făcut primele cumpărături: bijuterii steampunk, comicsuri, figurine, tricouri imprimate).

Sâmbătă, locul era plin de cosplayeri, mulți fani, multe activități de făcut, multe lucruri de cumpărat. Ne-am pozat pe Iron Throne și-am făcut nițică ordine (în minte) în Westeros, folosindu-ne noua putere de regi și regine. Apoi, ca să nu carecumva să uităm experiența, ne-am făcut tatuaje temporare cu blazoanele diverselor case și cu harta Westeros. Am făcut o TONĂ de poze cu fel de fel de personaje din anime, filme, comics si games.

*link către galeria foto completă aici

Ionuț, The tech guy (CFO Umblat.ro)

Despre ESL Gaming, vineri, 27 mai

N-am ratat standul fostei reviste de jocuri, foarte populară, LEVEL, acum redenumită NIVELUL 2, ocazie pentru concursuri de Street fighter 5 și FIFA și de prins reviste la prețuri promoționale.

Am ținut neapărat să ajung în zona ESL retro gaming, loc unde erau expuse console și sisteme clasice. Am văzut şi testat console ATARI şi Nintendo, Sega Mega Drive, Game Boy, Playstation, Comodore şi clasicul HC.

ESL Arena a avut la Comic Con o zonă deschisă, o combinație între conceptul de expoziție și cel de stand interactiv, unde vizitatorii puteau să testeze gadgeturile expuse. După ESL zone, am fost în zona army, unde toată lumea a testat pistoale, shotguns și mitraliere.

Apoi, n-am ratat standul fostei reviste de jocuri, foarte populară, LEVEL, denumită acum NIVELUL 2, ocazie pentru concursuri de street fighter 5 și FIFA și de prins reviste la prețuri promoționale. Ubisoft a recrutat la convenție beta testeri.  Și că tot e vorba de jocuri și gameri, Black the fall, un joc românesc inspirat din trecutul comunist al României, în care apare pe alocuri și Ceaușescu, a făcut senzație la Comic Con.

A fost organizat și un hackathon, de fapt un gamejam, pentru toți gamerii prezenți. All in all, good days! Toamna n-ar putea să vină mai repede?!

Silviu, Guest Umblat.ro

Despre ultima zi

Festivalul a fost organizat ok, am avut activităţi amuzante, am văzut oameni super ok, actori faimosi, personalități interesante și a hell of a cosplay contest!

Duminică s-a ținut a doua ediție a showului cosplayers. S-au dat mari cu costumele lor nu numai românii, ci și străinii (veniți din toată Europa, special pentru acest concurs).  Tema zilei: Star Wars…așa că scena a fost dominată de prezența lui KyloRen și Darth Vader (cel mai tare Vader ever a fost chiar prezentatorul).

Actorul Sylvester McCoy n-a vrut să lase distanța să îl separe de fanii săi, așa că a preferat să coboare de pe scenă și să stea la taclale față în față cu cei prezenți (s-a făcut o coadă impresionantă, fiecare dintre cei din sală dorind să discute un pic măcar cu actorul).

Per total, festivalul a avut organizat ok, am avut activităţi amuzante, am văzut oameni super ok, actori faimoşi, personalități interesante și a hell of a cosplay contest!

13321255_10208654802620380_1763433283_o

Monica, PR Officer, Umblat.ro

Despre toată experiența EECC

Comic Con-ul bucureştean este „the place to be”: te simţi inclus, alături de o mulţime de alţi pasionaţi ca tine, în aria costumelor, jocurilor, concursurilor şi a distracţiei.

East European Comic Con este un asalt auditiv şi vizual. Te minunezi la vederea fanilor cosplay care şi-au petrecut 3 ore deghizându-se într-o mireasă zombi (la care nu prea te poţi uita direct fără a te trece toate apele), au venit din alte ţări cu un Dalek (din „Dr. Who”) după ei, au jucat ore în şir jocuri video sau au stat la cozi interminabile pentru o poză cu Jacob din „Lost” (Mark Pellegrino).

Poţi să sari în sus de bucurie văzând că, la faţa locului, poţi cumpăra un rucsac pe