The Dandy Run – cea mai stylish cursă cu bicla

Sunt mulți cei care asociază mersul cu bicicleta cu trasul de fiare. Pe considerente estetice (păi cum? Mă dau jos de pe biclă și mă duc fleașcă la muncă?!?), sunt și mai mulți cei care refuză să pedaleze. Stylish la pedale poți fi însă bine mersi!

mustata

Cam așa! Exemplu de stil la pedale!

Mesajul acesta au vrut să ni-l transmită organizatorii  Skirt Bike (eveniment ce a avut loc weekendul trecut, în capitală). Dacă l-ai ratat și te oftici tocmai din motivul ăsta, ciulește urechile deschide larg ochii. Povestim acum despre The Dandy Run, cursă ce are loc în București, pe 21 mai.

The Dandy Run este o plimbare cu bicicleta, o plimbare cu stil! Luăm cu asalt bulevardele Bucureștiului, în cele mai prezentabile costume și fuste de cycling și pedalăm printre atracțiile iconice ale capitalei. Începând cu ora 14, ne vom întâlni în parcarea Berăriei H, unde îi vom aștepta pe toți participanții la paradă, timp de o oră, iar de la ora 15, vom începe să pedalăm spre centrul Bucureștiului cu atenție, pe pista de biciclete.

Organizatorii S.T.U.P și Stil masculin, via comunicatul de presă

afis

Afișul oficial al evenimentului

Așadar, ne lustruim bicicletele, scoatem din dulapuri costumele de stofă, pantalonii trei sferturi, papioanele și beretele și ne pregătim pentru un traseu tare frumos.

Încolonarea începe de pe Șoseaua Kiseleff , trecând apoi pe la Arcul De Triumf, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Cercul Militar Național (unde se face pauză, să ne tragem sufletul și să zâmbim pentru aparatele de filmat și fotografiat). Apoi o luăm iar spre Victoriei, către Atelier Pinion, unde încheiem plimbarea cu un mic party.

dandy2

Fauna urbană de pe Kiseleff, weekendul acesta

Acu’, eu spun că participarea la The Dandy Run e win win. O dată pentru că ne oxigenăm un pic, facem olecuță de mișcare și apoi pentru că am putea înhăța și niște premii.

Vom da premiu pentru cea mai bună bicicletă vintage! Dacă bicicleta ta nu este tocmai una clasică, încearcă-ți talentul la competiția pentru cea mai original decorată bicicletă, cu premii din partea: Boggi Milano / SmilesBags. Apoi avem premiul premiu pentru “Cea mai bună mustață” și ‘’Cea mai frumoasă barbă’’ cu premii din partea: Dear Barber Romania / Boggi Milano / SmilesBags.

din comunicatul de presă 

Apropo de mustăcioși și bărboși, prezentatoarea evenimentului va fi Cosmina Păsărin, care a fost maestru de ceremonii și la Bărboșii, eveniment ce a premiat cele mai interesante bărbi. (se întâmplă cu obstinație de prin 2013 treaba asta și este un Concurs național de bărbi și mustăți).

Cosmina Păsărin prezentând Bărboșii, Concursul Național de bărbi și mustăți

Fiind mereu în căutarea unor noi provocari am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri invitația la prima ediție The Dandy Run. Promovarea unor astfel de evenimente trebuie susținută și încurajată de fiecare dintre noi și mă bucur că există organizatori de evenimente care pornesc cu mult curaj astfel de inițiative. Prima ediție The Dandy Run îi va scoate la plimbare pe cei mai stilați bicicliști și sunt sigură că această paradă va da și mai multă culoare Bucureștiului. Ne vedem sâmbătă!

Cosmina Păsărin, despre The Dandy Run, pentru umblat.ro

Dacă ești în pană de idei pentru outfit, organizatorii mai au câteva sugestii vestimentare: pantaloni de golf, jachete sau veste din tweed, pantofi, bluze vintage cu imprimeuri, cămăși, fuste de cycling sau poate o capă sport, cravate sau eșarfe din mătase. Inspirație găsești și mai jos, în filmul care prezintă cursa anuală a bicicliștilor din Londra, ce poartă tweed.

Bicicleta a suferit aceeași transformare ca și ceasul de mână. Ambele elemente sunt clasice și au avut un scop utilitar care s-a transformat în ceva decorativ. În trecut, ceasul era folosit pentru a indica timpul, iar bicicleta era folosită pentru deplasarea între două puncte. În prezent, cele două sunt folosite mai mult pe post de accesorii.

Organizatorii The Dandy Run

Accesoriu sau variantă safe ca să tai traficul aglomerat din capitală, bicicleta devine parte a vieții noastre, inserându-se frumos în unele dintre cele mai simpatice evenimente ale anului. The Dandy Run de sâmbătă, 21 mai, e unul dintre ele. #lasăvorbasăumble #deumblat #haicubicla 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?