De 1 Aprilie, se minte frumos… în centrul vechi!

„O comedie de situaţie, cu actori buni, nu are cum să genereze o poveste neinteresantă.” Spune Iura Luncaşu, regizorul filmului Minte-mă frumos în centrul vechi, despre pelicula ce se va lansa în cinematografe fix de 1 Aprilie.

„Am decis acum mulţi ani să fac ceva pentru public (…) mie îmi place mult comedia. Îmi propun să nu chem degeaba oamenii la cinema, nu vreau ca ei să plece de acolo dezamăgiţi. Vreau ca oamenii să râdă şi să uite de probleme” spune Luncaşu ( regizor cunoscut pentru seriale TV precum „Deschide Ochii”), care a colaborat pentru noua producţie cu scenaristul Adrian Lustig („Nuntă Mută”, „Poker”, „Funeralii fericite”).

mintema-frumos-ro

Minte-mă frumos în centrul vechi s-a filmat timp de trei săptămâni în capitală şi îi are în distribuţia sa pe cei doi protagonişti care au făcut deliciul primei părţi (Minte-mă frumos, producţie lansată în 2012), actorii Antoaneta Zaharia şi Marius Damian.

Alături de ei apar Pavel Ulici, Nicoleta Hâncu, Adriana Trandafir, George Pişteranu. Spoiler alert: nu o să vi se pară, ci chiar o să îi vedeţi şi pe Viorel Lis, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

Am fost foarte entuziasmat după ce am citit prima oară textul scenariului şi sincer nu mă aşteptam să fie aşa. Dar de la prima lectura am găsit în text emoţie, comedie şi puţină dramă pe alocuri…mai ales în zona lui Doru, personajul pe care l-am interpretat eu. Cu aceste 3 ingrediente cred că o poveste are mari şanse de reuşită. Ce m-a atras la rol? Păi cred că ce m-a atras la orice rol şi anume plăcerea de a juca:) Iar la personaj m-a atras faptul că e personaj principal…:) am glumit…nu ştiu.. poate faptul că îmi seamănă din anumite puncte de vedere.

Pavel Ulici (actorul care îl interpretează pe Doru), pentru umblat.ro 

Sinopsisul poveştii cu care regizorul Iura Luncaşu vrea să îi aducă pe români în sălile de cinema pare un tăvălug de karma neprietenoasă. Cinci tineri care pregătesc un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi sunt fiecare purtătorii unei iubiri neîmpărtăşite. La cum au zburat săgeţile lui Cupidon ai zice că zeul ar avea nevoie de un control oftalmologic, urgent.

Cinci tineri actori pregătesc un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi. Doru, Dora, Lucy, Alecu şi Freddie alcătuiesc un armonios pentagon amoros. Dora şi Lucy sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru e îndrăgostit de păcănele. Alecu e îndrăgostit de Dora, dar se mulţumeşte cu Lucy. Lucy se mulţumeşte cu oricine. Oricând, oriunde. Cât despre Freddie… e greu de definit pe cine și ce iubește mai mult.

Din comunicatul de presă

Până la vindecarea lui Cupidon însă cei cinci au de pătimit fiecare pentru pasiunea sa. Filmarea poveştii n-a fost nicicum uşoară, ţinând cont de timpul scurt alocat producţiei.

Să începem cu prima zi de filmare pe care am dus-o cu brio până la capăt, cu toate că nu am dormit deloc cu o noapte înainte. Apoi m-a lovit o frumoasă toxiinfecţie alimentară cum nu am mai pomenit până atunci. Mă rog, aceste mici inconveniente nu au apucat să îşi pună nicio amprentă negativă asupra lucrului, deoarece s-a filmat cu „viteza luminii” şi nu am avut timp să mă gândesc la oboseală, boli sau alte nebunii.
Pavel Ulici (actorul care îl interpretează pe Doru), pentru umblat.ro 

ulici

Pavel Ulici, unul dintre actorii pe care îi vei putea vedea în noua producţie românească

Filmările pentru Minte-mă frumos în centrul vechi au început pe 23 septembrie 2015. Timp de 3 săptămâni, echipa de producţie s-a mutat în diferite locuri din București şi din împrejurimi.

Dacă ai văzut Minte-mă frumos şi te întrebi cu ce te-ar putea surprinde sequelul ce apare în aprilie, cuvintele lui Ulici sunt fix ce îţi trebuie ca să fii unul dintre spectatorii peliculei româneşti. „Minte-mă frumos în centrul vechi surprinde cu forţa unui grup de tineri actori şi măestria celor mai în vârstă. Cu multă culoare, aventură, nebunie şi dragoste” (Pavel Ulici, pentru umblat.ro).

Trailerul oficial al comediei româneşti, pe care o poţi urmări de pe 1 Aprilie, în cinematografe

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?