De ce să ieși în stradă?

Avem motive să ieșim în stradă începând de vinerea aceasta. Nu ne cheamă nimeni la protest, ci la relaxare, la porții bine dozate de hapuri culturale, menite să ne trateze plictisul și apatia.

bfit3

E momentul să descoperim că Bucureștiul e o capitală frumoasă, cu străzi ce-au devinit scena unora dintre cele mai mari festivaluri de teatru și artă urbană. Metamorfoza s-a întâmplat peste noapte, odată cu debutul B-FIT, festivalul care transform drumurile bucureștene, în cele mai mari scene de teatru.

Cea de-a opta ediție B-FIT in the Street! aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști. În fiecare seară, spectacolele nocturne vor lumina orașul cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași. Pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureșteni să dea nas în nas cu o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice. Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este GRATUIT. 

Via ARCUB, organizatorul BFit in the street

Acum, serios, ce motiv ai putea avea, ca să ratezi asta:

Fotografii realizate de Alberto Groșescu. Galerie completă aici.

Totul e să te urnești și să ieși din casă. Dacă ai drum la muncă sau la cursuri, la cumpărături sau la cafea, ia în calcul să faci un mic ocol spre scenele B-FIT: Centrul Istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu. Programul complet al festivalului este de studiat aici. Ai ceva de citit, cum ai și ceva kilometri #deumblat, la final de lectură.

bfit4

Acum… al doilea eveniment care începe azi, 10 Iunie, este Street Delivery Meserie, hot spotul unde se adună în fiecare an oameni din diferite colţuri ale oraşului care creează lucruri în comunităţile lor şi care, împreună, prin munca lor de zi cu zi, schimbă lumea — bucată cu bucată, şurub cu şurub, stradă cu stradă.

Street Delivery este genul de eveniment care provoacă coșmaruri persoanei care trebuie să scrie despre el. Și nu pentru că ar fi ceva anost, prost organizat, un subiect mai plat decât apa plată. Este exact pe dos. Despre Street Delivery sunt atât de multe de spus, că de fiecare dată când trebuie să îl recomand sau să povestesc despre cum a fost (așa cum s-a întâmplat anul trecut), mă ia cu transpirații. Nu știu de unde să încep și unde să termin.

instalare

Mă salvează pe ici pe colo, comunicatul, care reușește cumva să rezume în câteva cuvinte nebunia colorată, organizată să înceapă pe strada Arthur Verona, din capitală.

În 2016 aducem împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori șamd) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.) Construim punți între meseriași vechi și noi pentru un schimb de tehnici și viziuni din care să iasă scântei. Integrăm instrumente, contopim cunoștințe și inventăm noi moduri de interacțiune cu obiecte și meserii pe care nu le putem face uitate.

via comunicatul de presă

pregatiri

Behind the scenes. Pregătirile pentru ediția de anul acesta Street Delivery

Întrebarea e pe vârful limbii pixului: ce ar putea crea împreună un cizmar și un artist 3D? Dar un designer de produs și un pălărier, un programator și un tocilar, un DJ și un ceasornicar? Nu ne stă nimeni în cale să aflăm, făcând o vizită pe strada Arthur Verona, între 10 și 12 iunie.

Împreună ne recuperăm oraşul şi transformăm carosabilul într-un spaţiu de promenadă mobilat cu idei. Împletim generaţii, reinventăm meştereli, ne regăsim între noi. Pentru că în 2016 Street Delivery e Meserie!

Organizatorii Street Delivery

program

Programul complex al evenimentului Street Delivery 2016

Street Delivery este un eveniment inițiat în 2006, de Fundația Cărturești și de Ordinul Arhitecților din România. Anul acesta în capitală are loc ediția cu numărul 11 a evenimentului, în timp ce timișorenii sărbătoresc editia 10, ieșenii ediția 4, iar la Baia Mare se ține abia prima ediție.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?