De ce să nu mergi în #infoculaguna?

Infotripul este un fel de nălucă. Auzi uneori de el, dar nu ai cum să ajungi acolo. Eveniment dedicat doar agenţilor, infoul este ocazia perfectă de a cunoaşte şi testa serviciile turistice ale unei ţări. Motivele pentru care înscrierea este atât de riguroasă sunt puţine, dar importante.

În primul rând, locurile în orice infotrip sunt limitate. Hotelurile care primesc grupurile de agenţi, oferind un tarif preferenţial de cazare, o fac în limita unui număr bine stabilit dinainte.

Apoi, programul de info este un pic diferit de cel al unei vacanţe. De obicei, în info mergi uneori de dimineaţă până seară, din hotel în hotel, cunoscând echipa managerială şi ascultând la nesfârşit prezentarea atuurilor pe care fiecare unitate de cazare le aruncă în joc. Ca să vorbeşti aceeaşi limbă cu angajaţii hotelurilor, trebuie să ai ceva cunoştinţe de turism. Altfel, numeri orele până se încheie prezentările şi te întorci acasă cu mintea plină de informaţii pe care speri să ţi le traducă şi ţie un agent de turism, cândva.

Până acum trei ani, cam asta se întâmpla şi în infotripurile organizate de Laguna Tour, tour operator pentru vecinii noştri bulgari.

Promoul pentru #infoculaguna, din 2013

După plângerile înregistrate, cum că oamenii fac băşici în tălpi, se tonifică muşchi de care nu aveau habar (scary stuff, right there), organizatorii infotripului anual, dedicat vizitării staţiunilor montane din Bulgaria, au hotărât să schimbe programul evenimentului şi mai ales maniera de înscriere. Acum infoul este Hitch-ul turismului, participă oricine, dar trebuie să vină recomandat.

Aşa se face că de la an la an, evenimentul organizat de obicei în luna februarie (anul acesta perioada aleasă a fost 17-21 februarie) stârneşte din ce în ce mai mult interes. Dovada: în 2016, dornici să vadă (sau să revadă) staţiunile bulgarilor au fost peste 100 de persoane. Practic de înscris s-a putut înscrie oricine, indiferent de existenţa unui background în turism sau de lipsa lui, dar conta recomandarea. Sună un pic a societate secretă? Şi dacă vă spun că există şi un grup al Infotripiştilor nu cred că fac altceva decât să arunc jar pe foc, nu? Atunci nu vă mai spun.

10325127_1321653594527458_1709616793448972719_n

Grupul din #infoculaguna 2016

Prin urmare, dacă criteriul de selecţie a participanţilor a fost modificat, de ce să nu mergi în info cu Laguna?

În primul rând dacă eşti vreun ghizoroi sau vreun fan al dormitului odată cu găinile, infoul nu e de tine. Seară după seară de petrecere, cu muzică, mâncare bună şi entertainment, all inclusive, nu sunt chiar de oricine.

DSC03595

E cu dans în #infoculaguna! 

Altfel spus, dacă ficatul tău nu a trecut printr-un cantonament riguros înainte de info, ai mari şanse să primeşti plângeri din partea sa, pe parcursul infotripului. În aceleaşi seri (uneori şi zile, pentru că soarele răsare şi apune diferit în info), se degustă diverse licori bahice, totul în scopul precis de rehidratare a organismului. Pentru cei care au făcut toată ziua cristiane pe pârtii, rehidratarea nu e un moft, ci o necesitate.

Bineînţeles, fiindcă am pomenit de schi ar trebui să te anunţ că dacă eşti schior şi nu suporţi pârtiile mari, bine întreţinute, infotripul ăsta chiar nu e de tine. Nu de alta, dar Laguna Tour te duce fix în cea mai populară şi îndrăgită staţiune de schi din Bulgaria: Bansko, adică. Loc unde ai de toate.

Bansko are cel mai lung sezon de schi (de la jumătatea lui Decembrie, la jumătatea lui Mai). În ultimii ani, staţiunea a fost supusă unei masive investiţii, construindu-se hoteluri noi şi multe facilităţi pentru iubitorii de schi. Bansko este cea mai modernă staţiune dedicată schiului, din Bulgaria, bucurându-se de cel mai bun centru de acest tip, din Europa Centrală şi de Est.

Via Wikipedia

În cazul în care nici perspectiva de a schia în condiţii optime, pe sute de metri de pârtie, nu te sperie, poate te pune pe gânduri ideea vizitării unei mehane (restaurant cu specific bulgăresc), unde meniul e înfiorător de ofertant: cărnuri de tot felul, gătite la foc mic, cu legume felurite sau ciorbe drese cu condimente, cu gusturi bogate şi puternice, totul stins cu vin bun, de casă. Un film de groază, ce să mai!

Despre mâncare, numai de bine în #infoculaguna!

Şi colac peste pupăză…mai sunt şi petrecerile. Incluse în programul de info de anul acesta au fost două petreceri, de organizarea cărora s-a ocupat Laguna Tour. Prima a avut loc într-o mehana abia deschisă, şi s-a lăsat cu dans şi cântec, iar a doua a fost găzduită de Queen’s Pub, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate locuri din Bansko. Restul serilor, au fost şi ele dedicate socializării în jurul şemineului de la Murite, hotelul unde a fost găzduit grupul de info. 

12194588_1033700063355507_8619723785452796341_o

Greu cu binele, vă zic! Şi la anu’ avem de tras şi mai şi!

Reprezentanţii Laguna Tour au de gând să prelungească infoul, adăugând zilelor petrecute în Bansko şi câteva în Pomporovo, staţiune prietenoasă mai ales cu schiorii începători. Înscrierea la anu’ se face după acelaşi reguli: ai recomandare, eşti pe listă. Nu? Citeşti recenzii de info pe blogul umblat.ro. Hai că până în 2017 ai tot timpul să suni prietenii din agendă şi să îţi iei şi tu passul de info. Deci, te întreb, de ce să nu vii în #infoculaguna?

Mulţumim pentru invitaţie echipei Prima TV Constanţa şi Videoproduction Digital Passion şi bineînţeles, managerilor Laguna Tour, Andy&Tedy, pentru organizarea evenimentului!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?