După ce te-am pierdut – un roman emoționant

Zilele scurte și din ce în ce mai reci sunt mai ușor de trecut când descoperi o carte bună. După ce te-am pierdut este recomandarea Editurii Litera, pentru o zi de toamnă. Cartea este semnată de Jojo Moyes, aceeași autoare care ne-a ținut cu șervețelele pe aproape, zile de-a rândul, după lectura romanelor Înainte să te cunoscFata pe care ai lăsat-o în urmă și Ultima scrisoare de dragoste.

Când o poveste se sfârșește…

O alta începe. Opt milioane de copii ale romanului Înainte să te cunosc s-au vândut de la apariția volumului. Povestea efervescentei Lou Clark, despre care umblat.ro a povestit aici, a fost un succes și pe marile ecrane.

Filmul Me before you s-a văzut în cinematografele noastre începând cu 1 iulie și i-a avut în rolurile principale pe Emilia Clarke (mama dragonilor din „Urzeala tronurilor”) şi Sam Claflin („Jocurile foamei”). Producția a avut tot ce-i trebuie unei povești de dragoste pe care privitorii să o poarte și dincolo de paginile cărții/sălii de cinema: umor, personaje credibile, un ritm bun al acțiunii, scene emoționante și o coloană sonoră semnată de X Ambassadors, pe care odată auzită, n-ai cum să nu o pui pe repeat.

Cei care au îndrăgit cartea semnată de jurnalista britanică Jo Moyes și au văzut apoi și pelicula, au vrut o continuare pentru povestea Louisei. Ea a venit sub forma volumului nou apărut la editura Litera, După ce te-am pierdut.

litera

Optimism și melancolie, în noul volum

„Amuzant, surprinzător și emoționant, cu personaje care inspiră în același timp optimism și melancolie… Un roman provocator și captivant, care reușește să surprindă întreaga complexitate a iubirii.“ Așa caracterizează People Magazine cartea semnată de Moyes.

Volumul urmărește povestea Louisei Clark, ajunsă să lucreze într-un bar dintr-un aeroport. Lou își petrece mare parte din timp urmărindu-i cu privirea pe cei care pleacă spre alte locuri. Nu se simte acasă nici măcar în apartamentul pe care îl are deja de un an și se întreabă deseori dacă familia ei o va putea ierta pentru ce a făcut cu optsprezece luni în urmă. Povestea de iubire pe care a trăit-o e încă vie în inima sa.

Apoi, într-o noapte, la ușa ei bate cineva iar Lou e în fața unei răscruci. Dacă închide ușa străinei apărute în prag, viața va continua ca până acum: simplă, ordonată, sigură. Dacă o deschide, va risca totul.

jojo6

Jojo Moyes, la ferma sa din Essex

Despre autor

Jurnalista britanică Pauline Sara Jo Moyes (46 de ani) a lucrat timp de 9 ani pentru „The Independent”. Primul ei roman „Sheltering Rain”, a apărut în 2002, urmat de alte 12 titluri scrise de la ferma din Essex, unde Moyes locuiește alături de soţul ei (tot jurnalist) și cei 3 copii ai lor.

Jojo Moyes este unul dintre puținii autori ce a primit de două ori premiul Romantic Novel of the Year acordat de Romantic Novelist’s Association. Cărțile sale au fost traduse în 11 limbi. 

Umblat.ro, alături de Editura Litera, îți oferă volumul semnat de autoarea britanică în cadrul unui nou concurs #siumblat #sicitit, despre care vei afla mai multe curând pe site. 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?