Evadare 2.0, cu extratereștri și puzzleuri inedite

O zi aparent ca oricare alta. Sora X, care lucrează în cadrul unui Spital din New York, urmează rutina sa, pregătindu-se pentru un week-end lung. Mergând să facă aprovizionarea, deschide uşa unei camera de examinare şi vede doi medici, aplecați peste corpurile a trei creaturi mici, asemănătoare cu oamenii. Trupurile cu braţe fusiforme şi capete mari, atrag atenția asistentei. 

Sora X împărtăşește experienţa cu prietenul său Dennis, odată terminată tura. A doua zi prietenii săi încearcă să o contacteze, dar li se spune că a fost transferată. Dennis a dispărut şi el, însă înainte de plecarea sa neașteptată, a reuşit să povestească ce a aflat unor reporteri de la New York Times.

Tu și echipa ta sunteţi reporterii furişaţi în spital după incident, încercând să adunați cât mai multe dovezi, înainte ca personalul militar să se întoarcă.

Așa sună invitația menită să te ademenească la un nou escape. O evadare dintr-o cameră de autopsie, situată într-un spital din New York. Întreaga poveste se învârte în jurul extratereștrilor și trebuie să te miști rapid ca să poți deschide din nou ușa camerei, și asta în mai puțin de o oră. 

Escape Adventure Constanța a deschis noua cameră, înțesată cu puzzleuri, în primăvară. E a doua după escape roomul Prison Break, de unde echipa Umblat.ro a evadat cu ceva timp în urmă (despre experiență am povestit aici de-a fir-a păr).

Prima tentativă de evadare a echipei noastre s-a lăsat cu un timp nici prea bun, nici rău de tot (ne-a luat puțin 50 de minute chinuite să găsim soluțiile la toate ghicitorile).

Am reușit de data aceasta să ne mișcăm ceva mai bine, evadând în 48 de minute. E drept, în echipă am mai avut un om, deci niște neuroni în plus, gata de flexat în gimnastica minții.

 
noi

Echipa Umblat.ro după evadarea din camera Alien

Camera Alien ne-a plăcut mult, ne-a suprins, ne-a ținut în priză, dar nici nu ne-a făcut să ne simțim cei mai proști din curtea școlii. A fost suficient de greu de rezolvat fiecare puzzle cât să fie interesant, dar destul de ușor cât să găsim soluțiile, evadând.

Evident meritul pentru cum arată escapeul, dar și pentru combinația perfectă de ghicitori, aparține organizatorilor de la Escape Adventure Constanța. Mihaela Mirea Cândea este unul dintre ei și ne-a povestit despre cum a apărut noul escape

Când ați început amenajarea camerei Alien?

Am început cu ceva timp în urmă. A durat cam 2 luni și jumătate să punem cap la cap toate aspectele tehnice și cele legate de design. Aveam deja scenariul stabilit și doar partea de propsuri și decor a durat așa mult. Am schimbat și oamenii cu care lucram, deh nu toată lumea este pricepută când vine vorba de extratereștri 🙂

escape2

De ce tema asta?

Ni s-a parut foarte interesant să dăm ocazia amatorilor de real game să investigheze o autopsie și nu a oricui, ci a unui alien. La noi este foarte importantă povestea și tinem foarte mult ca în spatele fiecărei camere să fie o intrigă atractivă. Vrem ca cei care ne calcă pragul să trăiască o aventură în adevăratul sens al cuvântului. Așa puzzleuri și lacăte pot găsi oriunde, la noi este important să intre în pielea personajului și să trăiască experiența la maxim.

Cum ai descrie camera unui potențial amator de escapeuri?

Merită să o încerci, este altceva! Scapi de rutină și de activități de duzină. Un escape room este mereu ceva inedit. Chiar dacă ai mai fost la un astfel de joc, trebuie să încerci și altele. Nu sunt două la fel!

unic

Povești unice, scenarii ce îți dau fiori și îți antrenează neuronii, de rezolvat la Escape Rooms

Care a fost provocarea în amenajarea noului Escape?

O să divulg un pic din secretele camerei: avem multe chestii tehnice, electronice. Ele au fost provocarea noastră. Sunt greu de făcut, astfel încât să iasă într-un anume fel. Și noi așa vroiam, doar într-un anume fel :).

Ce sfaturi le dai celor care aleg genul ăsta de entertainment, pentru o evadare reușită?

Să lase la o parte tiparele și prejudecățile. Contrar tuturor miturilor, evadeaza cei cu mintea deschisă, nu neapărat cei isteți. Desigur, îți pui mintea la contribuție, dar e important să nu vii cu tiparele de acasă. Până la urmă este un joc de relaxare și trebuie să ne amintim că vizităm un escape ca să ne distrăm împreună cu prietenii. Este timp de calitate pe care îl petrecem alături de ei. Toți cei care au plecat de la noi, au rămas cu amintirea unei întâmplări amuzante, o reacție neașteptată, ceva nou ce au descoperit despre ceilalți.

beat the clockCare e următoarea cameră pe lista voastră?

Următorul escape pe care îl vom deschide va fi Dream – o cameră atât pentru copii, cât și pentru adulți. Va fi interesantă și ea și provocarea noastră este să o facem iar diferită de cele pe care le avem deja.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?