Farewell, Summer Well 2016!

Cum a fost la Summer Well, anul acesta? Cum altfel… minunat! Am multe argumente cu care să îmi susțin punctul de vedere, așa că umblătorilor, uite de ce a meritat fiecare minut petrecut weekendul acesta, pe domeniul Știrbey, la festivalul ca o vacanță!

MUZICA

Știam de când a fost anunțat lineupul că muzica o să îmi placă, pentru că duoul britanic Hurts, veteran al festivalurilor europene sau Years & Years, nominalizați la Brit Awards acum un an, erau pe lista mea de favoriți.

Habar n-aveam însă cât de bine o să sune live Blossoms pe scena de pe Domeniul Știrbey sau cât de mulți fani vor aduna cei de la Chemical Brothers și ce energie fantastică va fi în timpul showului.

cb

Publicul la concertele Summwer Well a fost format din oameni colorați – la propriu, cele mai trăznite și fun culori de păr & makeup, cu personalități frumoase, cu chef de dans sau doar chill, veniți cu păturica după ei, să se bucure de muzică relaxați, ori cu picii în cărucioare (antifonați corespunzător, cu căști de protecție și ele, tare colorate). Sunetul a fost impecabil, scena era vizibilă  și exact ce trebuia pentru genul ăsta de festival. Trupele au fost nemaipomenite!

LOCUL

Mi se pare că niciunde în altă parte festivalul acesta nu ar fi avut același farmec. Domeniul Știrbey, construit în 1864, cu al său Palat și Capelă, Turn de apă și lac străbătut de un pod de lemn, este mai mult decât un simplu parc.

La Summer Well întreaga zonă a fost animată, dar cu toate acestea, frumusețea naturală a locului nu era sufocată. Dacă aveai chef să stai un pic pe iarbă și să admiri apusul, aveai o grămadă de spațiu unde să faci asta. Plus, pentru festival, ARCEN a organizat o călătorie în timp, un tur al domeniul Știrbey în cadrul căruia s-au strecurat povești despre istoria Familiei Știrbey, despre moșii și moșieri, despre obiceiurile domnilor și năravurile doamnelor, despre cum se chefuia odinioară, despre ciudățeniile gastronomice din Muntenia și multe alte povești de “vilegiatură”.

Punctul de întâlnire al turului a fost în fața Palatului Știrbey la ora 16 și 18, iar participarea era gratuită pentru participanții la Summer Well Festival.

ACTIVITĂȚILE EXTRA

Au fost multe, ca în fiecare an. Printre cele mai apreciate: MIRACOCO, un labirint imens, unde puteai să te joci și să experimentezi senzația de relaxare, într-o lume colorată, zonele de tatto (două la număr, te tatuai cu auriu ori cereai tatuaje cu Millidge & Doig), tiroliana (amenajată în turnul de apă) și zona de surf & paddle (mai mereu era cineva pe lac care încerca Stand Up Paddle, sport ce se învață pe repede înainte din câte am văzut, adică acum urci pe placă, acuș ești pe lac și vâslești; ca și la surf, îți trebuie echilibru bun ca să nu plonjezi în apă în secunda doi însă).

Dita’ cozile erau și în zonele de mocăciuni: la Fashion Days făceai o poză, primeai o borsetă și participai la un concurs cu 3 vouchere de cumpărături. Mai erau zone similare pentru cafea, cola și alte produse, unde făceai ceva simpatic (o poză 360 de grade, de exemplu) și participai la niscaiva concursuri.

Selfie corners au fost multe, dar foarte populare două (Kiss & Tell și Wish you were here). Puteai, de asemenea, să faci și un gif animat folosind una dintre tabletele expuse în colțul dedicat tehnologiei. După ce ne-am gifuit regulamentar, noi i-am admirat pe cei mai mari fani Michael Jackson, care au reușit să îi reproducă cu fidelitate coregrafia. Despre ei e vorba:

FOOD CORNER(S)

Nom nom nom…cam asta-i povestea cu mâncarea la Summer Well 2016. Om fi fost noi înfometați, or fi fost de vină mirosurile îmbietoare, dar în prima zi am fi mâncat toooot! De foame (mare), am păpat un fresh de la Frufru și o limonadă cu ghimbir, ș-apoi, cu energie proaspătă, ne-am așezat la coadă la clătite și la o delicioasă pizza cu trufe de la Camionetta. Oamenii ăștia au pregătit și o pizza dedicată festivalului pe numele ei Pistacchina, cu mozzarella, mascarpone, busuioc proaspăt, fistic, halloumi și lămâie.

ter (8)

A doua zi, am fi încercat sandvișurile de la Pâine. Pește și burgerii de la Burger Van, (nu eram chiar curajoși să ne înfigem în burgerii cu carne de struț valeriană și ceapă caramelizată, dar un Royal Cheese suna fantastic). Ne-am limitat totuși la plăcintă cu mere, hot dog și un șnițel, din cauză de…cozi.

NIȚICĂ HATEREALĂ?

Cârcotașă mă știu, dar la eveniment pe mine nu m-a deranjat nimic. Cozile…da, am citit și eu plângeri despre ele…dar asta e așa, dacă vreau să caut un motiv să mă plâng. Cozile cele mai mari erau la punctele de încărcare a cardurilor (în prima zi) și la mâncare (mai mereu și mai rău în a doua zi).

eatbetter (8)

Punctele de încărcare a cardurilor, în prima zi

SW (5)

Aceleași puncte în a doua zi

De fapt, zona de food court cea mai solicitată era cea din vecinătatea scenei. Prima zonă (cea lipită de locul de joacă pentru copii) a avut un trafic lejer (acolo se făceau și demonstrații culinare). Deci, de murit de foame, nu murea nimeni și nici de sete, asta-i clar!

eatbetter (4)

Zona de food court, unde aveau loc demonstrații culinare

În gașca noastră a fost și un umblător de doi ani cu un apetit de brontozaur și răbdare puțină, spre zero. Cu toate astea, a păpat fericit la festival și relativ repejor (e adevărat că duminică nu ne-am mai putut apropia fix de ce ne era poftă mai tare, ci am căutat fericirea gastronomică la Pasta Corner și la tonetele din jurul său.)

ter (7)

Totuși, dacă tot e să fim hateri, aș bate obrazul unora dintre participanți, care au simțit să lase o urmă a trecerii lor pe frumosul și verdele Domeniu Știrbey.

eatbetter (3)

Și pentru că nu vreau nicicum ca hatereala să rămână fix ca final de articol, o să las aici rezumate cele 5 motive pentru care Summer Well e un festival tres cool, pe unde e #deumblat (an după an, după an….)

  1. Oamenii (care vin, care se ocupă de festival, toți sunt minunați!)
  2. Muzica
  3. Locul
  4. Toate activitățile mișto pe care le poți face extra
  5. Mâncarea

That’s all folks! See you on the next one! Acum #lasavorbasaumble!

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?