Free Comic Book Day, Crăciunul vine iar!

Toată suflarea nerdinească e în sărbătoare!

Sâmbătă, 7 mai, magazinele de jocuri din toată lumea oferă benzi desenate gratuit, oricărei persoane care le trece pragul, pentru că sărbătorim Free Comic Book Day, zi creată acum 15 ani de scriitorul Joe Field. Cam așa se trăiește evenimentul în Statele Unite:

Sărbătoarea, care ar putea fi la fel de bine, un al doilea Crăciun pentru geeks și comics lovers, a debutat timid în 2001. De atunci și până acum însă, lucrurile s-au schimbat, așa că anul acesta 6 milioane de exemplare de reviste vor fi distribuite gratuit. Culmea norocului face, ca și în România să ajungă febra comic bookurilor!

free comic book day - red goblin

Magazinul oficial care organizeaza Free Comic Book Day în România este Red Goblin. Sâmbăta aceasta shopul de jocuri, boardgames și comic books oferă gratuit mii de benzi desenate, în engleză și în română. Revistele sunt dedicate și celor mari, dar și celor mai mici. Red Goblin va avea program între orele 12-20, timp în care fanii pot veni oricând să aleagă o revistă gratuită din cele pregatite special pentru eveniment.

Mai exact ce o să găsești la Free Comic Book Day, Red Goblin?

  • peste 50 de titluri de comic bookuri diferite
  • reviste din ediții speciale și universuri variate, potrivite pentru toate vârstele,
  • benzi desenate cu super eroi din universul Marvel și DC,
  • benzi desenate romanesti, ca seria Harap Alb
  • benzi desenate pentru copii (Pokémon, Grumpy Cat, Sponge Bob, Sonic the Hedgehog)
  • benzi desenate cu personaje clasice (Pantera Roz, Strawberry Shortcake sau Archie)
  • benzi desenate inspirate de filme și seriale TV, cum sunt The Walking Dead, Doctor Who, Bob’s Burgers, Familia Simpsons, Firefly și chiar recentul Deadpool (lista completă cu comicsurile gratuite e de consultat, aici)

Vrem ca fanii de comic bookuri să găsească ceva nou, iar cei care nu au mai văzut această lume să experimenteze un posibil nou hobby: benzile desenate! Și împreună să stabilim o comunitate activă de cititori de benzi desenate și în România, iar asta începe cu copiii. Un aspect foarte important al evenimentului este să-i încurajăm pe cei mici să citească.”

Mara Radu, reprezentant RedGoblin.ro

Cu ce pleci acasă după Free Comic Book Day? Păi, pe lângă revista moca de benzi desenate pe care o ai doar pentru că ai trecut pragul magazinului, Red Goblin s-a gândit să îți mai ocupe și un pic din timpul mort liber, așa că te invită la concursuri cu tragere la sorți, sesiuni de cosplay, dar și la discuții în cadrul Clubului de Benzi Desenate.

Ne bucuram să fim unul dintre cele 2300 de magazine de benzi desenate și boardgames din toată lumea, care susțin și promovează această zi specială. Faptul că împreună am întrecut un nou record, de 6 milioane de reviste de benzi desenate care vor fi oferite în toată lumea, nu face decât să arate cât de mult a crescut interesul asupra benzilor desenate ca fenomen cultural. Anul trecut am avut peste 500 de participanți în București, iar în 2016 sperăm ca numărul să se tripleze! Suntem pregătiți cu o mulțime de reviste care abia așteaptă să-și găsească cititorii!”

comunicatul oficial RedGoblin.ro

Despre Free Comic Book Day au vorbit și câțiva dintre cei mai faimoși creatori de benzi desenate, promovând evenimentul și oferindu-ne motive tare bune să nu îl ratăm.

Informații utile despre eveniment, dar și adresa Red Goblin găsești și aici. Ș-acum #lasăvorbasăumble!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?