Gala Best of snooker-campionii vin la București!

Pasionații de snooker, dar și curioșii și amatorii de experiențe noi, inedite, sunt așteptați la prima gală Best of Snooker, ce va avea loc în capitală, pe 22 Mai.

Înainte de a spune yeay or neay evenimentului și înainte ca articolul ăsta să crească mai ceva ca Marea Albă la reflux, dă-mi voie să îți fac o mică prezentare a snookerului.

1280px-Studenten_Billard

Snookerul, la începuturile sale

Jocul de snooker este un fel de biliard. Ca să simplificăm lucrurile rău de tot. E tare popular în țările vorbitoare de limba engleză (așa zice Wiki) și nu-i deloc păgubos să joci așa ceva. Jucătorii profesioniști pot acumula de-a lungul carierei câștiguri de zeci de milioane de lire sterline (via wiki).

Când citim deci că Mark Selby a câștigat din nou Campionatul Mondial de Snooker, ar trebui să vedem și zerourile pe care cecul primit de el la finalul competiției le-a avut. Dar să nu divagăm. Mark Selby vine la Circul Globus, din capitală, la Gala Best of Snooker nu cu cecul câștigat, ci cu trofeul obținut, pentru a doua oară în cariera sa.

Premierea lui Mark Selby, Campionatul Mondial de Snooker 2016

Finala Campionatului Mondial s-a disputat pe durata a doua zile, în patru sesiuni. După un meci încheiat târziu în noapte, Mark Selby a câștigat, învingându-l pe Ding Junhui, cu același scor cu care l-a învins și pe Ronnie O’Sullivan în 2014. Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic și a făcut un joc tactic perfect, jucătorul englez conducând finala de la început până la sfârșit. Pe lângă marele trofeu, pentru triumful obținut la Sheffield, Mark Selby va primi și un cec în valoare de 330 de mii de lire sterline – cel mai mare premiu din istoria sportului! Jucătorul englez rămâne pe primul loc în clasamentul mondial pentru sezonul următor.

via projectevents.ro

La Gala de la București vei avea, deci, ocazia să vezi ce are cel mai bun de oferit snookerul. Unde mai pui că Mark Selby se va întâlni la evenimentul din 22 Mai cu Neil Robertson (locul 3 mondial) si Judd Trump (locul 5 mondial).

Best of Snooker reprezintă o serie de gale demonstrative de snooker, ce vor avea loc în mai multe orașe ale lumii în 2016. Avem onoarea de a-i aduce în premieră la gala de la București pe trei dintre cei mai talentați jucători de snooker din lume: Mark Selby, Neil Robertson și Judd Trump, adevărați magicieni ai tacului de snooker. Dar nu ne oprim aici, mai avem câteva surprize pentru fanii snookerului!

Sorin Săraru, Project Events.

O mică demonstrație cu ce vei vedea la Gala de la București:

Mai multe detalii despre eveniment și despre cum poți cumpăra bilete găsești și pe umblat.ro. Iar dacă arunci un ochi pe site, înscrie-te și în concursul nostru! Oferim o invitație dublă la Best of Snooker, gala unde e #deumblat! #lasăvorbasăumble

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?