Gear de festival

Credeai că la festival te duci cu mâinile în buzunare, fluierând ușor agale, este? Dar am văzut pe la câteva evenimente mari, că nu e rău să ai la tine câte ceva. De ceva-ul ăsta vorbim acum. Simt însă că ai nevoie de un reminder legat de natură și de toanele ei (și eu de un pretext să exploatez potențialul de caterincă oferit de noroiul de la Electric Castle). Lasă-mă așadar să îți reamintesc că în iunie 2015, băile de nămol s-au făcut la Cluj.

Electric-Castle-Cluj-Funny-04

Prima chestie care nu ar trebui să îți lipsească când mergi la festival, oriunde pe glob s-ar petrece el (pe lângă pass-uri, evident) ar fi Disposable Urinals. Știu, yuck…dar e și mai yuck să folosești niște toalete vizitate de alte mii de vezici pline (ăsta e scenariul soft). Cât de uncool e să plângi la coadă la budele de plastic și să ratezi fix setul pentru care ai venit sau și mai yuck să te ascunzi prin toți ciulinii cu gândul că oh well…când îți vine, îți vine…ce mai contează că locul a fost marcat de alții înaintea ta?!

Varianta simplă e să ai din start la tine asta. Se numesc Disposable Urinals și după cum le spune numele, locul lor e la coș de îndată ce ai dat cota ta de H20 înapoi naturii. End of story.

urinals

Hai să vorbim acum și de igiena corpului un pic. Dacă te știi tipul prietenos care strânge mâna tuturor pe la festivaluri, atunci lasă loc în rucsacul tău și pentru un pachet, două…hai trei de șervețele sanitare.

Treaba aia cu bacteriile care îți țin antrenat sistemul imunitar sună bine și se și aplică, dar n-o forța fix la festival, unde se plimbă mii de oameni, fiecare cu prietenii lui microscopici. Poți să fii la fel de prietenos, ba chiar s-ar putea să ți se întoarcă înzecit prietenia și dacă arăți mai puțin hobo și mai mult human. Pentru asta un șampon uscat, care îți curăță părul fără să ai nevoie de apă, ar putea să ajute. Mai ales dacă stai campat de la începutul și până la finalul evenimentului.

DSC_0989

Știu că toți ecologiștii care stau cu ochii pe consumul mondial de apă vor fi în extaz acum pentru că vreau să îți scriu câteva rânduri și despre gelul de duș uscat. Este minunea care îți permite să miroși mai ceva ca o tufă de trandafiri, fără să consumi o picătură de apă. Way too cool, right?

Mai trist decât tristețea, și mult mai grav decât lipsa gelului de duș, e să rămăi fix în cel mai bun moment al festivalului fără baterie la telefon. Poate plănuisei cel mai tare selfie ever cu ceva minute înainte și când să treci la execuție…ia baterie de unde nu-i.

Pentru asta există bateriile externe ce îți oferă până la două ore de autonomie. Sunt mici, încap lejer în buzunar sau rucsac și au un port USB (deci se încarcă ușor după consumare). Un gadget indispensabil mai ales dacă pleci la festival prin alte țări și te trezești fix când arde mai tare, că ți s-a dus și ultima fărâmă de baterie.

black & green chargers

Excluzându-i pe îndrăgostiții  pe care îi pocnește Cupidon fix la festival și îi amețește așa de rău că n-ar simți nici dacă ar trece Katrina, pentru restul participanților la festivaluri de mare mare MARE ajutor este o pelerină. Nu te complica cu umbrela! Doar nu vrei să stai pe post de lampadar cât o ploua. Pelerina e mult mai cool, ți-o poți personaliza sau poți căuta pe net printre mulțimile de modele (multe create pentru festivaluri celebre). Cu pelerina pe tine o să fii mai uscat ca fundul bebelușului din reclamele Pampers! Dacă nu o ai, după ploaie, te vor aștepta niște zile cam așa:

Nimic nu se asortează mai bine cu folia de plastic personalizată (aka pelerina) decât o pereche de cizme din cauciuc. Cred că festivalul este unul dintre puținele locuri unde poți purta cizmele astea, fără să pari J.R. Ewing din Dallas, după ce a stat o lună în Vaslui.

cizme

Cam asta ar fi despre gearul esențial la festival. Cort, vopsea reflectorizantă, ochelari out of this world și alte accesorii care nu sunt esențiale, dar aduc puncte de popularitate (pss pss prezervativele ar fi bine să nu le uiți când mergi croit la festival) îți lăsăm ție plăcerea, umblătorule, să cauți cât e netul ăsta de wwwide. Spor!

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?