GUEST POST: Marian Sterea – WEDDCAMP 2017

Despre fotograful Marian Sterea si evenimentele grozave pe care le organizeaza, am apucat sa iti povestim aici.

Acum, ca tocmai s-a incheiat a doua editie WEDDCAMP, conferinta de la mare, cu speakeri unul si unul, veniti de peste mari si tari, i-am lansat invitatia lui Marian sa ne spuna care au fost punctele forte ale evenimentului si de ce nu ar trebui sa ratezi editia urmatoare, daca vrei sa afli secrete ale meseriei de fotograf pe care nu le gasesti in carti.

***

A mai trecut un WeddCamp, a doua editie de vara, pentru cei care tin socoteala.

Evenimentul ne aduce, mie si Danielei, experiente duble: traim conferintele si workshopurile din tabara organizatorilor, alaturi de PhotoChicCromatica si Imagia, adica oamenii din spate, preocupati ca microfoanele sa mearga, ca masinile sa ajunga la timp, ca tot programul sa curga asa cum l-am gandit si asa cum fotografii profesionisti si amatori, din sala de la Zenith, se asteapta sa se intample.

Apoi, ne bucuram de experienta pe care o aduce WeddCamp-ul, de speakerii extraordinari si de lectiile de viata si fotografie, pe care fiecare dintre ei le comprima in minutele petrecute pe scena evenimentului.

Cateva din momentele WEDDCAMP 2017 + fotografia oficiala a editiei 

Anul acesta, ne mandrim cu speakeri din 5 tari: Italia, Marea Britanie, Spania, Rusia si Romania. In total: 10 speakeri, 3 workshopuri si un masterclass dedicat modurilor de promovare si felului in care comunicam despre noi si despre munca noastra. Simt ca trebuie sa le multumim tuturor speakerilor, pentru cat de reusita a fost editia de anul acesta, dar mai ales pentru ca au impartit cu noi cateva dintre secretele care ii fac pe ei atat de buni.

Ca organizator, editia 2017 m-a invatat ca repetitia e mama invataturii si ca cea mai buna pregatire este sa te pregatesti pentru nepregatit:)

marian

Marian Sterea, pe scena WEDDCAMP 2017

A fost primul an cand am transmis live de la WeddCamp, insa cat am planuit aceste transmisiuni am trecut prin toate starile, de la bucurie, la agonie si apoi la extaz.

Cand lumea respira usurata pentru ca WeddCampul mai avea un pic si incepea si toate pareau ca vor merge unse, eu alergam de nebun sa pregatesc liveuri si sa caut mixere. Cu ocazia asta, am mai studiat un pic lectia rabdarii.

Pe Mitica Raftu il cunosc de ceva vreme, dar in niciun an de cand ne stim, nu i-am fost atat de recunoscator ca acum. WeddCamp 2017 a fost LIVE pentru intreaga noastra comunitate, datorita lui si pentru asta ii multumesc si aici.

vali barbulescu

Vali Barbulescu, speaker WEDDCAMP 2017

Daca trec in tabara cealalata a fotografului venit sa invete, sa socializeze si sa se bucure de comunitatea aceasta fantastica, pot spune ca WeddCampul 2017 mi-a adus cateva momente remarcabile.

Am sa le enumar mai jos:

  • prezentarea lui Vali Barbulescu mi-a oferit o perspectiva echilibrata, oarecum din afara industriei (Vali a fotografiat o singura nunta pana acum) si mi-a demonstrat ca oricand poti sa inveti sau sa incerci ceva nou;
  • mai putin e mai bine, dupa cum zice rusul Ivan Troyanovski – un speaker neconventional de la editia 2017, care ne-a indemnat sa gandim de doua ori cadrele si sa fotografiem o data (si bine)
  • varsta e doar o cifra in buletin si conteaza…deloc daca iubesti fotografia. Cel mai mic participant la eveniment a avut 13 ani, oameni buni! Despre el insa intr-un alt post (poate ar fi bine sa va abonati la blog, ca sa nu ratati povestea)

wedd4

  • unde sunt multi, puterea creste – am observat ca lucram mai cu spor intr-un cadru organizat si cu gandul ca apartinem unei comunitati puternice. Acesta e si motivul pentru care Asociatia Fotografilor de Nunta s-a nascut! Anuntul despre acest proiect a fost facut la WeddCamp;
  • cu cat ai asteptari mai mici, cu atat e posibil sa ai surprize mai placute – lucru general valabil pentru orice se intampla in viata, ca faci fotografie, macrame, cioplesti lemn sau canti la caval.

fabio mirulla

Fabio Mirulla, speaker WEDDCAMP 2017, fotograf din Italia

Apropo de asta, eu sigur nu m-am asteptat sa avem un curcubeu genial, aparut dupa o ploaie torentiala. Altminteri, la WeddCamp am avut una calda, una rece, adica o zi cu ploaie si o alta torida – cand am realizat si poza de grup.

Dupa cat de relaxata e toata lumea in fotografia de pe terasa, n-ai zice ca dusumea devenise un fel de poarta spre Hades. Noroc cu Narcis, imblanzitorul de flacari fotografi, care a reusit sa coordoneze pe toata lumea.

Inscrierile pentru  editia de anul viitor au inceput. Poate te-ar ajuta si sa iti mai spun ca WeddCamp n-a fost doar despre studiu, ci am avut si o petrecere memorabila, unde Vali Barbulescu a mixat impecabil iar noi am dansat. In cap, pe branci, corp la corp 🙂 ma rog, fiecare dupa posibilitati.

Text semnat de Marian Sterea. Poti afla mai multe despre

WEDDCAMP 2018 aici.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?