IDResurgence – Cronica unei apocalipse așteptate

Ziua Independenței: Renașterea (Independence Day-Resurgence) este unul dintre motivele pentru care e #deumblat pe la cinematografe zilele acestea, chiar și când pare că asfaltul a devenit o mare gumă Turbo, lăsată în soare.

În perioada următoare, cinefilii din noi, trăiesc apocalipsa pe marile ecrane, cu tot tacâmul de senzații incluse (care cu piele de găină, care de cocoș, după cum e cazul).

ID4RHEADER

Independence Day: Resurgence e filmul care ni-l aduce pe ecranul cinematografelor pe tânărul actor, Liam Hemsworth (cunoscut din Hunger Games, dar și pentru relația sa cu Miley Cyrus și legătura de rudenie cu Chris  Hemsworth, Thor).

Alături de el, îi urmărim în noua producție pe Jeff Goldblum și Bill Pullman (ambii au jucat și în primul Independence Day, filmul lansat în urmă cu 20 de ani și lăudat de critici mai ales pentru efectele speciale excepționale, ritmul poveștii, dar și prestația actorilor).

Jeff-Goldblum-and-Liam-Hemsworth-in-Independence-Day-Resurgence

Jeff Goldblum și Liam Hemsworth, în noua producție, Independence Day: Resurgence

Cum apocalipsa pare că vine cel puțin o dată la câțiva ani pentru scenariștii și producătorii de la Hollywood, puține sunt filmele care ajuns să facă istorie cu adevărat, încercând să ne scuture un pic, fie amintindu-ne că e foarte posibil să nu fim singuri în spațiul ăsta cosmic sau că e la fel de plauzibil să murim toți, din proprie prostie, epuizând resursele planetei (The Mad Max Franchise –1979, 1981, 1985, 2015), determinând schimbări climatericeYoung Ones, 2014, Snowpiercer , 2013 sau descoperind noi virusuri ori provocând mutații genetice fără precedent – Warm Bodies 2013, Zombieland, 2009).

Printre toate producțiile care încearcă să ne țină încordați în scaunele de cinema, prezentându-ne o variantă mai originală sau una reîncălzită de pe-o zi pe alta, ca ciorba unei gospodine comode, primul Independence Day are locul său de onoare. Pelicula a strâns milioane de oameni în sălile de cinema, ajungând foarte aproape de încasări de aproape 1 miliard de dolari.

independence0001

Efectele speciale, unul dintre lucrurile care au atras critici pozitive pentru Independence Day

După ce Ziua Independenței a redefinit genul filmului eveniment, următorul capitol oferă un spectacol global la scară inimaginabilă.  Folosind tehnologie extraterestră recuperată, națiunile de pe Pământ au colaborat la un proiect de apărare imens pentru protejarea planetei.  Însă nimic nu ne poate pregăti pentru forța avansată și fără precedent a extratereștrilor.

din sinopsisul Independence Day: Resurgence

Pentru regizorul Roland Emmerich, Independence Day: Resurgence înseamnă revenirea la universul pe care el și coscenaristul și producătorul Dean Devlin l-au creat acum douăzeci de ani.  Independence Day a electrizat publicul din întreaga lume cu drama, acțiunea, umorul, personajele de neuitat și un discurs prezidențial care este citat și în ziua de azi.

Dacă sequalul mai tânăr și mai bogat în efecte speciale va fi capabil să stârnească aceleași reacții publicului cinefil rămâne de văzut. Suprize sunt și în noua peliculă, de la alegerea persoanei care îl întruchipează pe președintele Statelor Unite, la scara impresionantă a distrugerilor (să vezi Londra redusă la o grămadă de moloz, pe marile ecrane, îți cam taie respirația!).

Tu, umblătorule, poți merge să vezi filmul la Cine Globe, consultând în prealabil programul cinematografului aici. 

Ca motivația să fie și mai mare să ieși la film, cel mai prietenos ghid pentru recomandarea evenimentelor, umblat.ro, alături de Cine Globe au pregătit și un frumos concurs. Dăm o invitație gratuită unui umblător norocos! Un share și un like pe Facebook, îți asigură înscrierea în concurs! #lasavorbasaumble 

 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?