Începe Spellhunt – vânătoare de artiști!

 

Cu ceva vreme în urmă, citeai aici, umblătorule, despre artiștii consacrați care vor veni la Spellground, festivalul ce are loc la Capidava, între 12 și 14 august. Șansa surâde azi celor care nu au încercat încă dulcele gust al succesului, odată cu inaugurarea Spellhunt-ului, goana după nume noi, trupe care vor avea șansa de a împărți același afiș cu The Kooks, Röyksopp, Fritz Karlkbrenner, Oscar and the Wolf, Amber Run, Dennis Ferrer, Pillowtalk, Soul Clap și Wolf+Lamb. 

Spellground oferă șansa trupelor noi de a face cunoștință cu luminile scenei, cu publicul, oamenii de specialitate și artiștii pe care îi admiră. Știm că scena unui festival mare poate transforma o trupă în trupa AIA. Îi poate face numele cunoscut fără efort. Așa am ajuns la concursul ‪#‎SpellHunt‬: dedicăm 3 locuri pe scena de ‪#‎NEWCOMERS‬ pentru 3 trupe românești aflate la început.

via comunicatul oficial Spellground Festival

2 spellhunt

Ce înseamnă asta, pentru noi, umblătorii spectatori? Ocazia de a descoperi trupe cu adevărat bune, pe care altfel ar fi trebuit să le căutăm și în cel mai ascuns ungher al Youtubeului.

Pentru mine, cel mai bun exemplu de Newcomers care au prins aripi odată cu un mega eveniment, este Moonlight Breakfast. Trupa, care azi susține spectacole internaționale, abia se lansase atunci când a cântat la spectacolul susținut de Jamiroquai, în Mamaia. Pentru mine, a fost o revelație.

Și asta mă aștept să trăiesc și la Spellground, în jurul scenei Newcomers. Revelație după revelație. Se pare că nu sunt singura. Uite ce are de spus unul dintre cei care face selecția la Spellhunt. 

Dacă mă uit la regulile după care se va face Spellhuntul pentru festivalul de la Capidava, am toată încrederea că pe scenă vor urca cu adevărat formații fresh, cu sound incitant și mesaje ce ne vor vrăji.

Nu întâmplător Spellground Festival este singurul festival de muzică din România care are  Scena NEWCOMERS. Pentru că, una dintre misiunile pe care Spellground și le-a asumat, este aceea de susținere și promovare a artiștilor la început de drum. Dacă ai peste 18 ani, o trupă de muzică alternativă cu cel puțin 3 piese proprii ce se încadrează în genul muzical al festivalului și vrei să cânți pe scena Spellground, Spellhunt este ocazia cea mai bună de a face asta.

via comunicatul oficial Spellground Festival

Departajarea între cei înscriși va fi făcută de public și de juriul compus din oameni de radio și artiști români deja consacrați, artiști care vor cânta și ei pe scena Spellground: Bogdan Șerban, Gojira, Dan Byron, Andrei Lăcătus /Shurubel, Robin Proca, Hefe, Aylin Cadîr. Și cum orice artist are nevoie de un portofoliu de prezentare, Spellground e atât de mișto, încât va pune la dispoziție și o echipă pentru o ședință foto, realizată după buchia cărții.

3 spellhunt

Ca să recapitulă, regulile pentru #Spellhunt sunt astea:

 • Trimiți mail de azi și până pe 6 mai pe spellhunt@spellgroundfestival.com. Mailul va trebui să conțină un video, creație proprie a trupei pe care o reprezinți. Numele trupei și al piesei e musai să apară în mesaj.
 • Video-ul trimis va fi urcat pe canalul YouTube Spellground Festival, în cadrul playlistului #SpellHunt.
 • De pe 8 mai faci campanie ca să strângi voturi din partea fanilor și a prietenilor.
 • Primii 15 artiști vor ajunge la urechile juriului. Acesta va alege, prin vot secret, cine sunt cei 3 câștigători. Anunțul câștigătorilor va apărea pe umblat.ro și pe pagina oficială de Facebook Spellground Festival. 

Regulamentul integral al concursului e pe Facebook sau pe site-ul oficial al festivalului.

4 spellhunt

So, Spellground înseamnă:

 • 3 zile de festival în cea mai neașteptată zonă
 • Un teren neatins – 12 hectare care vor prinde viață
 • Peste 18 artiști internaționali
 • 40 de artiști din România și Newcomers
 • un Spellhunt ce se lasă cu trupe noi, cu sound fresh
 • 3 scene: Headlineri, Electro și Newcomers
 • 72 de ore de live performance
 • O grămadă de activități extracool (bătaie cu pistoalele cu apă și multe altele)

Să înceapă deci, Spellhunt și fie ca cei mai buni să cucerească scena #SpellgroundFestival#willputaspellonyou 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?