Jurnal de umblător: Summer Well, 2017

Multe-s bucuriile unui umblător, dar parcă pe mine nu m-a bucurat altceva mai tare anul ăsta, decât vestea că am să merg iar la Summer Well.

Ca să înțelegi deplin de unde atâta entuziasm pentru festivalul organizat de Orange, trebuie să îți mărturisesc că Summer Well a fost chiar primul festival, pe care l-am gustat de la un cap la altul (adică din prima până în ultima zi). Aici chiar am apucat să trăiesc experiența  muzică/food/activități extra.

Asta era anul trecut, iar recenzia post eveniment de atunci e aici.

Acum, dupa experiența + 1, adică după ce am încheiat și ediția de anul acesta, Summer Well rămâne, pentru mine, unul dintre cele mai frumoase, închegate și bine coordonate festivaluri, de la noi.

summer6

Afișul festivalului de anul acesta, care anunță programul. În 2017, Summer Well a inaugurat primul Night Picnic

Lucrurile curg firesc de îndată ce treci de arcada ce îți deschide accesul către festival. E ca și cum te cuplezi instant la un izvor de voie bună și poftă de trăit/ascultat/experimentat/gustat.

La ediția de anul acesta am ajuns foarte devreme. Așa că spre deosebire de 2016, am apucat să facem fotografii pe îndelete, să investigăm zona de food court și să ne lăsăm cuceriți de suprizele pregătite de organizatori și partenerii lor.

summer4

Night picnic, melodiile trupelor de la Summer Well interpretate de Orchestra simfonică. Unul din punctele forte ale ediției 2017

Un lineup super reușit

Știam pe de rost line-upul (și mereu sunt surprinsă de cum reușesc oamenii ăștia de la Orange să ghicească atât de bine gustul publicului care vine și revine la Summer Well).

Lineup-up-ul din 2017 (mult așteptat și mult discutat pe social media):

INERPOL | EDITORS | BIRDY | GLASS ANIMALS | METRONOMY | THE KILLS | NOTHING BUT THIEVES | HONNE | OH WONDER | ROOSEVELT |

| THE BLOODY BEETROOTS (care au încheiat festivalul) |

Un film realizat de Becks Romania, care vă dezvăluie mai multe despre trupele Summer Well 2017

Anul acesta, pe lista mea de must see se afla Birdy, Nothing but thieves, Oh Wonder și Editors. Pentru Editors au venit foarte mulți la festival anul acesta, iar reacțiile post concertul lor au cam încins feedurile.

noi (1)

Am reușit să îmi bifez toată lista de must see și m-am bucurat cel mai mult să o văd pe Birdy pe scenă, performând alături de super instrumentiști (s-au auzit atât de bine vocea&instrumentele încât n-ai cum să nu te întrebi ce puteri supranaturale au unii muzicieni față de alții).

Nothing but thieves a fost iar o super experiență, la care a participat și cel mai mic dintre umblători (puștiul de 3 ani jumate). Altminteri, deloc singur la festival.

birdy

La Birdy cerul s-a cam încruntat și s-a lăsat cu ceva picături de ploaie (însă pielea de găină nu era de la vreme:)

V-am povestit oare de locul de joacă amenajat chiar aproape de intrare? E unul dintre motivele pentru care la Summer Well poți merge în formulă completă: copilul tău se poate juca cu alți puști, se poate tatua cu faimoșii Millidge și Doig, primește suprize (anul acesta o jucărie de la Lego), se bucură de muzică și de energia pozitivă pe care am simițit-o (zău) doar aici.

noi (1)

I’m with the band, Millidge & Doig’s band

Oamenii sunt relaxați, voioși și bucuroși. Sunt oameni pe care îi vrei în jurul copiilor. Zero violențe, zero agresivitate, o stare generală de chill, de vacanță. 

Dacă s-ar fuma și mai puțin, nu m-aș supără sau măcar dacă ar nimeri coșurile de gunoi mai des, dar mă rog nu există lucruri perfecte și nici festivaluri perfecte.

Cu siguranță însă Summer Well se apropie de pragul acela de aproape perfect.

Ce am făcut nou/repetat față de Summer Well 2016:

  • am vizitat zona Orange: loc unde puteai să pedalezi pe o bicicletă electrică (pentru fiecare kilometru pedalat de tine, Orange dona 10 euro către un program de educație desfășurat în zonele rurale ale țării)-ne-am pus cunoștințele despre muzică la încercare și am vrut să vedem câte din trupele din line up recunoaștem în zona special amenajată de concurs (puteai să câștigi așa și un set de căști)
  • ne-am lăsat suprinși de artiștii de la Lantern Company din Liverpool (o pisică gigant, luminoasă cu joben, care se apleacă să îți strângă mâna e cu siguranță o amintire pe care nu o să o uit prea curând:)

motan

Motanul Încălțat de la Summer Well a fost tare simpatic

  • am vizitat expoziția ce spunea istoria Summer Well și am descoperit lucruri tare faine (de exemplu, că ediția 2014 a fost a doua SOLD OUT, apoi ne-am amintit de concursul Design your Tshirt- primul concurs de design pentru merchandise-ul oficial al festivalului și am citit despre seriile limitate de băuturi lansate cu ocazia festivalului)
  • am testat pizza autentică de la Latin Pizza și Camionetta; anul acesta zonele de food court ni s-au părut excelent așezate (în total au fost 3 zone principale de food court, cu burgerii vedetele festivalului), fish burger-ul și canolli de la Mr. Canolli (to die for, am repetat experiența și duminică, că n-aveam cum să ne limităm la un singur fel din asemenea delicii)

rucsac

Cu rucsacul antifurt primit intr-un Super kit de festival, de la Today Advertising n-am avut niciun stres că ne pierdem banii sau restul lucrurilor

  • am ‘cucerit’ instalația super colorată a designerilor britanici, parte din Supergroup London, instalată față în față cu scena de festival și-am survolat zona din fața scenei de la înălțime

SUMMER WELL 2017

Say YES! at least for a day..or so!

  • ne-am tatuat iar, am dat târcoale rulotei funky unde t