L.S. Hilton, „noua E.L. James”, vine la Ed. Litera

Britanica Lisa Hilton a scris 5 romane de istorie şi 3 de ficţiune înainte de a publica anul acesta, sub psudonimul L.S. Hilton, thriller-ul psihologic „Maestra”. Romanul erotic (apărut anul acesta în martie, în Marea Britanie, şi lansat la noi de Editura Litera în mai) este primul dintr-o trilogie, iar Hilton a dat deja cu subsemnatul pe un contract de adaptare cinematografică (pe care studiourile hollywodiene s-au bătut în sume cu 7 cifre!) a cărţii devenite bestseller şi vândute în 38 de ţări.

cover page 828x315 2

„Maestra” i-a adus Lisei Hilton titulatura de „noua E.L. James” („Cincizeci de umbre ale lui Grey”): cartea spune povestea lui Judith Rashleigh, o asistentă la o casă de licitaţii londoneză, care îşi petrece nopţile ca animatoare într-un club. Când îşi dă seama că o pictură de George Stubbs scoadă la licitaţie de ei e un fals, Judith face greşela de a-i spune şefului ei, Rupert, care o dă prompt afară. Dorind să fugă de toate, pleacă în Franţa alături de „sponsorul” ei, pe banii acestuia, şi nu trece mult până când în jurul protagonistei încep să apară cadavre, tablouri false şi milioane de dolari.

L S Hilton

Hilton (foto sus) a studiat engleza la Oxford şi arta în Franţa şi Italia, apoi a lucrat scurtă vreme la casa de licitaţii londoneză Christie’s. Este divorţată de compozitorul italian Nicola Moro, cu care are o fată de 10 ani (Ottavia). S-a apucat de „Maestra” acum câţiva ani, îndemnată de agentul ei literar, care visa la un succes similar cu cel al seriei „Cincizeci de umbre ale lui Grey”. Rezultatul nu i-a convenit agentului, iar în vara trecută scriitoarea a combinat manuscrisul cu paginile inspirate de perioada petrecută la Christie’s. Respinsă de mai multe edituri, britanica a reuşit într-un final să obţină un „Da” pentru Judith Rashleigh, eroina care se bucură de propria sexualitate, nu are inhibiţii, ştie exact ce vrea şi face totul pentru a-l obţine.

„Maestra” face parte din colecția Buzz BOOKS – cărțile despre care toată lumea vorbeşte – în care au mai apărut: „Tot ce nu ţi-am spus” (de Celeste Ng) şi „Privilegiaţii” (de Jonathan Dee) şi vor apărea „Carol” (de Patricia Highsmith, care a inspirat recentul film ononim), „Elizabeth a dispărut” (de Emma Healey) şi „Văduva” (de Fiona Barton).

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?