Le Dîner en Blanc, pentru prima dată, în București

Le Dîner en Blanc, popularul picnic de tip pop-up, organizat în stil parizian și caracterizat prin faimosul său cod de îmbrăcăminte albă, va avea loc pentru prima dată, în București. Evenimentul este programat pentru joi, 24 august și este comunicat în România, de către Creative Ideas.

Lansat cu doar o „mână” de prieteni, în urmă cu peste 28 de ani, acum „Le Dîner en Blanc” reunește aproape 15 mii de oameni în fiecare an, în unele dintre cele mai prestigioase locuri din Franța.

dinner2

Informatii importante si reguli de acces

Editia inaugurala a Diner en Blanc, va avea loc in Bucuresti, pe data de 24 august 2017, intr-o locatie secreta, comunicata cu cateva ore inainte de deschiderea evenimentului, prin mesaje transmise participantilor. Biletele pot fi achizitionate aici. Vor exista doua variante de acces la acest eveniment unicat:

  1. Acces general

Accesul general este obținut după ce ai cumpărat online minimum 2 locuri. Vei primi în schimbul său accesul la programul de entertainment și un loc unde poți așeza o masă proprie și 2 scaune. De asemenea, poți aduce la eveniment, un cos de picnic care sa contina mancarea si maxim o sticla de vin sau spumant/persoana. Participantii vor trebui sa respecte cu strictete regula de baza a Diner en Blanc: sa fie imbracati in totalitate in alb!

Toate decoratiunile, precum si fata de masa si scaunele trebuie sa fie albe! 

Pret: 350 lei/ 2 persoane

     2. Acces general + food + drink + masa complet echipata si 2 scaune

Acest pachet achizitionat online, permite participantilor sa soseasca la locatie imbracati in totalitate in alb si sa primeasca din partea organizatorului a meniului constand in aperitiv, fel principal si desert precum si a unei sticle de vin si a uneia de apa de persoana.

De asemenea, masa ii va astepta pregatita, cu vesela, tacamuri si pahare de lux. Totul pregatit pentru o cina de poveste si o distractie pe masura! Odata sositi in locatie, participantii isi vor ridica meniurile si bauturile si vor fi condusi la mese de catre voluntarii nostri. Meniurile vor fi atent pregatite de catre chef Franz Conde, executive chef al partenerului nostru Athene Palace Hilton.

Vinul va fi pus la dispozitie de Cramele Recas, va fi un vin selectionat din gama premium al acestui partener.

Pret: 750 lei/ 2 persoane

Dress Code:

Alb! Alb! Alb! Totul EN BLANC!

Originalitatea si creativitatea sunt incurajate, atata timp cat sunt stilate si de bun gust. Totul alb inseamna fara culoarea fildesului sau crem. Singura pata de culoare acceptata: accesoriile din aur sau argint.

Doamne: ansamblu alb elegant; Domni: tricou/camasa si pantaloni albi

Scurt istoric

Primul „Le Dîner en Blanc” a avut loc oficial în 1988, în Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne și a fost inițiat de François Pasquier. Acesta și-a invitat câțiva prieteni, la cină, într-o zi de vară. Ca să le fie mai ușor să se găsească unii pe ceilalți în parc, au decis să se imbrace toți în alb.
Cina a fost un succes, așa că Pasquier și prietenii săi au decis ca anul următor, fiecare persoană să vină însoțită.

Până în anul 1991, locul de desfășurare a rămas același, dar numărul de participanți a crescut rapid de la 200 la 400, apoi la 800 in 1990 si la 1200 in 1991.

De-a lungul timpului cele mai prestigioase locuri din Franța au avut parte de petrecerea „Le Dîner en Blanc” : Pont des Arts, Gradina Turnului Eiffel, Piramida Louvre, Esplanada Trocadero, Place Vendôme, Château de Versailles, Esplanade de Notre-Dame, Esplanade des Invalides, periferia Place de l’Etoile, Champs-Élysées, Place de la Concorde si Carousel du Louvre.

In prezent, „Le Dîner en Blanc” se organizeaza in peste 70 de orase, din 35 de tari si a castigat peste 100.000 de prieteni in intreaga lume. Fiecare eveniment este pregatit de organizatori locali pasionati, care s-au indragostit de concept si vor sa il aduca si in orasul lor, adaugand propriul sarm, dar respectand totodata valorile de baza. Alaturi de Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, Montreal, Sydney, Singapore, Mexico City, orasul Bucuresti va fi onorata gazda a primului „Le Dîner en Blanc” din Romania.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?