Despre cai, echitație și THS, la un prânz ‘verde’

Un prânz delicios, lecții de echitație, companie bună. Altfel spus, Green Lunch & Horse Riding, eveniment care a adus la Arkadia Club, din Snagov, celebrități, bloggeri și oameni din televiziuni.

Pe lista deloc scurtă de invitați: Roxana Ciuhulescu, Maria Radu (solistă), Florentina Opriș (KanalD), Aleha Toncea (designer), Andreea Runceanu (trupa Amadeus), Andreea Joița (Antena1), Maria Andrei (KanalD), Silvia Lăuneanu (solista).

Lume multă, cu obraz subțire, strânsă la ora prânzului ca să afle cele mai interesante informații despre Transylvania Horse Show 2016, ce va avea loc între 10-12 iunie, în satul Prod (în apropierea Sibiului).

Vedete și jurnaliști deopotrivă au urmarit un show ecvestru cu acrobații călare, o demonstrație de dresaj academic, susținută de maeștri ai sportului și au învățat ABC-ul echitației, călărind asistați de organizatori.

Apoi Mihnea Virgolici, omul din spatele Transylvania Horse Show 2016, a prezentat noutățile celei de-a șasea ediții a evenimentului și obiectivul său: creșterea interesului publicului pentru unul dintre cele mai aristocratice sporturi – echitația.

Evenimentul își propune să readucă în atenția publicului larg echitația ca sport ce poate fi practicat atât de amatori, cât și de profesioniști. De asemenea, dorim să promovăm artiști și producători locali, să amplificăm potențialul turistic al zonei și să prezentăm o competiție sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanță, într-un peisaj idilic.

via Glam PR

7M4A3052

Acrobații ecvestre în timpul prânzului Green

Ce am aflat cu această ocazie despre Transylvania Horse Show?

În primul rând, că va fi un eveniment ecvestru internațional, care găzduiește două tipuri de competiții oficiale:

  • Cupa României la probă completă – probă cu obstacole naturale, pe teren variat, probă de obstacole și dresaj

și

  • Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului”, distincție oferită datorită edițiilor organizate fără cusur, anterior. De altfel, anul acesta înscrierile pentru concurs s-au încheiat după numai trei zile, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției și subliniind interesul pe care studenții îl au pentru TSH

Transylvania-Horse-show-2016

Afișul ce anunță evenimentul 

De plictisit, nici vorbă la Prod, pentru că pe lângă cele două competiții, la Transylvania Horse Show vor avea loc și demonstrații ecvestre felurite.

Este remarcabilă atenția de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia. Anul acesta, 12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Acest concurs este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România.

Mihnea Vîrgolici, organizatorul Transylvania Horse Show

transylvania-horse-show

Imagine de la edițiile precedente ale evenimentelui

De-a lungul celor cinci ediții de până acum ale Transylvania Horse Show peste 500 de studenți și-au demonstrat măiestria la secțiunea Concursului Internațional Universitar. Mulți dintre ei au revenit după prima înscriere, în cadrul competiței pentru profesioniști.

Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii, vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la Transylvania Horse Show.

Mihnea Vîrgolici, organizatorul Transylvania Horse Show

harta

Cum ajungi la Prod, locul unde se desfășoara Transylvania Horse Show

Programul este de admirat într-adevăr, dar pregătește-te să te îndrăgostește și de întreaga zonă a Prodului, loc pe care și străinii o laudă în reviewurile lăsate despre competiție.

Informații despre bilete și prețul acestora, găsești aici. În premieră la această ediție, pe lângă tribunele descoperite și zona cort VIP, organizatorii pun la dispoziția spectatorilor alte 400 de locuri în tribune acoperite, de care vor putea beneficia primii sosiți la eveniment.

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?