Octombrie cu gust de ceai și cafea

Concerte, spectacole de teatru, demonstrații culinare, expoziții, proiecții de film, workshop-uri, degustări de ceai, cafea și băuturi tradiționale. Atâtea lucruri sunt de încercat la evenimentul ce are loc între 24 și 30 octombrie, în capitală: Tea & Coffee Festival.

***

Amarula, este un lichior cremă, obținut din fructul arborelui de marula, ce creşte într-o singură zonă de pe planetă: pe însoritele câmpii ale Africii, unde natura a fentat intervenția omului.

Fructele sunt foarte apreciate de elefanţi, specia noastră folosindu-le de asemenea, pentru multiplele lor proprietăţi curative. Băutura obținută din marula, un lichior cu tonuri de vanilie, caramel şi nuci, poate fi savurată simplu, cu gheață, sau ca ingredient într-o multitudine de cocktail-uri ori în ceai sau cafea. Lichiorul acesta va fi prezentat în capitala noastră, la Seara Africană, eveniment ce are loc în cadrul Tea & Coffee Festival. 

tucano

Anul trecut seara africană din cadrul Tea&Coffee Festival a fost delicioasă ca un fruct de marula și exotică precum un apus de soare în savană. O reedităm anul acesta în a treia zi de festival, pe 26 octombrie, la Tucano Coffee El Salvador și aducem o oază de sălbăticie chiar în centrul orașului. Singura trupă de percuție africană cu influențe jazz din România va fi prezentă la eveniment.

7 evenimente, 7 cafenele și ceainării

Dacă ai chef #deumblat în perioada următoare, Tea & Coffee Festival e un fel de cină cu familia, după un an de studenție și mâncare de cantină. Alături de Seara africană se mai întâmplă alte evenimente interesante, ce se lasă cu degustări, socializare și muzică.

Șapte evenimente în șapte cafenele, ceainării și cluburi bucureștene și o expoziție de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate – toate acestea se întâmplă în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei. Festivalul cuprinde deja consacratele seri tematice inspirate de țări cu tradiție în cultura ceaiului și a cafelei și o expoziție dedicată atât amatorilor, cât și profesioniștilor din domeniu, care va avea loc în perioada 29-30 octombrie, la Hanul Gabroveni. Intrarea la expoziție este gratuită!

Untitled design (5)

Tur ghidat, atelier de caligrafie și demonstrații culinare

Din seria serilor tematice, ne face cu ochiul Seara Armenească, o premieră a acestei ediții, ce va avea loc pe 24 octombrie, la Lente Cafe Arcului.

Prezența se face în fața magazinului Delicatese Florescu, de la 17:30. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu o cafea tradițională armenească, pregătită la nisip și parfumată cu coniac Ararat.

Urmează apoi turul pietonal, organizat de Asociația Cultour. Vom bate străzile cartierului armenesc, descoperind istoria Casei Melik și a Bisericii Armenești. Final de tur la Lente & Cafea, unde Uniunea Armenilor din România va prezenta o expoziție de fotografie și un atelier de caligrafie, iar Paul Agopian va face o demonstrație culinară.

Pentru ca atmosfera să fie și mai autentică, se pot proba costume și accesorii tradiționale armenești, fotografiate pe magnet de Doityourselfie, iar seara se va încheia cu o proiecție de film armenesc și o discuție liberă cu regizorul Florin Kervorkian. Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe bilete.ro.

Delicatese Florescu, punct de întâlnire pentru Seara armenească

Seara Braziliană, o petrecere autentic braziliană cu muzică, dans, capoeira și băuturi tradiționale, la Expirat, e și ea parte din programul Tea & Coffee Festival.

Marți, 25 octombrie, începând cu orele 19:00, la Expirat va avea loc Seara Braziliană, o petrecere de la care nu vor lipsi muzia și degustările de băuturi tradiționale braziliene realizate cu Pitu (cachaca sau rachiu, băutura naționala a Braziliei). Vom vedea și un show inedit de Capoeira cu Alemar România, un colț de designer, unde vor expune accesorii inspirate din cultura braziliană CHC handmade, Copper Flux și Crafted M. Biletele pentru această seară sunt 20 lei, disponibile pe www.bilete.ro.

Teatru Rusesc la Unteatru

Seara Rusească va fi sărbătorită pe 27 octombrie, prin teatru. Cei interesați vor putea vedea adaptarea pe scenă a cărții Moscova-Petușki (la Unteatru), vor putea aprecia delicatețea bijuteriilor rusești și a vestimentației bogate în detalii, își vor putea împleti părul în cosițe rusești și își pot afla viitorul într-o ceașcă de ceai. Biletele pentru această seară sunt 40 lei, disponibile pe bilete.ro.

Din programul festivalului dedicat cafelei și ceaiului mai fac parte și Seara Turcească (cu atelier de pictură în apă-tehnica ebru, un concert Balkan Taksim  și cafea la ibric – Clubul Țăranului/ 28 octombrie), Seara Mexicană (serbăm Dia de los Muertos cu trupa Habanegra, facem împletituri stil Frida și degustăm un meniu special cu cafea și tequila – Cafe Verona / 29 octombrie) și cea Indoneziană (degustare de cafea și ceai indonezian, atelier de bijuterii, proiecție de film – Ceainăria La un Ceai, 30 octombrie).

T&C-1900x1000px-Umblat.ro

Expoziția de ceai și cafea

În ultimele două zile Tea&Coffee Festival (29 și 30 octombrie), la Hanul Gabroveni va avea loc expoziția de ceai, cafea și accesorii.

Vizitatorii vor putea încerca cele mai noi cafele de specialitate și cele mai bune ceaiuri, vor întâlni specialiștii barista care le vor putea explica diferențele dintre cafeaua de specialitate și cafeaua de masă. Accesoriile pentru prepararea și servirea ceaiului și a cafelei nu vor lipsi nici anul acesta.

Și pentru că apetitul #deumblat, e în opinia noastră, un mușchi ce are nevoie de exercițiu, Umblat.ro pune în joc două premii Yumm, care să te introducă în atmosfera pe care o vei regăsi la Seara Braziliană și cea Africană și care te vor face să ieși din casă și să vizitezi Tea & Coffee Festival. Detalii, curând, pe site.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?