Mălăele și Caramitru, într-un Carusel COOLtural

După o săptămână de visat la răcoreala neaoșă în valurile Mării Negre, tentația ca programul unei mini vacanțe pe litoral să fie o repetiție continuă plajă/somn/club e măricică. Dar, sunt oameni care s-au gândit că ne trebuie și niscaiva activități culturale, motiv pentru care agenda evenimentelor de la malul mării a primit niște pagini noi.

Pentru devoratorii de cultură, un nou concept de evenimente va debuta weekendul acesta, în Piațeta Cazino Mamaia, festivalul “Caruselul COOLtural”, alături de Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, care vor povești “Câte-n lună și în stele”. Vor fi apoi concerte susținute de trupa Vama, Ștefan Bănică și formația Marfar. Accesul la toate evenimentele este liber.

Asociația Litoral-Delta Dunării

carusel-cooltural-640x360

Ne urcăm deci, în „Caruselul COOLtural“, cu stație în Piațeta Cazinoului, din seara de 15 iulie, admirându-i pe Mălăele și Caramitru într-una dintre cele mai în vogă producții teatrale ale ultimelor sezoane: Câte-n lună și în stele.

Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin și o muzică desăvârșită. Legende ale scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, Ion Caramitru, urcă pe scenă pentru încă o ediție a celei mai aplaudate producții teatrale din ultimele sezoane: Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele. Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeștri rostitori de versuri, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale minții și colțuri secrete ale sufletului.

via TNB.ro

large_Cara-Mala-farasiglesaladata

La o zi de la deschiderea Caruselului COOLtural, pe 16 iulie, Horațiu Mălăele revine în fața publicului din Mamaia cu un one man show: „Sunt un orb”, un spectacol cu momente de improvizaţie și accese de umor.

Sunt un orb cuprinde câteva poezii de mare calitate, dar şi proză scurtă. Sunt mai multe elemente care formează acest spectacol, în care este vorba despre mine, dar este vorba și despre dumneavoastră.

Horaţiu Mălălele, pentru Mediafax

Piațeta Cazinoului va fi locul unde îi întâlnim și pe Ştefan Bănică, Trupa Rock’n’Roll Band & The 50’s, dar unde ne aducem aminte și de poveștile copilăriei alături de “Gaşca Zurli”.

Zurli este cea mai mare companie privată de animație pentru copii, din România, ce a transformat ideea de educație (plictisitoare, neatractivă pentru copii) într-un spectacol al imaginației pe care cei mici îl pot accesa oricând pentru a face lumea din jurul lor mai bună.

via Gașca Zurli

Din programul festivalului se fac remarcate și un recital cameral al cvartetului Regata și Orchestra Festivalului.

Compania de teatru Passe Partout a lui Dan Puric va prezenta și ea două piese pe litoral: „Drumul mătăsii” și „Oameni și fluturi”, ambele spectacole de neratat.

531b88bb4412c15

„Drumul mătăsii” este primul spectacol de arte marțiale, teatru non-verbal și dans din România. Spectacolul este realizat sub îndrumarea Maestrului de arte marțiale ZHU RONG FU, iar din distribuție fac parte campioni naționali și laureați ai competițiilor internaționale de Wushu – atât sportivi, cât și actori! O călătorie aventuroasă de pe vremea când stelele țineau loc de GPS, iar caii țineau loc de trenuri și avioane. Legendarul „Drum al mătăsii” pornește din inima Chinei vechi, trecând prin deșertul mongol, peninsula arabă și Caucaz, pentru a ajunge în Europa muzelor și muschetarilor.

via Pass Partout, Compania Dan Puric

Caruselul COOLtural se va încheia pe 4 septembrie. Până atunci însă în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, Piaţeta Cazinoului din stațiunea Mamaia va fi animată de la ora 20 până la 23. Programul complet al primelor două weekenduri de festival este aici. 

Și pentru că vorbim de evenimentele care însuflețesc stațiunea Mamaia, sunt de notat în agendă și:

 • The Color Run, Gala SuperKombat, ambele pe 30 iulie
 •  Mamaia Summer Awards, 26 iulie – 6 august
 •  Zilele Marinei Romane, 5-15 august
 •  Sunwaves Festival, 19-20 august
 •  Strongman, 20 august
 •  Automobilism – Etapa de Drifturi, 27 august
 •  Seară antică, 27 august
 •  Turneu de Tenis feminin, 28 aug – 5 sept
 •  Campionatul Mondial de Bob pe rotile, 4-11 septembrie
 •  Black Sea Tall Ships Regatta 2016, 8-11 septembrie
 •  Mamaia romantică, luna septembrie

Lasă vorba să umble, pe la mare e #deumblat!

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?