Meniu de umblător: lichior de iaurt, vin din roșii

Pe undeva în lumea asta, există un bar care a servit ani de-a rândul o băutură cu un deget (real) în ea. Regula era simplă: bei băutura, lași degețelul în pahar. Paharele au curs, vreo 500 de nebuni au încercat poțiunea, până la cel mai mare nebun, care a băut cocktailul și a păpat și degețelul. A plătit băutura și amenda de 500 de dolari pentru asta. Doar omul și-a făcut pofta…și-a ostoit setea și a servit un aperitiv!

Concluzia: nebuni care să inventeze tot felul de trăsnăi lichide, pe care alții să le ingurgiteze, sunt câtă frunză, câtă iarbă! Sunt însă alții și mai nebuni care chiar vor bea combinațiile și clar, sunt unii de legat, care și plătesc pentru asta. Am găsit întâmplător povestea cu ciudatul cocktail, purtător de ADN uman. De aici, până la un mic search, ce avea să îmi arate ce se mai bea prin lumea asta, n-a fost decât un click-clik! Și ce căutare a mai fost…Cam așa probabil că arătam eu, descoperind cu ce se mai hidratează omenirea.

Dacă ești pus și tu pe umblat în lume, vei găsi la un moment dat, în meniurile unora dintre cele mai exclusiviste restaurante sau baruri, băuturile de mai jos. Unele dintre ele au început să apară chiar și în supermarketuri, datorită popularității de care se bucură. Habar n-am de ce ai vrea să bei în mod repetat unele dintre licorile astea, dar de gustibus…

Yogurito- Lichiorul de iaurt

Cum faci un iaurt mai bun și mai gustos? Adăugând niște alcool în el, firește! Trei țări lucrează pentru ca Yogurito, o combinație între alcool și iaurtul cel mai fin, să ajungă în barurile din Japonia. Produs în Olanda, ambalat în Franța și servit în Japonia, în combinație cu suc de ananas sau de portocale, yogurito își face din când în când loc și în vânzările exclusive, organizate pe internet. Așadar, ochii pe net, dacă vrei să încerci și tu acest lichior de iaurt, atât de celebru în țara soarelui răsare.

yogurito

Pepsi-limited edition(s)

Cândva Pepsi a încercat și la noi marea cu degetul, lansând aceeași Mărie, cu altă pălărie…adică același Pepsi, doar că era un pic mai albastru decât un ștrumf. Dacă nu m-a lăsat memoria încă, se întâmpla prin 2007. La noi băutura ștrumfească n-a prins și Pepsi albastru a dispărut așa cum a apărut. Peste noapte. Prin alte țări, Pepsi lansează frecvent băuturi trăsnite însă. Spre exemplu, Japonia a avut Pepsi cu gust de castravete, de iaurt (observ aici o temă recurentă) și un Pepsi Red, cu gust de ghimbir, să meargă bine cu mâncărurile japoneze iuți.

pepsi

Fixins-Sucul crunchy

Numele nu ți-ar da niciodată de bănuit ce se ascunde de fapt sub dop. Lester, un tip simpatic din Texas, a avut o idee genială: de ce să mănânci lucruri, când e așa ușor să le bei! Cine nu vrea oare să încerce sucul carbogazos cu gust de bacon, PJ (peanut butter and jelly – unt de arahide și jeleu) sau porumb dulce? Ăsta curcubeu pe cerul gurii…

lesters-food-sodas

 

Bilk-Beer+Milk=LOVE

N-am scăpat de combinația lapte și alcool! Tot în Japonia (unde altundeva?!?) poți să bei bere cu lapte. Băutura a primit botezul internațional, fiind denumită Bilk (o combinație între beer-bere și milk-lapte). Bilk n-are gust nici de lapte, nici de bere, ci mai degrabă de fructe, fiind targetată mai ales pentru femei. Ce ar mai fi de spus? Producția berii, amestecate cu lapte, a fost aplaudată de fermierii din Hokkaido, Japonia, loc unde s-a născut Bilk. O treime din băutura aceasta este lapte, așa că Bilk este un mod de creștere a veniturilor și pentru fermierii japonezi.

bilk-beer-milk

Omerto-Vinul din roșii

Noi, oamenii ar trebui să judecăm evoluția nu doar uitându-ne la tehnologia de care dispunem, ci la abilitatea noastră impresionantă de a obține alcool din aproape orice. Din mere, pere, struguri și multe dintre cereale, facem diverse licori bahice, dar din roșii?!? Facem supe, salate, poate ne scapă cumva prin rețetar și un sos pentru paste, dar vin?! Da, facem și vin! Cine a spus că vinul se face din struguri, nu a auzit de Pascal Miche, un demn locuitor al Canadei, producător de vinuri. Pascal a reușit să transforme roșiile în vin folosind o rețeta secretă, transmisă de-a lungul a patru generații. Vinul din roșii este îmbuteliat anual în peste 30 de mii de sticle, vândute sub numele Omerto. 30 de mii nu-s puține, dar nici multe! Oi putea face șpriț cu vin din roșii?

omerto-wine

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?