Cod portocaliu de festival: 10 mii de oameni la MTF

10 mii de spectatori. Peste 100 de artiști. Și un cod portocaliu de ploi. 

E rezumatul weekendului petrecut cântând, dansând, făcându-ne leoarcă, la Music Travel Festival. Un weekend memorabil, fără doar și poate.

travel 11

72 de ore de festival, pline ochi cu muzica artiștilor veniți la Herneacova, loc intrat pe harta turistului, odată cu deschiderea celei mai moderne baze hipice din România.

Puțini sunt însă cei care să fi auzit de localitatea aflată la 30 de kilometri de Timişoara, pâna la anunțurile despre Music Travel Festival. Evenimentul ne-a făcut pe toți cei de prin sud-estul țării să luăm vrem-nu-vrem, câteva lecții de dicțiune, ca nu cumva să ne trezim în imposibilitatea de a pronunța dintr-o singură respirație, fără bâjbâieli și împiedicări lingvistice Her-neee-a-co-va (până la eveniment nu am știut că asemenea localitate ar fi prin România, deci am aruncat ochii și pe harta țării cu ocazia asta).

Organizatorii au ales locul dorind ca evenimentul să fie cât mai verde (Verde crud, verde crud/ Mugur alb, şi roz, şi pur – versuri bacoviene, potrivite pentru ploicica fabuloasă ce a udat binișor toată suflarea de la festival).

 

Unul dintre motivele pentru care organizatorii au ales să scoată festivalul în natură este oportunitatea de a deveni un eveniment cât mai ecologic. Astfel s-au luat câteva inițiative care încurajează un stil de viață ecologic. În primul rând, pe tot parcursul festivalului vor fi biciclete disponibile de închiriat pentru a oferi vizitatorilor la festival oportunitatea de a se bucura de peisajele splendide ale microregiunii Herneacova. Tot în acest scop, vor fi puse la dispoziție autocare pe traseul Timișoara-Herneacov, care vor circula la diferite intervale de timp, în fiecare zi a festivalului.

via comunicatul de presă al organizatorilor, dinainte de festival

afis-music-travel-festival-2016-1

Line upul a fost la fel de bogat, ca meniul unei mese de Paști la români. Peste 100 de artiști, cap de listă fiind Bebe (câştigătoarea unui premiu Latin Grammy Awards pentru Best New Artist în 2005), Yoav (cântărețul israelian care a însoțit-o în turneu pe Tori Amos) și Akua Naru (artist american care combină hip-hopul cu jazz și ritmuri africane și jazz).

Originară din Connecticut, Akua Naru aduce cultura Gospel, literatura și poezia în muzica hip-hop-jazz. Astfel, ea își cultivă propria personalitate muzicală în jurul pasiunilor ei: literatura, arta și politica. Artista a lansat ultimul album în luna februarie, anul trecut, primind aprecieri la nivel internațional, atât pentru colaborările muzicale, cât și pentru profunzimea mesajelor transmise.

Lista celor peste 100 de artişti prezenţi la Music Travel Festival a fost completată de Ada Milea, Şuie Paparude, Grimus, Teo Milea, Golan, Robin and the Backstabbers, Alternosfera, Alexandra Uşurelu, Moonlight Breakfast, Emeric Imre, Mircea Vintilă, Les Elephants Bizarres. Festivalul s-a deschis vineri, de la ora 15. Seara a fost una a încercărilor atât pentru participanți, cât și pentru organizatori. Festivalul a început cu grindină și a continuat cu ploaie torențială. Astea da condiții meteo vitrege (mai vitrege ca mama Albei ca Zăpada, zău așa!).
travel 2

Punem punct ediției din acest an, Music Travel Festival și tragem linie: peste 10 mii dintre voi au ales să ne fie alături și vă mulțumim. Din păcate, vremea capricioasă ne-a pus bețe în roate în mai multe momente ale acestei ediții. Grindina spectaculoasă din prima seară, de exemplu, a afectat grav aparatura de pe scena mare și din această cauză, am fost nevoiți să facem modificări și în programul celei de a doua zile. Ne-a preocupat, mai presus de toate însă, confortul și siguranța participanților: am pietruit în timp record potecile din zona festivalului, am întrerupt concertele atunci când condițiile meteorologice ar fi pus în pericol siguranța dumneavoastră, i-am adăpostit în condiții de siguranță pe cei pe care ploaia torențială din ultima seară i-a prins în zona de corturi.

Adrian  Crețu, organizator al Music Travel Festival

Pentru umblătorii noștri, care au ajuns gratuit la festival, experiența e de pus în oracol.

Florina Livia și Dan Ionică, cei doi umblători care au câștigat abonamente gratuite în cadrul concursului nostru

După trei zile de festival, Florina și Dan ne-au scris cea mai sinceră cronică de festival:

So, Music Travel Festival 2016, de la Herneacova a fost o experiență plăcută. Alternosfera nu a cântat vineri din cauza ploilor care au venit, contrar cântecului lor (n.r. una dintre piesele trupei se numește Ploile nu vin). Nu i-a impiedicat însă vremea rea și au revenit în forță duminică, încheind festivalul într-o atmosferă superbă. Organizatorii au dat șansa fanilor Alternosfera să intre gratuit duminică la concert, pentru a se bucura de trupa lor preferată. Revenind la artiști, au fost „pe val” și nu pot spune că am dus lipsă de muzică bună. Yoav a facut o treabă excelentă și cei de la Șuie Paparude ne-au făcut hainele să vibreze pe noi. Sunetul din sala indoor a lăsat puțin de dorit, dar Bebe a sunat mai bine decât alții. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de Bebe 🙂 . Nu pot spune că festivalul nu a avut și minusuri. Câteva dintre ele: decalarea evenimentelor de vineri și sâmbătă, prețul jetoanelor și varietatea produselor de consum. Sperăm ca la edițiile viitoare să vină tot oameni frumoși și artiști care să ne facă să nu ne pară rău de o ploaie rece de vară. „

travel 4

Music Travel Festival s-a desfășurat la Herneacova în perioada 17-19 iunie. A fost ediția cu numărul doi a evenimentului, unde pe lângă muzică, cei mari și cei mici, au avut parte și de teatru: trei spectacole s-au jucat la Herneacova, weekendul trecut.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?