Nu aduce anul, ce aduce Octombrie!

A doua luna de toamnă vine încărcată ochi. V-am spus aici că în octombrie urmează să ne delectăm cu cele mai interesante pelicule prezentate la Cannes, asta în cadrul festivalului Les Films du Cannes a Bucarest, și că ne așteaptă întâlnirea cu Anim’est. Însă pe lista #deumblat mai sunt: Shukar Fest și Noaptea caselor #3, concertul The original Blues Brothers Band, International Tattoo Convention și un târg cochet foc, pe nume Dichisar. Apoi, n-avem cum să ratăm tocmai Festival du chocolat! Trageți aer în piept, umblătorilor, se anunță o lună plină!

Important (1)

# Shukar Fest – Sibiu, 7 octombrie

Meserie, brățară de aur, tu cui oi fi rămas? Meșteșugurile de odinioară renasc la Shukar Fest, evenimentul organizat de Asociația de Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa, o asociație non guvernamentală, înființată în 2013.

Proiectul a luat naștere ca urmare a conștientizării procesului tot mai accentuat de pierdere a meseriilor rome tradiționale. Prima ediție a avut loc în București, la eveniment participând aproximativ 200 de persoane.

Organizatorii via turnulsfatului.ro

shukar

Fotografie de la ediția anterioară Shukar Fest

Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul 3 și va fi locul de întâlnire pentru meșteșugarii tradiționali romi, maghiari și români.  Căldărari, argintari, rudari, olari, fierari, pielari sau sticlari vor face demonstrații și vor vorbi celor prezenți despre tradițiile meșteșugărești.

Dacă mergi la eveniment, ai șanse să câștigi și un premiu la tombola organizată de Shukar Bijoux, o întreprindere socială ce are ca misiune creșterea numărului de angajați, provenind din rândul grupurilor vulnerabile. Întreprinderea produce bijuterii din argint, lucrate manual.  Detalii și program complet pentru Shukar Fest, aici.

Shukar Fest, via fonduri-patrimoniu.ro

# Noaptea caselor 3, București, 15/16 octombrie

Un circuit nocturn prin casele și apartamentele alternative din București, Noaptea caselor este și el, un eveniment ce atinge cifra magică 3. La edițiile precedente întreprinzători, creativi, artiști, meșteri, jurnaliști sau activiști, care și-au transformat dormitoarele caselor în mici centre social-culturale, au deschis larg ușile, acceptând vizita nocturnă.

Motivația unui eveniment astfel, e simplu formulată de organizatori: în ultimul timp, cele mai interesante chestii din București se petrec prin case, conace și apartamente, unde s-au adunat comunități care se joacă cu idei tot mai îndrăznețe.

Cei care au avut inițiative social-culturale s-au izbit de multe ori de autorități ostile și un mediu social apatic. Dezamăgiți, s-au retras în spațiul personal, la joburile de zi cu zi și la casele lor. Însă spiritul creativ a continuat să lucreze în cerc restrâns. Prietenii au început să se implice, apoi prietenii prietenilor, apoi întregi comunități care schimbau idei, făceau proiecte și se distrau de minune. Casele se transformau încet din dormitoare în mici centre culturale. Fiecare dintre ele a ajuns focar de inovație și de spirit liber, care injectează sens în viețile celor implicați. 

Organizatorii Noaptea caselor #3

Anul acesta, circuitul începe de la Avanpost8, continuând cu Cetatea Artelor, Carol 53, Casa Jurnalistului, Casa Lupu, Mătăsari, Modulab Insula 42. Se adaugă acestei liste Colivia, (spațiul îndeplineste cu succes rolul de atelier, studio foto, sală de spectacole, dar și platformă pentru proiecte colaborative) și Manasia Hub (aflat într-o casă interbelică, ce a funcționat mai bine de 6 decenii drept secție de Poliție și care, trecând prin mâinile și ideile unei echipe tinere, s-a transformat, devenind spațiu neconvențional & hub profesional).

Noaptea Caselor e o punte, un agregator care dă coerență unui nou curent cultural. Casele din circuitul nostru sunt (și) clădiri eye-candy, dar sunt mai mult decât simple locuințe. Sunt laboratoare de oameni pasionați care adună în jurul lor comunități creative.

Organizatorii Noaptea caselor #3

#The Original Blues Brothers Band – București, 11 octombrie

Chiar dacă acum ceva zile, primeam o știre grea (basistul grupului The Original Blues Brothers, Eric Udel, a murit), totuși evenimentul programat pentru 11 octombrie se va ține la București. Cei care iubesc muzica blues se vor delecta cu diferitele tempouri, de la lent la foarte rapid în cadrul concertului The Original Blues Brothers Band. Trupa a trimis și un mesaj fanilor din țara noastră.

Din formula actuală a trupei nu va lipsi, ”Colonelul” Steve Cropper, unul dintre cei mai buni chitariști ai tuturor timpurilor și pionier al ”sound-ului Memphis”. Figură importantă a mișcării soul din anii ’60, Steve Cropper nu s-a impus doar ca instrumentist ci și ca orchestrator (a colaborat cu artiști precum Otis Redding, Sam & Dave si Wilson Pickett).

din comunicatul oficial

Dacă iubești muzica blues, aici e de tine! Unde mai pui, că Umblat.ro oferă o invitație dublă la eveniment! Detalii și înscrieri aici.

the-original-blues-brothers-band-in-concert-pe-18-octombrie-1475563229912-resize

#International Tattoo Convention – București, 14-16 octombrie

Visezi de mult să îți faci un tatuaj, dar ai vrea să fie cel mai cel tatuaj, ori poate ți-ai dori doar să caști gura să vezi ce se mai întâmplă prin lumea pin up și a modificărilor corporale, ei bine, da! Te-ar ajuta în demersul tău prezența la cea mai mare convenție a toamnei, cu și despre tatuaje.

Paul Booth, supranumit de revista Rolling Stone, Regele Tatuajelor Rock’n’RollEmilio Gonzales, maestru în arta modificărilor corporale, Femke Fatale, modelul pin up de renume internațional, sunt trei dintre artiștii care vor fi prezenți la International Tattoo Convention, ce va avea loc în capitală, luna aceasta.

Femke-Fatale-Tattoo-Magazine-Cover-Girl

Vei avea parte de concursuri, concerte, petreceri și activitati variate, toate asezonate cu sunetul dulce al mașinilor de tatuat. International Tattoo Convention Bucharest este un eveniment plin de culoare, talent, voie bună și zâmbete: un mod grozav de a găsi modalități inedite și originale de a-ți exprima personalitatea.

Detalii aici.

paul_booth_feature

Paul Booth- a lucrat tatuaje pentru artiștii Slipknot, Pantera, Soulfly și Sepultura

#Dichisar, (8/9 octombrie) și Festival du Chocolat (7/9 octombrie)

Într-un cuvânt 2 evenimente Yummm! Dichisar, ediția de toamnă, va fi un eveniment unde designeri români, pe care nu am apucat să îi vedem pe la alte târguri, vor expune pentru prima dată. Tot aici, vizitatorii vor găsi o cameră plină cu bunătăți home-made de la dulcețuri, brioșe la macaroons și miere. Dacă pleci fuga fuguța de acasă, fără să apuci să sorbi cafeaua, o poți bea liniștit la târg: cafeaua bună și muzica excelentă, vor fi două prietene bune la Dichisar.

Evenimentele #Dichisar sunt showcase-uri periodice de creație românească organizate de Breslo.ro, cea mai mare comunitate creativă din România, cu peste 140 de mii de membri iubitori de design românesc. Târgurile sunt organizate în spirit urban și alternativ, cu menirea de a oferi publicului bucureștean ocazia de a-și cunoaște creatorii preferați într-un loc fun și relaxat.

via Breslo.ro

Delicios sună și prezentarea pentru Festival du Chocolat, eveniment organizat pentru prima dată anul acesta. Crossing fingers să fie o ediție reușită, că tare mult ne încântă ideea ca producătorii de ciocolată și vânzătorii de calorii cu miile (citiți cofetarii) să se strângă la un loc.

Dacă ții dietă, e bine să stai cât mai departe (n-ar fi rău să părăsești capitala, ispita ar putea fi prea puternică în weekendul chocolicious).

Festival du Chocolat este un proiect al agenției de publicitate We Are Prestige, care dorește să rescrie standardele în industria românească de advertising, venind cu un concept  nou și îndrăzneț. Timp de trei zile vizitatorii sunt întâmpinați de specialiștii în arta ciocolatei, care le vor răspunde curiozităților și provocărilor despre ciocolată, dar mai ales vor gusta cele mai diversificate sortimente, de la clasica ciocolată neagră până la cele mai picante gusturi.

via romexpo.ro

Până la eveniment, ne facem temele conștiincios și ne deschidem pofta de ciocolată, cu un film despre și cu desertul preferat al majorității ce locuiește planeta. Bring it on, October!

 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?