O lună… de teatru sub lună!

Vara aceasta niciun loc nu rămâne neumblat, niciun lucru neîncercat. Nopți cu teatru sub lună sunt propunerea  InDArt, asociația culturală ce dorește dezvoltarea unui circuit de artă urbană în capitală.

Pe iarba, la terasă, la curte, în parc, pe stradă, pe bloc, la piscină – oriunde, doar teatru la lumina lunii, sub cerul liber. Festivalul #teatrusublună este o intervenție cultural – artistică pentru dezvoltarea circuitului de artă urbană, în spațiile neconvenționale din București.

Prima ediție a festivalului de teatru urban a avut loc anul trecut, aducând în fața publicului bucureștean piese din repertoriul Teatrului InDArt (Domnisoarele din Avignon, Drama pasiunii, Cafea de ministru, Tango, monsieur?) și spectacole de improvizație ale trupei Grupa Mică.

Afis Fest Teatru Urban #teatrusubluna (1)

În 2016, evenimentul se îmbogățește, organizatorii invitând la fiecare sfârșit de săptâmână al lunii iulie la relaxare în aer liber. Peste 250 de artiști vor oferi 25 de spectacole de teatru independent, show-uri de improvizație, teatru pentru copii. Vor fi și piese de teatru puse în scenă cu trupe de liceeni și studenti, concerte de jazz și blues, expoziții de arte vizuale – pictură, sculptură, fotografie.

Evenimentul începe pe 8 iulie și se va desfășura în zona Grozăvești, în grădina Quantic Pub2. Conceptul festivalului îi aparține regizorului Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt.

Prin festivalul acesta, vrem să dăm bucureștenilor o variantă de a-și petrece vara diferit în Capitală: le vom oferi o mulțime de evenimente la care sunt invitați toți, părinți, copii, bunici, tineri și mai puțin tineri, într-un loc inedit, o adevărată pădure urbană, pentru ca ei să se poată relaxa prin artă.

Bogdan Gagu, inițiatorul proiectului #teatrusublună

Quantic Pub, gazda ediției de anul acesta #teatrusublună

Prin urmare, serile de weekend (incluzând aici și vinerea:) ne vor fi pline de teatru, de spectacole de improvizație și concerte. Spectacolele de teatru independent vor începe după asfințit (20:30), iar programul evenimentului, bogat în spectacole, pică cum nu se poate mai bine, acum când majoritatea teatrelor intră în vacanță.

 #teatrusubluna este o inițiativă de îndrumare și informare cu scopul consolidării culturii contemporane, ce dorește să aducă în atenția publică importanța diversității și a pluralității inițiativei individuale sau colective. Cultura este adusă aproape de tineri. Aceștia pot folosi arta ca mod de a înțelege actul artistic drept un produs accesibil, prin care se pot cunoaște mai bine pe ei înșiși, dar și pe cei din jur. #teatrusublună este și o provocare pentru reîntoarcere la natură și redescoperirea petrecerii timpului liber, într-un cadru neconvențional.

via Indart.ro

Biletele și abonamentele se găsesc pe site-ul www.mystage.ro și la Quantic Pub, programul complet este pe umblat.ro. #lasavorbasaumble

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?