Patru lucruri uimitoare despre Kings of Leon

Fiii unui predicator, crescuți în religia penticostală, cântând la slujbele tatălui și având o misiune clară: să predice evanghelia rock’n’roll maselor. Aceștia sunt trei dintre membrii trupei Kings of Leon, formație care a vândut milioane de albume în toată lumea. O vedem în concert pentru prima dată în România pe 17 iunie, la Arena Națională, din Capitală.

***

Showul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album intitulat “WALLS” și este organizat de Alive în parteneriat cu Primăria Municipiului București.

Iată 4 lucruri uimitoare despre Kings of Leon, trupă ce își va promova în România cel mai recent album intitulat “WALLS”:

#1. Kings of Leon – patru genii muzicale

S-au născut pentru scenă. Jared spune că la vârsta de 9 luni, Caleb îngâna muzica de la radio. Cum au început ca trupă? „Jared nu pusese mâna niciodată pe un bas, Caleb nu se atinsese niciodată de o chitară, iar Matt luase numai două lecții la același instrument” spune Nathan.

Ne-am răpit vărul din Mississippi, i-am spus mamei că stă o săptămână la noi și nu l-am mai lăsat niciodată să plece acasă. Ne-am închis în subsol cu un gram de marijuana și literalmente am petrecut o lună acolo. Mama ne aducea mâncare. La sfârșitul lunii au venit cei de la casa de discuri să vadă rezultatul și noi aveam gata piesele Molly, California Waiting, Wicker Chair și Holy Roller Novocaine.

Nathan, Kings of Leon

Primul show live al trupei a fost susținut în deschiderea unui concert country. Trupa a reușit să depășească barierele unui anumit gen muzical adaptându-și instant toate piesele la un stil country alternativ.

#2. Constant sub presiunea celebrității 

 Vocalistul Kings of Leon s-a gândit să-și vândă casa din Nashville din cauza unui aflux continuu de scrisori de la fani, unele dintre ele destul de înfricoșătoare.

Sunt niște copii din Marea Britanie care merg la Nashville și îmi tot lasă cadouri. Vărul meu, care are grijă de casă, le ascunde de mine – mi-a spus că m-aș fi speriat dacă le-aș fi văzut”.

Caleb e căsătorit cu modelul Victoria Secret Lily Aldridge, cu care are o fetiță, Dixie Pearl. Lily Aldridge a apărut în videoclipul piesei „Use Somebody”.

#3. Kings of Leon e o afacere de familie

Nu era de ajuns că trupa e formată din trei frați și un văr. Și în stafful tehnic mai sunt membri ai clanului Followill, mai exact un alt văr, Cristopher (poreclit Nacho).

Nathan recunoaște că dacă n-ar fi descoperit muzica, el și Caleb ar fi stat și acum cu părinții. De altfel, Caleb se tunde în continuare la mama acasă. E singurul om din lume pe care îl lasă să-i atingă părul. Motivul? “La frizer nu te lasă să intri beat”.

 #4. Sex on Fire – o piesă care i-a dat bătăi de cap lui Caleb 

Caleb spune că a petrecut scriind „Sex on Fire” mai mult timp decât pentru oricare altă piesă Kings of Leon.

„N-am vrut să fie prea clișeistică sau prea ciudată. […] am scris întâi un cântec despre doi oameni care se urau, dar sexul era atât de bun încât nu puteau să stea departe unul de altul. Și pe urmă am mai scris o piesă care era mult prea explicită. Am tot încercat sa găsesc o medie fericită între cele două versiuni”.

Caleb, Kings of Leon

Headlineri ai celor mai mari festivaluri din lume: Glastonbury, Coachella, Roskilde și Lollapalooza (Berlin, Chicago, Santiago Chile), în 14 ani de carieră, cei patru Kings Of Leon au produs 7 albume, au vândut peste 18 milioane de albume și peste 24 de milioane de single-uri în întreaga lume și au câștigat 2 premii Grammy: unul pentru “Sex on Fire” în 2009 și unul pentru “Use Somebody” în 2010.

Despre organizatorii evenimentului

Alive a luat naștere din aceeași echipă care a creat și promovat scena muzicii electronice în România: The Mission. Dragostea pentru muzică și diversitate au fost bazele pentru Alive, un brand care se poarte mândri azi cu o echipă ce însumează 16 ani de experiență în organizarea showurilor de amploare, peste 200 de evenimente (concerte / festivaluri / evenimente corporate) și reprezentații cu nume precum:

Morcheeba | Moby | Gorillaz | The Chemical Brothers |  Parov Stelar | Télépopmusik | Booka Shade | Fatboy Slim | Placebo | Jamie Woon | Jessie Ware | Rixton | Peter Bjorn | Buena Vista Social Club

Îți poti lua bilet pentru concertul Kings of Leon de pe Bilete.ro, vânzător OFICIAL și EXCLUSIV pentru acest eveniment. Informatii despre categoriile de bilete si acces la concert aici.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?