Poftiți la Festin pe Bulevard!

De trei ani de zile, Teatrul Nottara îi cheamă pe iubitorii de teatru să se înfrupte pe săturate, să își potolească pofta de cultură și să își stingă setea de dezbatere, cu un Fest(in) pe Bulevard.

Evenimentul este un festival cu două secțiuni principale, ce oferă publicului, începând de anul acesta, și comedie de bună calitate, dar și producții consacrate ale Teatrului Nottara ori piese inspirate de temele breaking news-urilor, susținute de televiziuni.

Un proiect cultural ce aduce și în 2016, companii de teatru din afara țării noastre.

festin

Românii vin la teatru ca să râdă

Este un adevăr, certificat de un recent sondaj de opinie realizat de IMAS, la cererea Teatrului Nottara. 70 la sută dintre spectatorii bucureşteni vor să vadă comedii pe scena teatrelor.

Tocmai acesta este și motivul pentru care organizatorii Festin au introdus, în programul festivalului de anul acesta, secţiunea Bulevardul Comediei. În cadrul său, vor fi puse în scenă 7 spectacole semnate de creatori celebri.

În următoarea perioadă, la Sala Horia Lovinescu se va monta, cu precădere, comedie de bună calitate, specie extrem de apreciată şi dorită de către public; vom avea Secţiunea Bulevardul Comediei şi vom încerca să selectăm comedii de mare succes, din ţară şi din străinătate, la care se adaugă producţii ale teatrului gazdă.

Teatrul Nottara

Printre comediile alese pentru ediția aceasta este și Uciderea lui Gonzago, un exercițiu de imaginație a unui dramaturg bulgar, ce a dorit să exploreze soarta artiștilor aflați la cheremul prințului Hamlet al Danemarcei. Piesa va fi jucată de actorii Teatrului de Stat din Constanța.

Uciderea lui Gonzago, un exercițiu de imaginație a unui artist bulgar

Spectatorii, ce vor participa la Festin, vor vedea pe scena Teatrului Nottara și piesa Notenkraker sau… Al cincilea anotimp… , un spectacol pentru toate vârstele, de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, jucat de actorii Teatrului de Revistă Ginta latină, Chișinău.

Notenkraker sau… Al cincilea anotimp…

În aceeași secțiune sunt cuprinse și Tango, Monsieur? (Teatrul Nottara, București), Eu, Oblio, cu versuri de Gellu Naum şi Ana Blandiana (Teatrul Țăndărică, București), dar și Crima din strada Lourcine
de Eugène Labiche (Teatrul Clasic Ioan Slavici, Arad).

Încercând să statuăm specificul teatrului, şi anume, Teatrul Nottara – teatru de/ PE bulevard, ne propunem ca festivalul pe care îl vom organiza anual să fie dedicat atât comediei bulevardiere, specie mult apreciată de către public, dar şi unor tematici extrem de actuale şi care marchează societatea. Teatrul este o artă vie şi care trebuie să rămână cât mai aproape de public, de cetăţeni, aducându-le şi relaxare, dar şi teme apropiate care să-i facă să gândească, să-şi pună întrebări.

Teatrul Nottara

crima-3

Crima din strada Lourcine, Teatrul Clasic Ion Slavici, Arad

Secțiunile NETA și In memoriam

Teatrul Nottara a devenit parte a rețelei NETA, New European Theatre Action, încă din 2015. Acest lucru îi permite să prezinte în cadrul Festin 5 spectacole ale unor teatre asociate NETA. Așa se face că publicul bucureștean se va delecta cu piese din Kosovo, Bulgaria, Serbia, Croația și România.

Tot din 2015, festivalul Festin cuprinde și secțiunea In memoriam, dedicată artiștilor decedați.

În cadrul acestei ediții, aducem omagiul nostru actorilor: Emil Hossu, George Alexandru, Ştefan Radof şi Corneliu-Dan Borcia. În formula completă, FEST(IN) pe Bulevard va mai cuprinde colocvii, spectacole-lectură (dedicate, în această ediţie, dramaturgiei maghiare contemporane), evenimente stradale, lansări de carte de teatru, vernisajul unei expoziții de fotografie.

Teatrul Nottara

Festin se va desfăşura în cele două săli ale Teatrului Nottara, de pe Bulevardul Magheru. Sala George Constantin, Sală Studio cu 100 de locuri, şi Sala Horia Lovinescu, cu 339 de locuri.

Programul complet al evenimentului este de studiat, aici.

 

 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?