Program de weekend la mare

Unul dintre cele mai aglomerate și încărcate weekenduri tocmai începe. Dacă și tu, umblătorule, ți-ai potrivit ceasul după soare și abia ai așteptat asfințitul și împlicit încheierea ultimei zile de muncă, pentru evadarea de la mare, atunci ești în locul potrivit. Aș vrea să stau un pic la taclale cu tine despre ce e de făcut pe la mare zilele astea.

Odată ajuns pe litoral vei fi bombardat de evenimente. Pe unde e totuși #deumblat? Pe timpul zilei, ai putea să te dezlipești de plajă ca să faci o vizită delfinilor, abia mutați într-o nouă casă: un delfinariu renovat din temelii și inaugurat chiar azi, 29 iulie.

Apoi, agenda evenimentelor organizate și promovate de Asociația Litoral – Delta Dunării sună cam așa:

  • SumerKISS  – muzica se ascultă în Piața Ovidiu

Artiști ai momentului din România, soliști mega difuzați de radiouri, hit makers și stand up comedians, vor veni în Piața Ovidiu, pe 30 iulie, la spectacolele organizate de Kiss FM. Weekendul acesta pe scena din piață vor fi Delia, Grasu XXL, Alina Eremia, Lora, Guess Who, Lidia Buble, Sergiu și Andrei, gazdele matinalului Kiss FM.

  • Europa FM LIVE pe Plajă- trei zile de concerte LIVE

Europa FM îi invită și anul acesta pe cei care iubesc muzica românească evenimentul care va avea loc pe 29, 30 și 31 iulie. Ajuns la cea de-a cincea ediție, Europa FM Live pe Plajă a devenit un spectacol ce marchează agenda sezonului estival de pe litoralul românesc. Programul celor trei zile:

  • Vineri 29 iulie, Smiley, Voltaj, Loredana, Fly Project, Adrian Sână, Lidia Bubble, DeMoga Music Show vor cânta live într-un concert care va dura mai bine de 5 ore.
  • Sâmbătă 30 iulie, Delia, Carla’s Dreams, Antonia, Andra, Vunk, Proconsul vor continua concertele Live Pe Plajă. Muzica live va răsuna până după miezul nopții.
  • Duminică 31 iulie, Zdob și Zdub, Les Elephants Bizarres, Vița de Vie, Byron, Grimus, Robin and the backstabbers vor încheia cel mai mare eveniment de pe litoralul românesc cu un spectacol energic, antrenat de cele mai spectaculoase jocuri de lumini.
  • The Color Run Mamaia – Cea mai colorată cursă

O să fie cu siguranță un weekend colorat pentru că tot acum are loc și The Color Run Tropicolor Worldtour 2016 – Mamaia.

The Color Run™ – cunoscută drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea. Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Run™ este o cursă necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Distracția continuă și după încheierea cursei, cu un uriaș festival unde folosim din nou pudra colorată din belșug, pentru o explozie de fericire și multe, extrem de multe selfieuri experiente memorabile, fara a mai pune la socoteala milioanele de combinatii de culori intense.

Evenimentul a debutat în 2011, în America și a ajuns în 2014 și în România! Așadar, în vacanța tropicală ne bronzăm în cele mai vii culori. Sună bine? Dacă da, n-ar fi rău să participi și la concursul lansat de Umblat.ro. Am pus la bătaie două invitații la eveniment și nu mai e mult până anunțăm câștigătorul!

  • Superkombat – Cătălin Moroșanu vs Murat Aygun

Continuăm programul de vacanță activă, sâmbătă, 30 Iulie, o zi în care ne încordăm mușchii. Superkombat, pune în scenă o gală importantă, la Idu Tenis Arena din Mamaia.

Cel mai cunoscut luptător român, Cătălin Moroșanu, îl va înfrunta pe turcul Murat Aygun, campion mondial ISKA, neînvins până în prezent, la profesioniști. Evenimentul este inclus oficial in calendarul de evenimente Mamaia Style, al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării și cofinanțat din Taxa de promovare a staţiunii Mamaia – Sat Vacanţă. El va fi difuzat live pe sport.ro și pe Eurosport, în 95 de țări.

superkombat-mamaia-2016-i127224

Tot weekendul acesta, se desfășoară și Festivalul Săptămanii Filmului Interetnic, eveniment care va anima orașul Tulcea.

Ajuns la a XI-a ediție, evenimentul oferă seri de spectacol pentru 14 grupuri etnice importante din județul Tulcea. În cadrul festivalului, publicul tulcean beneficiază de momente coregrafice și lirice în interpretarea unui ansamblu aparținând minoritătilor, urmate de o proiecție cinematografică reprezentativă pentru comunitatea respectivă. Inițiatorul proiectului este Asociația Centrul European pentru Diversitate, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea.

Galeria de mai jos îți arată și restul evenimentelor pe unde e #deumblat la final de săptămână! #lasavorbasaumble