Doar 7 zile până la Queen + Adam Lambert

Pe vremea când eram o gâză, cu mintea hai –hui și preocupări de școală generală, una dintre puținele casete pe care îmi amintesc că le-am ascultat pe repeat, datorită tatălui, era cea a trupei Queen. Mama nu aprecia deloc acordurile de chitară pe alocuri supărată, ale formației britanice, dar de mine muzica și mai ales vocea lui Freddie Mercury s-au lipit. Multe oracole stau dovadă dragostei pentru muzica celor de la Queen; era cam singura trupă străină pe care o scriam la muzică preferată, by default. Habar n-avem pe atunci că voi trăi momentul când trupa asta va veni în țara mea să cânte live.

Și eu aș putea să fiu acolo.

concert-queen-adam-lambert-piata-constitutiei-bucuresti-2016-1

Imagine de la showurile anterioare susținute de Queen 

Ani de-a rândul am urmărit seria de concerte, unul mai neașteptat ca altul. Piața a crescut, ștacheta odată cu ea. Artiști din cei mai buni au ajuns și pe scenele noastre. Întrebarea a rămas mereu: dar Queen, Queen nu mai susține concerte? Apoi, Queen nu ajunge și la noi?

Pe cât de imposibil părea uite că se va întâmpla. Pe 21 Iunie în Piața Constituției se cântă We are the champions. Și Show must go on. Și Friends will be friends. O să fie legendar. Un spectacol cu amintirea căruia o să trăiesc vreo zece ani de acum încolo. O să îmi plictisesc nepoții povestindu-l și repovestindu-l. Va fi argumentul suprem când voi susține în toate conversațiile cu prietenii că am cel mai mișto job.

adam-lambert-queen-in-romania-2016-concert

Queen + Adam Lambert –  număr record de concerte sold out

Queen și Adam Lambert sunt aduși în România de una dintre cele mai puternice echipe din segmentul organizării evenimentelor din România: EMAGIC Classics

De numele acesta se leagă show-urile și vizitele altor artişti internaţionali celebri, precum Roger Waters, Peter Gabriel, Sting și Depeche Mode.

adam_lambert_queen_tour

Adam Lambert, în concert alături de Queen 

Formula în care va fi susținut spectacolul din Piața Constituției a fost testată pentru prima dată în 2009, în finala show-ului „American Idol”. Adam Lambert (solist ce semnează hitul „Whataya Want From Me”, nominalizat la premiile Grammy, pentru Best Male Pop Vocal Performance) a cântat apoi alături de Queen pe scena MTV Europe Music Awards, reprezentație urmată de numeroase concerte şi show-uri televizate în perioada 2012 – 2013.

Queen + Adam Lambert LIVE la Rio, 2015

În 2014, Queen și Adam Lambert au susținut un turneu sold out în Statele Unite ale Americii. Anul trecut artiştii au concertat în zece ţări de pe continentul european: Marea Britanie, Franţa, Austria, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Elveţia, Cehia şi Polonia, înregistrând un record: 67 de concerte sold out în mai puţin de un an.

Nicicum străină de recorduri sau premii, Queen a atins de-a lungul timpului performanţe de neegalat de nicio altă trupă. Vânzări de sute de milioane de unităţi, inclusiv un număr fără precedent de albume şi single-uri de top în clasamentele muzicale care continuă şi în prezent să poziţioneze trupa Queen în rândul primelor 10 cu cele mai mari vânzări pe iTunes. Două piese incluse în Grammy Hall of Fame„We Will Rock You” şi „We Are the Champions” – melodii care şi în prezent sunt cel mai des folosite în timpul evenimentelor sportive din întreaga lume, transformând Queen într-una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe.

via Mediafax

În ciuda faptului că solistul trupei, Freddie Mercury a murit în 1991, Queen a rămas una dintre cele mai respectate trupe din istoria rockului, posesoare a unui catalog impresionant de hituri:„Bohemian Rhapsody”, „Another One Bites the Dust”, „Crazy Little Thing Called Love”, „Radio Ga Ga”, „Killer Queen”, „Fat Bottomed Girls”, „Bicycle Race”.

Cine deschide showul de pe 21 iunie

Grimus, Jeremy, Electric Pyramid sunt trupele care încălzesc atmosfera, în deschiderea Queen și Adam Lambert.

Electric Pyramid este o trupa londoneză care îi insoțește pe membrii Queen în turneul european, în timp ce Jeremy? este una dintre trupele din sud-estul Europei, selectată să se alăture pentru o serie de concerte programate în această zonă. Grimus a fost prima opțiune pentru România, fiind aleasă în urma mai multor propuneri înaintate managementului. De altfel, clujenii vor încheia seria concertelor din deschidere, urcând ultimii pe scenă, chiar înaintea show-ului Queen + Adam Lambert.

grimus

Grimus, una dintre trupele alese să cânte în deschiderea showului 

Zeci de kilograme de confetti și tunuri cu CO2

Quantum este firma care se ocupă de efectele speciale în turneul susținut anul acesta de Queen alături de Adam Lambert. În spectacolele anterioare, compania a folosit 16 tunuri de CO2, la mijlocul setului, și 6 tunuri de confetti de 18 kilograme fiecare în timpul melodiei We are the champions.

Anterior, compania povestește pe siteul său, că a utilizat confetti auriu, ce creează un efect vizual spectaculos, datorită formei și mărimii sale. Rezultatul este wow, fără discuție.

145bd3_dffaf155e2034876beea01a69d199d3e-mv2

Adam Lambert pe scenă, alături de Queen 

Cu sau fără efectele vizuale, concertul de pe 21 mai este o experiență #detrăit #depovestit.

În cazul în care ai lăsat treaba cu biletele chiar pe ultima sută de metri, ți-e util să știi că prețul lor variază de la 220 lei la 597 de lei. Găsești informații despre cum le cumperi aici. #lasavorbasaumble #showmustgoon #AMR7

glittery

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?