Spellground se mută la mare

Prima ediție a festivalului Spellground va avea loc la mare, iar lineup-ului deja anunțat tocmai li s-au alăturat alte două nume: Editors și Biffy Clyro.

Cele două vești despre evenimentul care va avea loc între 12 și 14 august ne reprogramează GPS-urile și asta după ce, Capidava, aleasă inițial drept groundbase pentru Spellground, le-a dat ceva de furcă organizatorilor.

Infiltrațiile recente în sol, cauzate de creșterea apelor Dunării și restricțiile impuse de statutul de arie protejată (cu posibilități restrânse de intervenție pentru acoperirea cu pietriș a terenului, construire fundație, amenajare) sunt argumente ale schimbării.

via comunicatul de presă

Supărat că nu ne mai vedem la Capidava? Oh, dar stai să auzi veștile bune!

Modificarea asta e de bun augur! Cum mastergroundul evenimentului va fi situat în zona Campusului Universitar Ovidius (unde vor exista Master Stage și Ground Stage), în timp ce Electronic Wave Stage va fi în Năvodari, accesul la festival o să fie piece of cake.

Harta care indică unde vor fi amplasate scenele Spellground

Schimbarea vine cu și mai multe vești bune:  camping exclusiv Spellground cu vedere la mare și ieșire la plajă în Năvodari, transport gratuit cu double-decker între toate zonele pe toată perioada festivalului (pe baza brățării de acces), pachete de cazare la hotel cu abonament Spellground inclus (disponibile în curând), sporturi nautice, show-uri inedite de video-mapping și multe alte surprize.

din comunicat

Despre noii headlineri

Înființată în 2002, trupa britanică Editors a lansat 5 albume, obținând două discuri de platină.

Cu vânzări cumulate de peste 2 milioane de exemplare în toată lumea, Editors a ars repede etapele: de la trupa de facultate la panteonul legendelor muzicii britanice. De la primele piese de referință, „Bullets”, „Munich” sau „Blood”, până la cel mai recent single devenit hit, „All The Kings”, acordurile inedite și stilul vocal inconfundabil semnat de Tom Smith au spus lumii sus și tare: Editors sunt incomparabili.

Cât despre scoțienii de la Biffy Clyro, aceștia și-au anunțat deja prezența la Spellground via contul oficial al trupei de pe Twitter.

tweet

Cei trei scoțieni de la Biffy Clyro au fost nominalizați în 2011 la Brit Awards, pentru Cea mai bună trupă britanică. Albumul lor, Only Revolutions, a ajuns pe locul 3 în clasamentele UK. 

Cu influențe care variază de la Metallica la Rush sau Pixies, trupa si-a sedimentat locul în topul celor mai complexe apariții ale începutului de secol. Piese precum „Many of Horror”,„Mountains” sau „Biblical” au cucerit fani din multe sfere muzicale și le-au câștigat băieților un bine-meritat titlu de Best British Band la NME Awards din 2013.

Și Electro Stage-ul se reconfigurează devenind Electronic Wave Stage, unde se vor întâmpla și mai multe experiențe live. Fanii muzicii electronice vor petrece trei zile pe plajă alături de: Fritz Kalkbrenner, Dennis Ferrer, Soul Clap, Wolf + Lamb, PillowTalk, Nick Monaco, Doctor Dru, Aquarius Heaven, Chopstik & Johnjon, Andre Hommen, Life on Planets.

Cei care și-au cumpărat deja bilete și, din motive obiective, nu pot ajunge la noul Spellground, pot solicita recuperarea contravalorii biletelor, începând cu data de 29 iunie, urmând pașii de pe site.

Biletele ce asigură participarea la o zi din cadrul festivalului au fost scoase la vânzare la prețul special de 130 lei. Vor putea fi cumpărate însă până pe 15 iulie, la acest preț (la intrare, în ziua evenimentului, biletele vor costa 185 lei).

Sea u at Spellground!

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?