Supereroii cuceresc cinemaurile!

Nicicând nu a fost nevoie ca omenirea să fie salvată de atâtea ori, ca în 2016. Supereroi și antieroi scot costumele de la naftalină și se pregătesc de întâlnirea cu marele ecran. Opt producții adaptate după comic bookuri își vor găsi locul în programul cinematografelor din întreaga lume, la anu’. Dacă își încordau ceva mai tare mușchii, Marvel, DC și trioul Warner/Fox/Sony lansau câte un film cu supereroi pentru fiecare lună a lui 2016, iar noi nici că ne mai mutam din sălile de cinema.

Invazia supereroilor în cinematografe se desfășoară după un plan bine ticluit, despre care poți citi acum. Pune bookmark la articol, poate o să ai nevoie să te întorci la el în 2016, ca să nu te ia pe nepregătite vreo premieră.

Deadpool

Premieră: Februarie 2016

Până și Ryan Reynolds (actorul care îl interpretează pe Deadpool) a făcut mișto de apariția PG 13 a personajului său în producția X-Men Origins, Wolverine. Despre fani, ce să mai spunem? Nimeni nu mai spera ca Deadpool și a sa gură spurcată, să primească reprezentarea pe care o merită pe marile ecrane. Proiectul pentru un film dedicat acestui antierou este în discuție din 2000. După 15 ani de ezitări, întârzieri și renunțări, uite însă că se întâmplă! Lui Ryan Reynolds trebuie să îi mulțumim pentru că a convins, cu tenacitatea sa, studiourile Fox să lansează un film în întregime dedicat lui Deadpool (bine… ar mai fi de vină pentru lansarea din 2016 și leakul de imagini test din timpul producției. Principiul ar fi fost: mai bine îl lansăm noi oficial, decât să ajungă pe net!). Trailerul promite o producție pentru care merită să plătești biletul la cinema.

Batman V Superman: Dawn of Justice

Premieră: Martie 2016

Simt că nu pot anunța întâlnirea lui Batman cu Superman și Wonder Woman, fără o coloană sonoră adecvată. Așa că…tam taaanaaaanaaaaam! (așa-i că l-ai citit cântat?)

Studiourile DC (care controlează drepturile de autor pentru Batman și Superman) lansează, în 2016, una dintre cele mai controversate producții ale sale. Controversa este cauzată de alegerile făcute pentru interpretarea supereroilor. În urmă cu doi ani, aflam că Ben Affleck va fi noul Batman. Șoc! Apoi Gal Gadot și-a adjudecat-o pe Wonder Woman, iar Jesse Eisenberg a devenit Lex Luthor. Internetul a explodat din cauza acestor decizii. O controversă aprinsă care face mai mult bine decât rău producției, pe care DC pune mare bază. În acest film, studioul va încerca să construiască un univers narativ generos, care să permită dezvoltarea unor filme viitoare. Rămâne de văzut dacă va fi gustată de public The Trinity (așa a fost botezată întâlnirea celor 3 supereroi).

Captain America: Civil War

Premieră: Martie 2016

Se spune că producția asta nu are cum să fie altceva decât un succes de box office. Captain America: Civil War precede evenimentele din The Age of Ultron, când guvernele reunite ale lumii decid să dea o lege prin care toți cei cu puteri paranormale, trebuie să se declare ca atare. Decizia îi face pe cei vizați să se separe în două tabere, una pro înregistrare (tabără condusă de Iron Man) și o alta contra întregistrare (facțiune condusă de Captain America). Uite așa foști aliți devin dușmani de moarte și se naște o gâlceavă de nu știu cum or reuși să o scoată la cap în două ore și ceva de film.

X-Men: Apocalypse

Premieră: Mai, 2016

Continuare a X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse ni-i redă pe Jennifer Lawrence în rolul lui Mystique, Evan Peters jucându-l pe Quicksilver, Nicholas Hoult-Beast, Channing Tatum – Gambit, Michael Fassbender – Magneto, James McAvoy – Professor Charles Xavier și bineînțeles, Hugh Jackman ca Wolverine. Altfel spus, va fi o primăvară plină pentru Marvel, după lansarea la o diferență de doar trei săptămâni a două super producții (Civil War și Apocalypse).

X-Men: Days of Future Past este descris ca adevărata plămădire a X-Men. În această nouă producție, trupa de mutanți ai profesorului Xavier se va lupta cu unul dintre cei mai aprigi inamici, Apocalypse. X-Men: Days of Future Past ar putea fi ultimul semnat de directorul Bryan Singer, cel care a creat trei dintre cele mai bune filme X-Men de până acum.

Suicide Squad

Premieră: August 2016

Will Smith, Tom Hardy și Jared Leto. Multă acțiune, concentrată de data aceasta asupra unor antieroi, și nu a celor prin venele cărora curge doar Binele. Acestea sunt principalele atuuri cu care Warner Bros. speră să ne aducă în sălile de cinema în vara anului viitor.

Cunoscută și sub numele de Task Force X, Suicide Squad este o echipă de antieroi, ajunși pe mâna guvernului american. Ca să scape de pedepsele primite, aceștia acceptă să rezolve treburile murdare ale SUA. Povestea va urma destul de aproape lumea comicurilor și probabil că prin asta a și reușit să atragă atenția fanilor genului. Trailerul filmului a depășit deja numărul de vizualizări înregistrate pe Youtube de trailerul pentru Batman v Superman.

Sinister Six

Premiera: Noiembrie, 2016

Șase dintre cei mai mari inamici ai lui Spider-Man formează o alianță pentru a-l elimina definitiv pe acest supererou, dar și pentru a distruge New York. Povestea celor șase este foarte veche și dacă vrei să o afli în detaliu îți recomand să urmărești filmulețul de mai jos. Dacă nu îți plac spoilerele, atunci așteaptă să ajungă filmul în cinematografe. Ce-i drept, ai ceva de așteptat până în Noiembrie, 2016.

Ultimele două producții care încheie invazia supereroilor din cinemauri se vor lansa tot în toamnă. Atunci vedem Gambit (premieră Octombrie, 2016) și Doctor Strange (Noiembrie, 2016). Primul îl readuce în pielea mutantului hoț Cajun pe Chaning Tantum, în timp ce Benedict Cumberbatch se transformă în Doctor Strange, vrăjitorul care scapă lumea de sub puterea răului.

Astea au fost cele opt filme cu supereroi pe care le așteptăm în 2016! Eu una sper să ajung la Deadpool și apoi musai la Suicide Squad. Tu, umblătorule, ce vrei să vezi?

 

 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?